Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie otóż chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o zestawie:   (w skali od 1-10 i uzasadnienie)

Procesor: INTEL Core i3 540, 3,07 GHZ x 2
Pamięć: 4 GB DDR3 (w 1 jednej kości)
Dysk: 1 TB
Płyta: MSI H55M
Zasilacz: 500 W
System: oryginalny Windows 7

Grafika: GeForce 9800 GT - 1 GB

Chciałbym wspomnieć że nie bede na nim grał w gry na maks detalach. Chodzi mi tylko o min. 40 fps w grach typu War Thunder,Far Cry 4, Fifa itp.

P.S

Wiem że zestaw nie jest zaj****** ale ale nie chce kupować sprzętu za 3-6 tyś ale chce mieć komfort rozgrywki nawet na najmniejszych detalach

Opublikowano

-2/10

Procesor: INTEL Core i3 540, 3,07 GHZ x 2 - Procesor stary jak..... beznadziejny. Stary o 4 generacje. Na stary socket 1156.
Pamięć: 4 GB DDR3 (w 1 jednej kości) - Podaj CL (Cas Latency) i Mhz RAM'u (taktowanie) ten i3 obsługuje maksymalnie 1333mhz
Dysk: 1 TB - JAKI DYSK? Model? RPM? Cache?
Płyta: MSI H55M
Zasilacz: 500 W - JAKI ZASILACZ? Prawdopodobnie no-name czyli bomba atomowa która ci spali komputer
System: oryginalny Windows 7 

Grafika: GeForce 9800 GT - 1 GB - ....................................... g*wno.

Na takim zestawie będziesz mógł zagrać w Notatnik na najniższych detalach.

Nie znam się na starych GeForcach ale może coś uciągnie na medium/low

Opublikowano

@cody3223 Sam mam gorszy sprzęt a działa dobrze. Może nie mam z 100 fps w każdej grze ale nie narzekam.

@topic Raczej powinny  ci działać mniej wymagające gry z ustawieniami niski/średni a co do zasilacza to się nie znam na nich :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...