Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zapobiec ddosom serwera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ddidosom serwera?

xD No dobra... Powiedz bardziej czy coś się zdarzyło z serwerem?

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

No to jak kogoś podejrzewacie (nie jestem w tym expertem niestety), to po prostu wyłączcie serwa, poczekajcie chwilę i niech ktoś patrzy na konsolę.

Jeśli zobaczysz coś podejrzanego wklej tu urywek z konsoli :D

Pomogłem? Daj like, to nic nie kosztuje, ty nic nie tracisz :)

Opublikowano

sgadzam się z rohbar jak masz na hostingu to musisz niezwłocznie poinformować hosting o tym że na twój serwer są wysyłane ataki DDOS oni zrobią więcej niż ty oraz my. Możesz również pójść na policję ale nic ci to aktualnie nie da bo nawet nie wiesz czy to napewno DDOS. Nie znam się na tych sprawach ponieważ moich serwerów nikt nie ddosował bo nie miał potrzeby(zresztą miałem serwer w czasach w których mało kto myślał o zniszczeniu serwera, a większość serwerów stała na czystej vanilli bez zabezpieczeń typu Login/Register)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Jeżeli reklamowałeś serwer na innych serwerach - fajnie, że Cię DDoSują :) Takich się powinno tępić. Wracając jednak do pomocy - OVH posiada tak dobre zabezpieczenia (firewalle itd.), że gracze b yetgo nie odczuli. To wszystko zależy od firewall. Napisz do Supportu, może mają jakąś maszynę z lepszym firewallem.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

po 1. Ile masz slotów

po 2. Jeżeli masz np. 100 slotów to napewno twój serwer stoi razem z X ilością na jednej maszynie, to hosting o tym wie już dawno bo DDoS idzie na maszynę a nie na serwer.

po 3. Napewno to dildos ?

btw. Bądź ktoś zrobił niezłą maszynkę redstone :D

2w6ic6t.png

Opublikowano

Trupioblady czasami trzeba bo inaczej nie da się wybić z własnym serwerem.

A co do tematu to przede wszystkim poinformuj hosting. Co prawda są pluginy, które mają blokować takie ataki ale nic nie dają (sprawdziłem an sobie ;P) 

Opublikowano

Trupioblady czasami trzeba bo inaczej nie da się wybić z własnym serwerem.

A co do tematu to przede wszystkim poinformuj hosting. Co prawda są pluginy, które mają blokować takie ataki ale nic nie dają (sprawdziłem an sobie ;P) 

Nie trzeba i się nie powinno. O czym to świadczy - o braku zaradności? Proszę Cię... Żadne pluginy w tym nie moga pomóc, bo jak? To jest masowe wysyłanie pakietów (danych, zapytań) na serwer, a przez to zapychanie łącza. Wtedy brakuje połączenia (internetu), bez którego serwer pada. 

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Trzeba tępić hamów co reklamują się na innych serwerach :D da się inaczej wybić, i nie mów że nie. Czasami te sposoby także nie są do końca uczciwe (nabijanie diaxów, lajków itd. Na listach serwerów poprzez przeglądarki typu tor) ale lepsze to niż hamskie kradnięcie graczy. Szkoda tylko, że inni co mają serwer na tej samej maszynie także cierpią, odpowiedzialność zbiorowa, ech...

Opublikowano

Na pierwszym miejscu sprawdź sobie pluginy czy to nie przez nie laguję ci serwer. 

Dzieje się to cały czas? Czy są to urywki?

Lagi zdarzają się przy większej ilości graczy czy przy mniejszej?

A twoje łącze internetowe?

Żaśmiecony dysk... Śmieci na komputerze, sprawdz wszystko zanim stwierdzisz że to ataki DDoS..

Zapytaj się graczy czy również mają taki problem.

Crashuje ci serwer?

Opublikowano

Dokładnie tak jak kolega wyżej.

1. Włącz serwer

2. Przy spadku TPS wpisz /timings on

3. Następnie /timings merged

4. Wklej w codzie tutaj :) sprawdzimy czy to nie przez jakiś plugin

2w6ic6t.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...