Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

30l2t78.png

Serdecznie zapraszamy na nową odsłonę znanego serwera freebuild.pl. Na serwerze zostało zmienione wszystko, włączając w to administracje. Oferujemy Wam nasze 3-letnie doświadczenie w prowadzeniu serwera typu freebuild.
Mamy nadzieję, że spełnimy Wasze oczekiwania i będziecie się dobrze u nas bawić. Nasze głowy są przepełnione sporą ilością świeżych pomysłów na rozgrywkę i liczymy, że przypadną Wam one do gustu.
Staramy się ciągle wprowadzać nowe rzeczy, tak abyście jak najczęściej odwiedzali nasz serwer.

Nie lubisz dropu z kamienia? U nas nie musisz się o to martwić, drop z rud jest normalny. Odpowiednie zabezpieczenia nie pozwalają na oszukiwanie, byście mogli sprawiedliwie zbierać swoje skarby.

IP: freebuild.pl

Sloty: 200
WL: nie
Premium: nie
Wersja: 1.7.2/9

Na chwilę obecną posiadamy 2 mapy:
Główna- spawn, otoczony średniowieczną zabudową, całość jest umieszczona na latających wyspach.
Surowcowa- na niej zbieramy wszystkie surowce potrzebne do przetrwania i walczymy z potworami.
Niedługo pojawi się mapa kreatywna z dużymi działkami, gdzie będziecie mogli zbudować wielkie budowle, nie martwiąc się o niezbędne surowce. Dostępne będą pluginy do budowania.

Posiadamy autorski plugin na działki, który zapewne spełni Wasze oczekiwania. Działki umieszczone są na latających wyspach.
Nie, nie jest to skyblock. Na jednej latającej wyspie znajduje się około 100 dużych działek.
By przeteleportować się do wolnej działki wpisujemy "/dzialka auto". Cenę sprawdzamy komendą "/dzialka info", a zakupu dokonujemy przez wpisanie "/dzialka".
Kursor myszy musi cały czas znajdować się na terenie naszej przyszłej działki.
Istnieje wiele różnych kształtów i wymiarów, które możecie wybrać w zależności od upodobań.

Gdy znudzi Cię zbieranie surowców i budowanie możesz udać się na event, który będziemy organizować co 2 dni, po godzinie 16:00.
Na serwerze możesz pobawić się tekże na ciekawej mob arenie, spleefie i parkourach. Nasi budowniczowie ciągle tworzą nowe, ciekawe gry.
Czekamy również na Wasze propozycje i pomysły. Jeśli lubisz budować małe gry i escape, zgłoś się do nas i zostań budowniczym !

Na serwerze znajdują się też ciągle rozbudowywane autorskie pluginy, które z dnia na dzień przyniosą więcej ciekawych nowości! A lista pomysłów jest tak duża że aż się boimy czy uda nam się je wszystkie zrealizować!
Prawie codziennie zobaczycie nowe zmiany wypisane w tym temacie lub pod komendą /zmiany na serwerze!

wrc56a.png

• BukkitSmerf
  • Tilli (Teskaczu)
  • NerewarDZN

Średni wiek administracji wynosi 19 lat.

Jeszcze raz zapraszamy do odwiedzenia naszego serwera i zostania na dłużej. Twórz z nami kolejny serwer i baw się dobrze!

34dkiur.png

I taka drobna galeria na koniec:

2zyy0as.png

2wr3d50.jpg

2cymnhx.png

1z35jqe.png

ioj2wi.png

5lquex.png

6enosy.jpg

258q8gk.png

214csiu.png

b_560_95_1.png

PS: Server korzysta z delikatnie edytowanego DokuCraft jako resource pack-a, zostanie od pobrany na wejściu lub możesz to zrobić ręcznie: 

https://www.dropbox.com/s/o99rccxxmkyrbfz/dokucraft.zip
SKAN
https://www.virustotal.com/pl/file/957ac19fb33f2296e3d431cddd7dc5ba56077e88355788831d1adea85adb1d07/analysis/1409760639/

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie moge wejść bo jest WL.

EDIT: Sorki, nie doczytałem. Serwer wydaje się fajny, czekam z niecierpliwością.

Opublikowano

Nie moge wejść bo jest WL.

EDIT: Sorki, nie doczytałem. Serwer wydaje się fajny, czekam z niecierpliwością.

Otwarcie o 16:00. Mamy nadzieję, że będziesz się u nas dobrze bawił :)

Opublikowano

Juto naprawimy dołaczanie do sojuszu bo coś słyszałam że nie wszystkim działa :D

Oraz dodamy nową opcje, a dokładniej na terenie miasta, wszystkie zwierzaki na lasso bedą nieśmiertelne :) + te na własnych działkach.

Oczywiście tylko dla innych, ty jako właściciel możesz zabijać.

BukkitSmerf

Opublikowano

Ehh, pamiętam. Moderowałem na poprzedniej edycji. Szkoda że ekipa się rozpadła i porozchodziła, serwer przez długi czas był "opuszczony". Mam nadzieję że w tym wypadku będzie innaczej.

Opublikowano

Ehh, pamiętam. Moderowałem na poprzedniej edycji. Szkoda że ekipa się rozpadła i porozchodziła, serwer przez długi czas był "opuszczony". Mam nadzieję że w tym wypadku będzie innaczej.

no na razie nie planuje nic zamykać :D raczej mam 2 strony a3 pomysłów

żeby nie było że nic nie robimy! dzisiejsza lista zmian, albo nawet wczorajsza:

• Naprawiono zabijanie zwierząt na działkach.

Od teraz tylko właściciel działki może zabijać moby na terenie swojej działki!

Moby po za zajętymi działkami są "wspólne" każdy może je zabić.

• Naprawiono bug z /sojusz zaproś

Idiotyczny błąd ze sprawdzaniem gracza ;) zbyt dokładne...

• Dodano ochronę (1h) dla nowych graczy.

Można z niej zrezygnować za pomocą: /opcje newbie off

• Dodano komendę /changelog i /opcje

/changelog to alias od /zmiany a opcje aktualnie są tylko dwie :) ale będzie więcej!

• Poprawiono literówkę w komendzie /define
  • Dodano ochronę zwierząt na smyczy oraz tych na których siedzimy -> nie działa jeśli jesteś w PVP (oznaczony przez combatTag)

Czyli jak ktoś zaatakuje cię z konia to możesz zabić tego konia, ale nie możesz go zaatakować (ale możesz gracza, wtedy automatycznie zaskoczy CombatTag)

• Dodano komendę do przeładowania książki startowej. (Admin)

Nic ciekawego dla graczy, małe ułatwienie dla mnie :)

• Dodano 10 sztuk mięsa do skrzynek na działkach.

Czyli odrobina jedzonka na start.

• Poprawiono wiadomości przy przeładowywaniu pluginu.

Też nic ciekawego dla graczy...

• Dodano inną wiadomość w przypadku próby zakupienia już wcześniej kupionej przez nas działki.

Byście się nie mylili :)

• Dodano możliwość wyłączenia wiadomości przy próbie ataku sojusznika: /opcje sojusz.atak.info off

Czyli brak wiadomości gdy "uderzymy" członka sojuszu bo mogą zaspamić cały czat przy większej walce z mobkami/graczami :D

• Uruchomiono automatyczną arene spleef!

/spleef join :) ./spleef vote by głosować za startem

BukkitSmerf

Opublikowano

Jutro pojawi się też LWC oraz zostanie przetłumaczonych kilka pluginów :)

Np ten na spleef, sklepy czy mob arenkę.

Powinna pojawić się też ankieta dotycząca PVP na survivalu!

BukkitSmerf

Opublikowano

V0.1.5 -> Update z dnia: 2014-08-10

• Dodano receptury:

Z jednego bloku śniegu na 4 śnieżki.

Z jednego bloku gliny na 4 kulki gliny.

Z jednego bloku kwarcu na 4 kawałki kwarcu

• Dodano plugin LWC

Zabezpieczać można tylko rzeczy na terenie swojej działki, lub na terenie działki do której ktoś nas dodał.

• Dodano system ankiet dla administracji, oraz została stworzona pierwsza wymagana ankieta o PVP na survivalu! Czas trwania ankiety: 2 dni
  • Od teraz można pobierać wodę ze wszystkich zbiorników wodnych na terenie miasta! Jednak nie pobiera to samego bloku tylko automatycznie podmienia puste wiaderko na pełne dzięki czemu nic się nie zniszczy :)
  • Do tego pobrałam i zaktualizowałam kod pluginu od spleefa, by obsługiwał najnowszą wersje WorldEdita

BukkitSmerf

Opublikowano

Dzisaj changelogu nie będzie bo za mało się zmieniło :P

Powiem tylko że został naprawiono spleef, przetłumaczona pewnie komenda od niego i poprawiona mobARENKA :)

Ale pełna lista zmian jutro lub pojutrze!

Zapraszamy!

BukkitSmerf

Opublikowano

Dzisiaj bez ciekawszych zmian, przygotowujemy się do tych większych :P

Ale pojawiła się możliwość wyboru płci i daty urodzenia!

Wszystko jak zawsze pod komendą /opcje

BukkitSmerf

Opublikowano

Świetny serwer. Polecam, 9/10.

I jeszcze kobieta we własnej osobie w administracji! <33333

:D

Co do changlogów: chwilowo ich nie ma bo zmieniam trochę rzeczy, i nie chce dawać wam listy, by potem się okazalo że czegoś jednak nie będize lub będzie inne, ale za to już jutro dojdzie opcje resetowania działki!

Wpisujesz komende i po kilku sekundach twoja działka wygląda jak nowo-zakupiona!

Komenda na 99% będzie się nazywała

/dom reset

BukkitSmerf

Opublikowano

Changelog!

Najwięcej pracy było z /dom reset za to komenda jest naprawdę ciekawa! ;)

V0.2.0 -> Update z dnia: 2014-08-15

• Dodano receptury na zmianę narzędzi/zbrojek na surowiec z jakiego została wykonana.

W przypadku drewnianych narzędzi zwracane są patyki

• Dodanie komendy /dom reset

Po wpisaniu komendy jesteś w trybie edytora, możesz wybrać jakie bloki nie mają być usunięte wpisując np "+chest", kiedy skończysz wybieranie wpisujesz "start" i działka jest powoli resetowania -> żadnych lagów na serwerze. Możesz też anulować resetowanie w trybie edytora wpisując "anuluj", komendy działają normalnie + możesz poprzedzić wiadomośc wykrzyknikiem (!) by napisać coś normalnie na czacie ;)

By uniknąć problemów ze spamowaniem tą komendą, można ją wpisać tylko raz na dzień dla każdej z działek.

• Wyłączone pvp na survivalu (wynik ankiety)

Tilla zajmuje się budową areny pvp ;) Ankieta może zostać kiedyś ponowiona.

• Naprawiono spleef i przetłumaczono ./spleef stats

Naprawiono pewien bug z plugiem przez co często się nie resetowala arena.

• Poprawiono budowe MobAreny

Tak by nie dało się bugować mobów ;)

• Dodano możliwość wyboru płci i daty urodzenia (/opcje)

Płeć jest widoczna na czacie jaki prefix [K][M] lub [N] (nieznana) a daty urodzenia nie widzi nikt, ale może zostać potem użyta do systemu urodzin ;)

Obu opcji nie można zmienić, ustawiasz raz i zostaje na zawsze!

• Poprawiono komendę /cookie (chyba)
  • Poprawiono działanie potków na survie. (miasto poprawię jutro)

Nie działają negatywne efekty potków rzucone przez jednego gracza w drugiego. (wiedzmy dalej działają, ale nikt nie może cię zabić potkami krzywdy/trucizny)

BukkitSmerf

Opublikowano

Zaraz wejdę, ocenię i dam edita, zobaczymy co tam Karolina przygotowała... :D

@EDIT: Karolina, rozczarowałas mnie.. czat wygląda paskudnie, grywalność słaba, od c***a zbędnych pluginów, mało autorskich nowości. Jednym słowem polecam znaleźć lepszy serwer... ;-)

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Zaraz wejdę, ocenię i dam edita, zobaczymy co tam Karolina przygotowała... :D

@EDIT: Karolina, rozczarowałas mnie.. czat wygląda paskudnie, grywalność słaba, od c***a zbędnych pluginów, mało autorskich nowości. Jednym słowem polecam znaleźć lepszy serwer... ;-)

Napisał człowiek nie potrafiący kupić sobie działki bo tak trudno przeczytać komunikat na czacie :D i klnący w co 2 słowie. Takich jak on zapraszamy na server skkf-a! nie potrzebujemy spamerów ;)

I nie ma tam zbędnych pluginów ;) każdy jest używany...

Cały system działek jest własny, a to podstawa freebuild PS: dlatego nie ma tam gildii!

BukkitSmerf

Opublikowano

Z powodu wyłączenia pvp na survivalu przygotowujemy dla Was specjalną arene. Powinna być dostępna od jutra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...