Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać mapę na swój serwer MTA?

Alien2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym wiedzieć jak wgrac mape na server. Zrobiłem własną mape ładnie pięknie ale nie jak wgrac gamemode wrzucic caly folder z mapa czy co? Bo juz nie rozumiem najlepiej jakby był filmik.

post-935519-0-14313300-1407313684_thumb.jpg

Opublikowano

Juz to sam zrobiłem dzieki. Ale mam nowy problem Wczytuje mape na server i na górze pisze Freeroam a ja nie chce zeby gracze mieli ten panel pod F1.

Ps.Jak wczytałem mape swoją to jest wszystko ale zrespie gdzies to są auta, a ja te auta nie dodawałem do mapy

Opublikowano

Chce zrobić RPG.

A i takie jedno pytanie czy da sie tak ze gracze grają na moim servie a ja w ten czas poprawiałem mapę i chce wgrać to na mój server, muszę go wyłączyć czy jakąś komenda jest ze wgrywa to?

Opublikowano

Chce zrobić RPG.

A i takie jedno pytanie czy da sie tak ze gracze grają na moim servie a ja w ten czas poprawiałem mapę i chce wgrać to na mój server, muszę go wyłączyć czy jakąś komenda jest ze wgrywa to?

Na serwer masz wgrany MapEditor na 1oo% więc tylko przełączasz sobie na MapEditora pod przyciskiem ''p'' masz cały panel, do którego tylko administrator ma dostęp. Wchodzisz w zakładkę ''Maps'' i z listy wybierasz ''Editor''.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale nie ma mojego servera na Zakladce Internet w mta

odpaliłem go 19077257220537886616.jpg

Ustawiłem na dwa iż ponieważ chciałem na dwie osoby. A na YT znalazłem filmik bez hamachi tylko jakby Chwilowy

Jak patrzyłem nie mam 100% dostępu do panelu

57197823144135364043.jpg

Najlepiej jakbys miala ts3

Opublikowano

Przed założeniem serwera polecam nauczyć się języka programowania, a następnie dowiedzieć się trochę rzeczy o multiplayerze czyli - jak ustawić serwer, jak wgrać gamemoda, jak wgrać mapę i inne takie rzeczy - bez tego ani rusz. Serwer, który będzie dostępny w zakładce internet musi być postawiony na komputerze z zewnętrznym IP i by był włączony 24/7, komputer Twój również musi być włączony co jest nie opłacalne. Możesz również wykupić miejsce w serwerowni.

Opublikowano

Czy pozostaje mi hamachi?

Z panelem admia juz wszystko działa 

Potrzebuję 1 osobe do testów ale najlepiej jakby miala ts3 ;]

Opublikowano

Czy pozostaje mi hamachi?

Z panelem admia juz wszystko działa 

Potrzebuję 1 osobe do testów ale najlepiej jakby miala ts3 ;]

To zależy czy masz IP zewnętrzne, jeżeli tak to serwer możesz postawić na routerze bez konieczności hamachi. 

Łap tutaj poradnik jak sprawdzić jakie masz IP :

http://www.pokapoka.pl/zewnetrzne_czy_wewnetrzne.php
Opublikowano

mam 2 internety i maja zewnetrzne. To trzeba wejsc na mta i tam utwórz server i tam ustawiam czy lan czy internet tak?

Jeśli tak to wszyscy beda widziec moj server na zakladce internet?  Mam neta zewnetrzy ;]

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mineły 2 lata już wszystko wiem :D Ehhh jak teraz z boku tak popatrzeć 2 lata wstecz to ja taki bot xD CO do mta skrypty i duperele już umiem :P Temat do zamknięcia nawet do usunięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...