Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała liczba klatek w grze

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po roku przerwy postanowiłem znowu zagrać w minecraft'a. Problem jest taki że mimo dobrego sprzętu gra działa naprawdę kiepsko... Czasami działa płynnie, a od czasu do czasu strzela focha i ledwo co 20 fpsów mam. ;p Znacie jakieś sposoby na zwiększenie klatek?

Opublikowano

Podaj nazwę launchera, zainstaluj opti-fine, odinstaluj wszelkie niepotrzebne modyfikacje do gry.

Zwykły standardowy launcher. Opti-fine zainstaluję. Gram bez modyfikacji.

Możliwe, że to wina wentylatora ?

Komputer ma dobrą temperaturę czy się przegrzewa ?

Lub jak kolega @Jerzyk1221PL zrób te kroki.

Czyszczę komputer regularnie co jakiś czas. Mam delikatnie podkręconą kartę graficzną, ale temperatura nie przekracza 65 Stopni. ;)

Opublikowano

Możesz spróbować zaktualizować jave, możliwe iż masz jakąś starą.

Ale czy to byłby powód takich dużych spadków fps'ów? Pobierałem ją 2 tygodnie temu wersja 64 bit. ;p

Opublikowano

Możliwe, że to wina launchera. Jak non-premium to kiepsko, bo one zazwyczaj powodują spadek FPS

Napisałem przecież że posiadam zwykły standardowy launcher. :P

Opublikowano

Spróbuj dodać ramu do minecrafta. Najłatwiej zrobisz to w launcherze KeiNett

Mam przypisane 6 gb :P

Opublikowano

Przed włączeniem minecrafta odpal program Game Booster, gra powinna chodzić bez klatkowania.

Opublikowano

Przed włączeniem minecrafta odpal program Game Booster, gra powinna chodzić bez klatkowania.

Nie dzięki. :P Z własnego doświadczenia wiem że ten program jest do kitu. :P

To w menedżerze zadań zmien priorytet na wysoki, jeśli grasz na laptopie podłącz ładowarkę i zmień ustawienia na full wydajność.

Gram na komputerze stacjonarnym. Ustawię priorytet na wysoki i zobaczę co z tego będzie. ;)

Opublikowano

Polecam pobrać OptiFine HD 1.7.10 i dobrze skonfigurować :) zwiększy klatki o 30-40%

Napisałem wyżej że opti-fine zainstalowałem... ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...