Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] MyGuilds - Darmowy plugin na gildie

Gość HugoZar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 714
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hugo dodaj do tego

-Plugin na chat by all ladnie wygladalo

-Mozliwosc przejmowania gildi

-Komendy administracyjne takie.jak np /gusun powod -Gildia XxXX zostala usunieta przez admina hhhh z powodu Zla nazwa

/Gban powod

/Tban powod czas

/gildia administrator i pod ta komenda komendy dla admina najlepiej gdyby jej gracz nie widzial

-I jak sie wpisze /g to wyskakuje tego multum a gdyby zrobic tak jak na mchc po wpisaniu g zalozyciel to komendy tylko dla zalozyciela

Opublikowano

Hugo dodaj do tego

-Plugin na chat by all ladnie wygladalo

-Mozliwosc przejmowania gildi

-Komendy administracyjne takie.jak np /gusun powod -Gildia XxXX zostala usunieta przez admina hhhh z powodu Zla nazwa

/Gban powod

/Tban powod czas

/gildia administrator i pod ta komenda komendy dla admina najlepiej gdyby jej gracz nie widzial

-I jak sie wpisze /g to wyskakuje tego multum a gdyby zrobic tak jak na mchc po wpisaniu g zalozyciel to komendy tylko dla zalozyciela

*Wystarczy dodać do aktualnego chatu @guilds

@HugoZar

*Przydała by się tylko jeszcze komenda

/g usun <powód>

/g opis <opis>

/g opis <nazwa_gidlii>

/g opis

(możliwość ustawienia w configu maksymalnej ilości liter opisu gildii)

(możliwość ustawienia minimalnej ilości lider w opisie gildii)

(opis gildii mógł by robić leader , zastępca)

Pytanie !

Na ile czasu jest blokada budowania po wybuchu TNT ?

Wcześniejsze moje pomysły (wiem iż je zapisałeś ale tak przylepie je w spoiler )

/g top

Ogólnie top 10 gildii na serwerze ?

a) System mógł by być taki:

Każdy gracz na początek otrzymuje 1000punktów

Za zgon traci 15pkt

Za zabójstwo zyskuje 10pkt

gdy gracz dołączył by do gildii sumowały by się jego punkty z punktami ogólnie wszystkich członków,przykład:

gildia Nazwa1

gracz1 990pkt

gracz2 1010pkt

gracz3 1000pkt

razem 2000pkt (ta liczba wyświetlała by się przy nazwie gildii /g top)

gildia Nazwa2

gracz1 1050pkt

gracz2 1000pkt

gracz3 995pkt

razem 2035 (ta liczba wyświetlała by się przy nazwie gildii /g top)

I teraz gildia Nazwa 2 ma więcej pkt to ma 1 miejsce     :)

+ do tego przydała by się komenda /ranking /ranking (gracz)

pod komendą przydały by się takie info jak ilość zgonów i zabójstw gracza + jego pkt

a jeszcze ciekawiej było by gdyby gildie posiadały takie coś:

- gdy gracz z gildia zabije gracza bez gildii (10pkt)

- gdy gracz bez gildii zabije gracza z gildia (20pkt)

- gdy gracz gildii zabije gracza innej gildii (20pkt)

Załóżmy iż config wygląda tak:

Promień Obsydianu:5

Regeneracja : 30 sekund

Wytrzymałość obsydianu:3

Gdy postawimy Obsydian + wystrzelimy z wieżyczki pod obsydian tnt które będzie się znajdować w odrębnie 5 kratek od obsydianu

to obsydianowi zostanie stracony 1 pkt wytrzymałości , jednak ten 1 pkt może zostać przywrócony w ciągu 30sekun

dlatego należy szybko wystrzelić kolejne 2 tnt aby zniszczyć obsydian , gdy zniszczy się obsydian nie zregeneruje się

W configu:

Możliwość ustawienia promienia

Możliwość ustawienia wytrzymałości obsydianu

Możliwość ustawienia czasu regeneracji obsydianu

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Dlaczego Mi Pisze Nie Mozesz Zalozyc Gildi Na Tym Swiecie ?? :/

Światy można zmienić w configu !

gdzie dokładniej dodać to @guilds? 

Do pluginu od chatu np:

essentialsChat

14iq0zn.jpg

Opublikowano

*Wystarczy dodać do aktualnego chatu @guilds

@HugoZar

*Przydała by się tylko jeszcze komenda

/g usun <powód>

/g opis <opis>

/g opis <nazwa_gidlii>

/g opis

(możliwość ustawienia w configu maksymalnej ilości liter opisu gildii)

(możliwość ustawienia minimalnej ilości lider w opisie gildii)

(opis gildii mógł by robić leader , zastępca)

Pytanie !

Na ile czasu jest blokada budowania po wybuchu TNT ?

Wcześniejsze moje pomysły (wiem iż je zapisałeś ale tak przylepie je w spoiler )

/g top

Ogólnie top 10 gildii na serwerze ?

a) System mógł by być taki:

Każdy gracz na początek otrzymuje 1000punktów

Za zgon traci 15pkt

Za zabójstwo zyskuje 10pkt

gdy gracz dołączył by do gildii sumowały by się jego punkty z punktami ogólnie wszystkich członków,przykład:

gildia Nazwa1

gracz1 990pkt

gracz2 1010pkt

gracz3 1000pkt

razem 2000pkt (ta liczba wyświetlała by się przy nazwie gildii /g top)

gildia Nazwa2

gracz1 1050pkt

gracz2 1000pkt

gracz3 995pkt

razem 2035 (ta liczba wyświetlała by się przy nazwie gildii /g top)

I teraz gildia Nazwa 2 ma więcej pkt to ma 1 miejsce     :)

+ do tego przydała by się komenda /ranking /ranking (gracz)

pod komendą przydały by się takie info jak ilość zgonów i zabójstw gracza + jego pkt

a jeszcze ciekawiej było by gdyby gildie posiadały takie coś:

- gdy gracz z gildia zabije gracza bez gildii (10pkt)

- gdy gracz bez gildii zabije gracza z gildia (20pkt)

- gdy gracz gildii zabije gracza innej gildii (20pkt)

Załóżmy iż config wygląda tak:

Promień Obsydianu:5

Regeneracja : 30 sekund

Wytrzymałość obsydianu:3

Gdy postawimy Obsydian + wystrzelimy z wieżyczki pod obsydian tnt które będzie się znajdować w odrębnie 5 kratek od obsydianu

to obsydianowi zostanie stracony 1 pkt wytrzymałości , jednak ten 1 pkt może zostać przywrócony w ciągu 30sekun

dlatego należy szybko wystrzelić kolejne 2 tnt aby zniszczyć obsydian , gdy zniszczy się obsydian nie zregeneruje się

W configu:

Możliwość ustawienia promienia

Możliwość ustawienia wytrzymałości obsydianu

Możliwość ustawienia czasu regeneracji obsydianu

@HugoZar odpowiedz na wcześniejszy post ?

Wpadłem na kolejny pomysł

usuwanie gildii jeżeli lider gildii nie będzie online przez określony czas w configu !

LeaderTime:true/false (czy opcja ma być aktywna czy nie ? )

LeaderTimeOptions: 16 (ustawiało by się po ilu dniach nieobecności lidera ma usuwać gildie)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#Edit kolejny pomysł !

- Możliwość ustawiania maksymalnej liczby członków gildii

- Możliwość dokupienia miejsca dla kolejnej osoby za itemy (możliwość ustawienia jakie itemy)

- Możliwość ustawienia wymaganej ilości diamentów aby gracz mógł dołączyć do gildii

14iq0zn.jpg

Opublikowano

@HugoZar odpowiedz na wcześniejszy post ?

Wpadłem na kolejny pomysł

usuwanie gildii jeżeli lider gildii nie będzie online przez określony czas w configu !

LeaderTime:true/false (czy opcja ma być aktywna czy nie ? )

LeaderTimeOptions: 16 (ustawiało by się po ilu dniach nieobecności lidera ma usuwać gildie)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#Edit kolejny pomysł !

- Możliwość ustawiania maksymalnej liczby członków gildii

- Możliwość dokupienia miejsca dla kolejnej osoby za itemy (możliwość ustawienia jakie itemy)

- Możliwość ustawienia wymaganej ilości diamentów aby gracz mógł dołączyć do gildii

Ty już daj spokój z tymi pomysłami, są do bani :/

Opublikowano

Ty już daj spokój z tymi pomysłami, są do bani :/

Nie interesujesz się tematem to nie pisz zbędnych postów , a to czy pomysł jest przydatny czy też nie to zależny od autora , sam nie wymyśliłeś nic co można było by zmienić w pluginie  a krytykujesz innych !

#Edit kolejny pomysł

Jeżeli dana osoba ma uprawnienie  myguilds.vip to -50% itemów na założenie gildii !

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Pomozesz jak zakładam gildie wyskakuje że nie mam itów na gidlie a mam pomuż !

Przeczytaj  moje wcześniejsze posty , powtarzacie już te pytania co chwilę !

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Ja mam tak ,że po zrobieniu reload kasuje wszystkie gildie

Nie dodałes pluginu do bazy danych mysql

Ja mam owy bład @HugoZar

post-1258505-0-15170000-1413016258.png

post-1258505-0-46854500-1413016261.png

Wiem że kilka błędów jest o tym iż nie podłączyłem do mysql a pozostałe ?

14iq0zn.jpg

Opublikowano

Witam mam bug ponieważ kiedy gracz chce założyc gildie pisze ze nie ma itemow ale jak już ma to pisze ze nie ma permssji (permissions.yml jest ok_)

Ale mysql jest cos nie tak

xXBr3aXx issued server command: /g zaloz TMTH ToMyTworzymyHistorie
[13:37:58] [Server thread/INFO]: Gildia TMTH(ToMyTworzymyHistorie) zostala zalozona przez gracza xXBr3aXx.
[13:37:58] [Server thread/WARN]: com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLNonTransientConnectionException: No operations allowed after connection closed.Connection was implicitly closed by the driver.
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at sun.reflect.GeneratedConstructorAccessor207.newInstance(Unknown Source)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:526)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.Util.handleNewInstance(Util.java:407)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.Util.getInstance(Util.java:382)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLError.java:1013)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLError.java:987)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLError.java:982)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLError.java:927)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.throwConnectionClosedException(ConnectionImpl.java:1213)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.checkClosed(ConnectionImpl.java:1200)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.createStatement(ConnectionImpl.java:2485)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at com.mysql.jdbc.ConnectionImpl.createStatement(ConnectionImpl.java:2467)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at pl.hugozar.myguilds.managers.DataManager.addGuild(DataManager.java:147)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at pl.hugozar.myguilds.commands.guildssubcmds.ZalozSubCmd.execute(ZalozSubCmd.java:95)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at pl.hugozar.myguilds.commands.GuildsCmd.onCommand(GuildsCmd.java:160)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at org.bukkit.command.PluginCommand.execute(PluginCommand.java:44)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:175)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:683)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.handleCommand(PlayerConnection.java:952)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:814)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.a(PacketPlayInChat.java:28)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.PacketPlayInChat.handle(PacketPlayInChat.java:47)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.NetworkManager.a(NetworkManager.java:146)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.ServerConnection.c(SourceFile:134)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:655)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.DedicatedServer.u(DedicatedServer.java:250)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:545)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:457)
[13:37:58] [Server thread/WARN]:  at net.minecraft.server.v1_7_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:617)
[13:37:58] [Server thread/WARN]: Caused by: com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: Communications link failure

Ale mysql sie dobrze połączyło ... 

The last packet successfully received from the server was 3,105,109 milliseconds ago.  The last packet sent successfully to the server was 4 milliseconds ago.

Czy może to wina MySQL i czy hasło w mysql sie pisze tak 'qwerty' czy qwerty ?

Opublikowano

Siemka mam problem A mianowicie nie chce mi sie utworzy plik MyScoreboard Czy ktos moglby mi pomoc i ewnetualnie przeslac ten plik? ] Pozdrawiam

Opublikowano

Wie ktos czemu ten plugin mi nie dziala? Wersja 1.7.2, normalnie daje plik .jar do folderu plugins, reloaduje server ale sie nie pojawia folder MyGuilds. To wina mojego servera, pluginu czy po prostu ten plugin nie dziala na 1.7.2?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...