Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Monitor nie reaguje

Grubovsky

Pytanie

Opublikowano

WItam, mam problem z monitorem. Ale może po kolei.

Mojego starego PC (na pewno sprawny) oddałem ojcu do biura. System postawiłem na nowo (xp), przeniosłem dane ze starego dysku i śmigał. Dziś jeszcze mu coś 2 programy ( katalogi do zamawiania części) coś nie chciały działać, więc poszedłem i próbowałem zrobić. Nic nie udało mi się zrobić, więc wyłączyłem kompa, wypiąłem dysk i włączyłem go normalnie (stary dysk podpinany przez  ATA który był w poprzednim kompie,  z którego przenosiłem dane, na ten który został w tym "nowym" podłączany kablem sata.) Teraz pojawił się problem. Monitor po włączeniu PC wywalał info że przechodzi w stan uśpienia( czy hibernacji?) oraz coś o braku połączenia (monitor z łączem d-sub). Działo się tak zarówno po połączeniu przez k. graficzną, jak i przez płyte główną. Komputer się włączał normalnie, ale nie było obrazu. Pamięci były 2 kości, więc wypiąłem jedną i próbowałem dalej. Bez skutku. Włożyłem dysk ATA do poprzedniego komputera który tam był i wszystko ładnie śmiga.  

Teraz mam pytanko, co mogło nagle paść?

Specki tego "nowego" komputera:

Mobo: GA-g31m-s2l

Procek: Intel Pentium E2220

Ramy: DDR2, 2x2gb , 800MHz, CL6

Grafika: GeForce 9500GT

PSU: Modekom feel III 500atx

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...