Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Autoryski skrypt na zgloszenia bugów/graczy

Gość Lord Loginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Oto napisałem 4fun skrypt dzięki, któremu gracze na twoim serwerze będą mogli zgłosić gracza lub bug!

Zapisuje się to w ścieżce .../plugins/Skript/logs

Pamiętaj! Jeśli nie masz folderu logs to sam on się stworzy.

Aby nie było spamu w folderze Log ustawiłem blokadę, która pozwala na wysłanie zgłoszenia raz na godzinę.

Wymagane pluginy:

-Skript

Komendy:

•  
  • /zglos-gracz <nick_gracza> <argumentacja>
  • /zglos-bug >argumentacja>
  •  

Ważna informacja:

Jeśli chcesz mieć oba skrypty to musisz zrobić 2 odzielne pliki, ponieważ jest jakaś komplikacja i niestety nie działają poprawnie ze sobą w jednym pliku. Czyli potrzebujesz plików:

•  
  • zglos-gracz.sk
  • zglos-bug.sk
  •  

Download:

• Zglos-Bug:

http://pastebin.com/raw.php?i=zP2DJ0MZ
  • Zglos-Gracza:

http://pastebin.com/raw.php?i=7KFnqnGK

Aktualizacja

• Dodano Czarną Listę
  • Komendy:
  • /czarnalista - pokazuje graczy na czarnej liscie
  • /czarnalista dodaj <nick_gracza> - dodaje gracza na czarna liste
  • /czarnalista usun <nick_gracza> - usuwa gracza z czarnej listy
  • /czarnalista sprawdz <nick_gracza> - sprawdza czy dany gracz jest na czarnej liscie
  • Dodano linijki on command "reload" - od teraz po reloadzie ponownie mozna uzyc komend.
  • Czarna lista znajduje się pod drugim linkiem
Opublikowano

Super ! Używam go , 0 bugów ;)

==================== |KAVOGAMING====================
.:.:.:. Jeżeli masz do mnie pytanie ,bądź chcesz mi na coś odpowiedzieć .:.:.:. 
.:.:.:. Wpisz @KaVoGaming ,a odpowiem Ci jak najszybciej potrafię! .:.:.:.  
==================== |KAVOGAMING====================

Opublikowano

j*b*em wait 3600 second

Mozna zrobic z {variable::*} bedzie latwiej, i bedzie mozna z gry sprawdzac.

1/10

wait 3600 second xD i sie daje seconds

Kupa, nie polecam, zrestartujesz serwer i juz wiecej nie uzyjesz komendy! :)

Nie polecam

Opublikowano

j*b*em wait 3600 second

Mozna zrobic z {variable::*} bedzie latwiej, i bedzie mozna z gry sprawdzac.

1/10

wait 3600 second xD i sie daje seconds

Kupa, nie polecam, zrestartujesz serwer i juz wiecej nie uzyjesz komendy! :)

Nie polecam

o jeden mądry nareszcie (masz za to like :D

@login989  daj sobie wait 20 seconds i szybko zrób restart serwera i co powiesz ? hmm oj oj coś się zepsuło  :unsure:  tak brawo właśnie gracz odkrył bug który "może" zgłosić przez /zglos-bug a tak zapomniałem nie może :)

A i tak nie łatwiej 1 skrypt ale /zglos bug treść lub /zglos gracz nick treść ? :huh:

Opublikowano

@MrNorbertPL24 i @_uiuin_ Wiem na czym polega problem... Na tym, że nawet nie testowaliście go, po prostu wyciągneliście to z kodu, a takie pytanie, panowie nie zauważyli linijki on login ?

Opublikowano

@MrNorbertPL24 i @_uiuin_ Wiem na czym polega problem... Na tym, że nawet nie testowaliście go, po prostu wyciągneliście to z kodu, a takie pytanie, panowie nie zauważyli linijki on login ?

Tak mój błąd właśnie miałem pisać żebyś to dodał

Moje przeprosiny :/

Ale jednak błąd ten działa przy /reload jeszcze tylko zrób że gdy admin użyje /reload to się ustawi na true i będzie git :)

PS: skrypt przynajmniej nie na drop i inne kupy których jest w necie 1000000000 robionych i kopiowanych przez powiedzmy szczerze dzi*ci :)

Opublikowano

Hha k***a jeblem

zrob to normalnie czlowieku

A nie mowisz ze 0 bledow

zrob set {time::%player%} to 60

i potem

every 1 minutes:

loop {time ...

remove 1 from {tim.. %loop-value%

Haha pff :)

Nie polecam. 100 guwno

a to on login 1 raz ustawia. ni Uj

Juteo Ci napisze lepszy skrypt! :)

A Ci co pisali ze fajne w ciagu 20 min napisali - twoi koledzy? hmm

~Telefon Szajsung

Opublikowano

K*rwa jedni piszą że skrypt to gówno i jest lagorzerne ale w niektórych wypadkach jak chcesz jedną komende dodać czy jakieś info czy cuś to lepszy skrypt od plugina bo nie potrzebne pluginy jeszcze bardziej zlagują serwer niż skrypty. Po drugie każdy może popełnić błędy nie każdy jest idealny @MrNorbertPL24 jak możesz napisać lepiej skrypt to czemu wcześniej tego nie zrobiłeś. Albo nie pomogłeś koledze mówiąc mu co może zmienić?. Sam byłem na początku przeciwnikiem skryptów ale teraz dostrzegam w nich mały potencjał. Na pewno szybciej go zrobisz niż plugin ale funkcjonalność takiego skryptu zależy tylko od ciebie.

Pozdrawiam wszystkich Offtopowiczów którzy tylko krytykują a nie pomagają ulepszać to co już jest bo ten skrypt to coś innego niż durne Xcosie czy Super Ultra dupne dropy itp.
Masz odemnie Like za pomysł oraz coś lepszego skrypt ciekawy i warty uwagi ;D

@Edit a i mógł byś połączyć oby 2 skrypty w jeden było by według mnie trochę lepiej ;D

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Aktualizacja

• Dodano Czarną Listę
  • Komendy:
  • /czarnalista - pokazuje graczy na czarnej liscie
  • /czarnalista dodaj <nick_gracza> - dodaje gracza na czarna liste
  • /czarnalista usun <nick_gracza> - usuwa gracza z czarnej listy
  • /czarnalista sprawdz <nick_gracza> - sprawdza czy dany gracz jest na czarnej liscie
  • Dodano linijki on command "reload" - od teraz po reloadzie ponownie mozna uzyc komend.
  • Czarna lista znajduje się pod drugim linkiem
Opublikowano

Bardzo fajny skrypt. Testowałem go na swoim serwerze i jest na prawdę super. Nie zawiera żadnych błędów i ułatwia pracę administratorom.

Zawiera jeden mały błąd :P

jak gracz wyjdzie i wejdzie ale w ten sposób łatwo wysłać więcej niż 1 bug na godzine

Opublikowano

@_uiuin_ Nieee, jak gracz wejdzie i ma nie ustawione {gracz.report.%player%} lub {bug.report.%player%} to ustawia mu się na true, ale jesli ma true lub false, to po relogu mu się nie zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...