Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno RAMu

MrKoxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ostatnio zastanawiałem się nad kupnem pamięci ram (chodzi mi o 2 gigabajty) rzeby przyśpieszyć minecrafta ,.

Moje pytania:

1.Jaką kość ram mam sobie kupić ?

2.Ile mam slotów na pamieć ram ?

3.Ile maksymalnie wejdzie mi pamięci?

4.Czy mój komputer wystarczy mi na granie w minecrafta na 78 modach ?

5.Jaką pamięć ram kupić DDR1 , DDR2 czy DDR3 ?

Parametry mojego komputera :

post-1188366-0-30946000-1407265572_thumb.png

post-1188366-0-70548100-1407265640_thumb.png

post-1188366-0-28121600-1407265682_thumb.png

post-1188366-0-20310000-1407265731_thumb.png

post-1188366-0-73485600-1407265772_thumb.png

Dodam jeszcze że mam Windows 7 Home Premium (64 Bit)

Prosze o szybką pomoc w razie czego moge dać jeszcze parametry z EVEREST HOME EDITION

Opublikowano

Masz 2 GB RAMu, i możesz sobie dokupić dodatkową kość 2GB. 4GB jest wystarczające dla minecrafta, i więcej nie potrzeba :)

Zazwyczaj w komputerze masz po 4 sloty na kostki, ale ile RAM maksymalnie obsługuje twój komputer-nie wiem.

Nie wiem czy paczka z 78 modami nie będzie ci ścinać, chociaż obstawiałbym że tak.

Nikt nie wie jaki masz rodzaj pamięci RAM. Żeby to sprawdzić, musisz zdjąć pokrywę od komputera, i nie wyjmując broń boże!!! kostki RAM zobaczyć jak wygląda. Musi na niej być napisana firma, ile pamięci RAM ma, i oczywiście jaki to typ DDR . Ale ostrożnie.

A widzę że jesteś nowy, to zalecam ci abyś zobaczył na youtube, jak poprawnie włożyć kostkę RAM, bo źle włożysz, i zwarcie na płycie głównej gotowe :( . Jak coś jeszcze, to pisz, i oznacz mnie @rob99ert

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Moje pytania:

1.Jaką kość ram mam sobie kupić ? Kup taką samą jaką masz już bo mogą się gryźć albo działać wolniej.

2.Ile mam slotów na pamieć ram ? Zazwyczaj są 4 tutaj pewnie tez.

3.Ile maksymalnie wejdzie mi pamięci? O ile dobrze ogarniam ty tylko Windows 32bity ma do 3gb a tu wejdzie ile chcesz...

4.Czy mój komputer wystarczy mi na granie w minecrafta na 78 modach ? Oczywiście, że nie.

5.Jaką pamięć ram kupić DDR1 , DDR2 czy DDR3 ? DDr3 jest nowsza mniej energożerna i wydajniejsza od poprzedników.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Moje pytania:

1.Jaką kość ram mam sobie kupić ? Kup taką samą jaką masz już bo mogą się gryźć albo działać wolniej.

2.Ile mam slotów na pamieć ram ? Zazwyczaj są 4 tutaj pewnie tez.

3.Ile maksymalnie wejdzie mi pamięci? O ile dobrze ogarniam ty tylko Windows 32bity ma do 3gb a tu wejdzie ile chcesz...

4.Czy mój komputer wystarczy mi na granie w minecrafta na 78 modach ? Oczywiście, że nie.

5.Jaką pamięć ram kupić DDR1 , DDR2 czy DDR3 ? DDr3 jest nowsza mniej energożerna i wydajniejsza od poprzedników.

Napisałeś mu, żeby wziął taką samą kostkę jak ma, żeby się nie gryzły.

Niżej poradziłeś mu, żeby wziął DDR3 . Jeśli ma DDR2 i kupi DDR3, to ja nie chce wiedzieć co się stanie z jego komputerem :/

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Napisałeś mu, żeby wziął taką samą kostkę jak ma, żeby się nie gryzły.

Niżej poradziłeś mu, żeby wziął DDR3 . Jeśli ma DDR2 i kupi DDR3, to ja nie chce wiedzieć co się stanie z jego komputerem :/

On tu pytał nie jaką dokupić tylko kupić i zrozumiałem że kupuje od zera cały RAM. No ale jeśli ma ddr2 to niech kupi ddr2 to jest logiczne.

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

DDR2 a DDR3 to 2 inne sloty i nawet by nie pasowała więc lepiej sprawdź ziom najpierw jakie masz ramy, podaj model płyty głównej to będzie wiadomo wtedy a co do ilości ramu to myśle, że 4 GB styknie, ogólnie 8 było by lepiej na taką ilość modów ale procesor tez nie masz za dobry więc nie da Ci to zbytnio wiele... ramy bardziej od tego jak Ci gra ścina przy doczytywaniu świata czyli takie ścinki co jakiś czas, procek też ogrywa tu ważną rolę w tej grze, najmnniej karta graficzna heh :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...