Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pc za max 3500

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W cenie 3,5k ma być Windows? Posiadasz jakieś podzespoły ze starego PC? Będziesz robił OC?

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Nie refuj przed upływem 24h.

Proszę bardzo: http://www.morele.net/inventory/info/k9TYoL/

Masz tu najbardziej opłacalny i5 z zablokowanym mnożnikiem, dobrze wyposażoną i chłodzoną płytę, SSD na system i parę innych aplikacji, mocną R9 290 od Asusa i dobrej jakości zasilacz.\

W tym budżecie R9 290 bez X to max. Można jeszcze wziąć R9 280X/GTX770 i dołożyć do lepszej obudowy albo większego SSD ale osobiście wolałbym tak jak podane.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Sorry, ale mam 24h na złożenie dobrego zestawu inaczej sponsor mi przepadnie :)

EDIT

czy do zestawu kicława moge spokojnie zamiast 770 dać r9 290? który zestaw da  wtedy więcej fps? kicława z r9 czy amperoo?

Opublikowano

Ten od Amperoo jest okej, możesz dorzucić do tej swojej obudowy (jeśli chcesz), a wziąć tańszą MOBO albo SSD.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja zrobiłem tak: do twojego zestawu dałem r9 290 za 1199zł i procka też zmieniłem, dzisiaj wydrukowałem ten zestaw, i brat zawiózł go do mpc w Kutnie, koles powiedział że zasilacz by dał inny i dał chłodzenie na procka, jak brat przyjedzie to zobaczymy co zmienili 

Opublikowano

No tak, jak w sklepie zmieniają zasilacz, to zbyt wiele dobrego się nie można spodziewać.

Jaki dałeś procesor? I podstawowe pytanie, gdzie żeś niby znalazł 290 za 1199zł? o.O

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Daje w załączniku zestaw ze sklepu zmieniam tego 270x na r9 290 co powiecie o tym sprzęciku?

Co mogę zmienić? (dali mi tylko propozycję) Co sądzicie o tym zestawie? A z tym R9 290 to podobna była reakcja kolesia w sklepie xD

post-521136-0-25360600-1407419684_thumb.jpg

Opublikowano

Zamiast tego Z11 wolałbym 200R, do tego lepszy SSD, np. C100 Goodrama. Zasilacz trochę na wyrost. No i karta koniecznie na 770 albo 290 od MSI / Asusa.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No, radek  od Asusa jest :D (Własnie zamówiłem bo prawie wszystkie wykupili) Zostanę przy Zalmanie, ssd na razie mi wystarczy (potrzebuje go na system a potem dokupię ), A zasilacz jaki polecisz?

Opublikowano

karta graficzna GeForce GTX 660 Asus 2GB

procek i7 4 rdzenie

ram ddr3 8GB (tyle według mnie jest wystarczajaca iloscia)

płyta głowna dostosowana do procka

przyzwoity zasilacz

chłodzenie radiatorami midzianymi (droższe ale nie pożałujesz)

dwa dyski 1 tb w technologi talerzowej i 2 dysk 320GB w ssd dla lepszej wydajnosci

nie mówie o kablach bo to oczywista oczywistosc

Opublikowano

karta graficzna GeForce GTX 660 Asus 2GB

procek i7 4 rdzenie

ram ddr3 8GB (tyle według mnie jest wystarczajaca iloscia)

płyta głowna dostosowana do procka

przyzwoity zasilacz

chłodzenie radiatorami midzianymi (droższe ale nie pożałujesz)

dwa dyski 1 tb w technologi talerzowej i 2 dysk 320GB w ssd dla lepszej wydajnosci

nie mówie o kablach bo to oczywista oczywistosc

No chyba nie.

Dzięki stary :D a chłodzenie na procka dobre?

Chłodzenie boxowe by wystarczyło, ale dla lepszej kultury pracy możesz i brać osobne, to albo Fera będzie ok.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@2UP szczerze nie wiem co ma znaczyć ten post.

A chłodzenie do zablokowanego i5 będzie wystarczające. Nawet boxowe byłoby dobre. A jeśli naprawdę nie mają innych zasilaczy to ten będzie ok. I w dodatku będzie miał spory zapas mocy.

EDIT: Wyprzedziłeś mnie i zamiast tamtego amatora od i7 wybrało Ciebie :D

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Opublikowano

Radek już kupiony, a koleś mówił że z tą kartą i tym prockiem bez chłodzenia będą kosmiczne temperatury. A co powiecie o tej płycie głównej którą mi polecili? 

Opublikowano

Nie, nie będą, do szafki go chyba nie wkładasz. Poza tym nie "bez chłodzenia", tylko z boxowym. Ono takie złe nie jest. Anyway, tego Spartana możesz brać jak chcesz. Płyta ok, powiedz mu niech ci zupdate'uje BIOS od razu.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W FC4 miałbym wątpliwości o najwyższe. A z GTA to moja kula przewiduje wysokie detale z dalekim renderem :) Do tego masz (będziesz miał) Mantle w GTA więc luz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...