Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana karty graficznej

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż posiadam komputer o Specyfikacji

c2d 2.20 Ghz

kartę graficzną zintegrowaną z 2 slotem na  inną kartę 

zasiłke 190 wat markową 

i taka mała obudowa 

czy wejdzie mi ta karta z tą zasiłką i obudową 

post-974985-0-30895500-1407298320_thumb.jpg

Opublikowano

Podaj dokładniejszy model tego zasilacza, bo "markowy" nic nie mówi.

Podaj model płyty głównej, ale zapewne masz tam wejście AGP (skoro mówisz, że jednak jest wejście), a karty na AGP jakieś powinny się zmieścić, bo nie potrzebują niesamowicie dużego chłodzenia.

Opublikowano

przwpeaszam cię kolego ale tego pc jeszcze niestety nie piosiadam kupuję go za jakieś 2 dni a za tydzień kartę 

ale jak się pytałem gością to chyba zasilacz HP 190 wat

a gt 430 ma dość dibre chłodzenie żeby się utrzymać

Opublikowano

dc7800 to zwykły złom do biura a nie komp do gier, nawet nie warto się interesować takim zakupem, co ty chcesz osiągnąć kupując komputer za 200-300 zł !! w pasjansa czy bilarda pograsz na spoko, no Angry Bird też da się uruchomić ;)

od razu zasilacz do wymiany, on się już grzeje w tego typu zestawie co jest a z nowszą grafiką to raczej nie licz że pochodzi jak należy, w sumie na zimę w sam raz dodatkowy grzejnik w domu się przyda

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jak ja nie lubie ludzi którzy piszą bez sensu kto tu k***a mać mówi że ma on służyć mi k***a do gier ! ????

owszem czasami sb odpale MC Czy far cry 2 ale k***a głównie mi chodzi o pracę więc Spierdalaj

Opublikowano

jak a pracę skoro chcesz wymieniać na grafikę do gier  czyli dołożyć dodatkowo do desktopu small element grzejny w postaci karty graficznej do tego też miernej jakości bo bez dobrego chłodzenia

więcej kultury gówniarzu, chciałeś opinię to masz opinię o złomie a nie o czym co nazywasz komputerem a powinieneś notatnikiem do biura

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

MPC Elite Rank III k***a z kąd ta ranga VIP mamusia ci kupiła ?????????

a kartę chce mieć właśnie k***a tą JPRD najlepiej wyjdź bo takich p****ów tu nie chce  i co ty pieprzysz gówniarzu ?? sam nim morze jesteś 

jak morzesz wiedzieć ille mam lat co ??

Opublikowano

śmiało pluj sobie dziecko dalej przekleństwami jak nie potrafisz znieść krytyki i sam najwyraźniej zapominasz że wyraźnie szukasz tu na forum pisząc posty KOMPUTERA DO GIER , nagle ci się odmieniło i ma być komputer do pracy ?   

wyjaśnię ci jak bejbikowi zasmarkanemu

1 ) musisz wymienić zasilacz bo ten padnie praktycznie niedługo po podłączeniu innej karty graficznej , minimum 300-400 W

2 )  NIE WCHODZI DO NIEGO ŻADEN ZWYKŁY ZASILACZ Z KOMPUTERA tylko SLIM, całkiem inne rozmiary i budowa zasilacza

3 ) zbyt słabe chłodzenie tego desktopu z dodatkową  grafiką spowoduje wyłączanie sie czy wieszanie systemu

4 ) nie każda karta graficzne wejdzie do tej obudowy czyli jak kupisz kartę masz 50% szansy że będzie pasowała

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak powiem TAK i się nie zmieści będziesz miał pretensję

jak powiem NIE i się zmieści tez będziesz miał pretensję...

to zależy jaka kartę kupisz, z jakim dużym radiatorem i od tego co już jest włożone do slotów .

trzeba sprawdzić sobie przed zakupem, najlepiej przymierzyć 

zresztą jakby karta nie działała trzeba znowu kupić sobie zasilacz minimum 400 W albo dodatkowy zasilacz ok 200W i połączyć równolegle do starego przez kostkę ( kupi taką na allegro )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

napisałem wyraźnie , nie wiem i nie zamierzam tego sprawdzać bo nie mam jak, sprawdź sobie sam jak kupisz czy karta będzie pasowała

jaki tani zasilacz ? do niego trzeba kupić SPECJALNY zasilacz dostosowany do tej obudowy ( jest 2x mniejszy niż normalne zasilacze ) cena ok 100 zł zasilacza

post-150374-0-94353400-1408212287.jpg

ten jest 240 W tylko i kosztuje ok 80 zł + 20 zł za przesyłkę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nigdy nie wejdą dwa na raz , jeden zasilacz ( każdy większy nie da się wstawić ) będzie leżał obok pudełka

czy ty nie potrafisz zrozumieć że kupujesz szajs nadający się do biura ? za 200-300 zł kupiby już  duża paczkę z grafiką i o wiele lepszej konfiguracji , masa tego na allegro

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

no wiem ale tak się składa że jutro jadę do gościa a nie mogę kupować kompa z allegro bo mi zabroniono bo już przed zaczełem zamawiać części i 1000 zł wywaliłem na uszkodzone dlatego jutro właśnie jadę do Mławy :D  do sklepu   http://www.compall.pl/

Opublikowano

a jak myślisz co kupujesz ? dokładnie komputer z allegro tylko w sklepie który te komputery sprzedaje kupując je na allegro albo skupując w firmach które wymieniają sprzęt , sam to robię od dłuższego czasu i szerokim łukiem omijam komputery biurowe tego właśnie typu z powodu nietypowej budowy zasilaczy i praktycznie nieprzystosowania do większej rozbudowy 

na allegro ten sam zestaw po 200 zł w sklepie 390 zł !  człowieku obudź się i porównaj ceny

bardziej opłacalny zakup to szajs z tego sklepu dc7100 za 299 zł i dokupić pamięć z kartą graficzną nawet na allegro ( ok 100-150 zł )  , wiadomo na allegro ok 30% taniej kupi dokładnie to samo

skoro cię stać na wywalenie w błoto 1000zł kupując uszkodzone cześć to było do tego dogadać sie z kimś rozsądnie myślącym i potrafiącym przynajmniej złożyć za ta kwotę coś sensownego a nie gruchota uszkodzonego, za 1000 zł można bez problemu kupić komputer 1-2 roczny a nie zabytki wiekowo powyżej 4-5 lat jak te sprzedawane w tym sklepie

zresztą to twój wybór i twoje problemy będą dalej z powodu kupna, jak chcesz to kupuj ale nie proś potem o rady w razie problemów

p.s. panu już podziękujemy, z mojej strony EOT 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...