Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk twardy 3.5 2TB - Hitachi czy Seagate

Szteker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż mam do wyboru dwa dyski, a mianowicie Hitachi 7k2000 3.5 2TB Sata 2 za 230 zł oraz Seagate ST2000DM001 3.5 2TB Sata 3 za 290 zł. Co brać?

PS: 8 GB RAM wystarczy do gier czy lepiej w 12 GB się zaopatrzyć, pytam bo mam 2 kości na RAM, pierwszą 4GB na taktowaniu 1333 i teraz mam dylemat czy wziąć dodatkowe 4 czy 8 na Radeon HD 7850 i i5-3350P 3.10GHz. A no jeszcze pytanie - jak mam pierwszą kość na taktowaniu 1333, to drugą też muszę mieć na 1333 czy mogę mieć np na 1600 lub 1866 ? Jak np x2 1333 to jaka jest różnica wydajności między 1333, 1600 a 1866 - duża czy znikoma?

Opublikowano

za 3 lata przyda się mieć 12 gb ram. 

nie rozumiem czemu w ogóle chcesz brać dysk sata 2 przecież to już wychodzi z użytku 

bierz seagate

a co do taktowania różnicy raczej nie zauważysz bo teraz gry są robione tak aby działały na słabych/średnich bo by mało ludzi je kupowało

Opublikowano

Sata 2, ponieważ dużo czytałem pomiędzy różnicą między 2 a 3 i niby z tą 3 to jest pic na wodę i różnicy prawie żadnej nie ma między nimi.

Opublikowano

up@ Gadasz głupoty jak nie wiem co... OCZYWISTE ZE BIERZ SATA 3 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...