Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3000zł.

grankee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, interesuje mnie kupno komputera do 3 tysięcy złotych. Jestem żółtodziobem jeżeli chodzi o budowanie komputera, przez 4 lata wystarczał mi laptop, ale teraz mnie już nie zadowala i postanowiłem złożyć stacjonarny komputer. 

• Zastosowanie komputera: gry
  • Maksymalna kwota jaką dysponujesz: 3000 zł (góra)
  • Czy będziesz podkręcać sprzęt? nie mam bladego pojęcia, jesli zajdzie taka potrzeba.
  • Specjalne wymagania: - Coś dobrego do gier i FPS i MMO (zalezy mi na BF4, Fifa 15  i  na wysokich jeśli to możliwe, w przyszłości żeby poszło na tym GTA V),
  • Czy posiadasz jakieś części z poprzedniego komputera? obudowa, myszka, klawiatura, monitor, stacja dyskietek
  • Wymagania: 8 gb ramu, Intel Core i7 ewentualnie i5 jeżeli nie będzie taka możliwość

Czekam na propozycje, czas mam do października mniej więcej.  Proszę o pouczenia, przyjmuje wszystkie sugestie otwarcie.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

To przypomnij się w październiku. Do tego czasu może się sporo zmienić cenowo jak i technologicznie.

Ale można zrobić coś na dzień dzisiejszy. Tylko napisz konkretnie model tej obudowy i czy potrzebujesz system.

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

To przypomnij się w październiku. Do tego czasu może się sporo zmienić cenowo jak i technologicznie.

Ale można zrobić coś na dzień dzisiejszy. Tylko napisz konkretnie model tej obudowy i czy potrzebujesz system.

Chcę wiedzieć wcześniej, czego mogę się spodziewać, znaleźć taniej albo skonsultować jeszcze. System to najmniejszy problem. A obudowa jest dosyć stara, wyleciało mi to z głowy, ale może nadawałaby się, a jak nie to też nie jest duży problem. 

Obudowa: http://www.arest.pl/ph/2673/specyfikacja.png

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Karta graficzna to rakieta, procesor może bym znalazł używany i7, a płyta główna i ram żeby był jakiejś lepszej firmy np asus i kingston? Dało by się zrobić? :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie no z tą płytą to Kicław poszalałeś :D Że nawet autor zobaczył.

Jeśli do BFów, GTA to lepiej Radeona w tym przypadku z dwóch względów: Cena i Mantle (to drugie tyczyć się będzie do GTA pomijając lepszą wydajność radków w BF). Pieniądze zaoszczędzone na karcie wkładamy właśnie w płytę. MSI B85-G43 albo podobny ASRock na B85.

I do zestawu Kicława zmiana proca na 4590. Jest to odświeżony 4570. A do i7 nie warto do gier. Było tyle razy że nawet pisać nie będę ;)

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Procesor:
Intel Core i5 4690K LGA1150 OEM 800zł
lub

Intel Core i5 4590 LGA1150 BOX 730zł

Coś takiego?

Obudowa:
Zalman Z3 Plus czarna   150zł

RAM:

Kingston DDR3 8GB(2x4GB) 1600MHz HyperX CL9   310zł

Napęd optyczny:

Liteon nagrywarka DVD iHAS122 czarny OEM 57zł

Karta graficzna:

MSI GeForce GTX770 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver. OC) 900zł

Zasilacz:
Thermaltake Smart SE Modular 530W   185zł

Dysk:
Western Digital Caviar Blue 1TB SATA3 (WD10EZEX)   200zł

Płyta główna:

MSI B85-G43 GAMING Intel B85 LGA1150 BOX  300zł

razem 2800 zł około

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...