Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na nowym laptopie

GPArtiGP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupilem gdzies z 6 miesiecy temu laptopa Lenovo za 2,7k.

Podczas grania w metina mam takie lagi jakby laptop byl sprzed dekady.A jak pamietam na poczatku uzytkowania nie mialem takich problemow.Tylko po jakims czasie .Do tego dodam ze takie gry Jak Wolfenstein New Order,Call of duty BO 2 chodza bez problemu,a przy metinie.Wybieranie procesu graficznego tez nic nie daje . I nie wiem o co chodzi .

Laptop:

Lenovo.

intel core i5 3230m 2,60GHz 2,60GHz

8giga ram

64 bit 

Windows 8.1

Moze ktos pomorze ;P od czego takie cos moze sie dziac ;D za pomoc +++

Opublikowano

Lagi czy ścinki? Jest to zasadnicza różnica.

Chociaż czytając post wnioskuję, że ścinki. W takim razie podczas uruchomionego jednego clienta gry sprawdź obciążenie procesora+temperatury za pomocą programu OCCT (lub dowolny inny).

Opublikowano

Możliwe, że jest to spowodowane wersją systemu lub niepotrzebnie włączonymi procesami takimi jak rundl32.dll

Opublikowano

Możliwe, że jest to spowodowane wersją systemu lub niepotrzebnie włączonymi procesami takimi jak rundl32.dll

Niestety jak to wylacze to jest tak samo dalej .Ale mam wiecej takich plikow tylko nie wiem ktore moge jeszcze zakonczyc aby nic nie zepsoc ;P

Opublikowano

Karta grafiki zintegrowana rozumiem?

Sprawdzaj ktore procesy sa systemowe w internecie, reszta off

Moze system juz zasyfiony, albo wirus jakis.

Opublikowano

Lagi czy ścinki? Jest to zasadnicza różnica.

Chociaż czytając post wnioskuję, że ścinki. W takim razie podczas uruchomionego jednego clienta gry sprawdź obciążenie procesora+temperatury za pomocą programu OCCT (lub dowolny inny).

I jak mam to zrobic wlaczylem clienta odpalilem program wcisnelem start i co mam ci podac?

CPM/MEM USAGE 43,4

TEMPERATURE 78 82

Voltage 16,42 

co mam podac ?

Opublikowano

80 stopni to bardzo duzo jak na metina... Jezeli to cos podaje temperatury prawidlowo.

Pobierz hwMonitor i podaj temperature procesora, karty grafiki, zasilacza itp

Opublikowano

Mialem juz zainstalowany po zakupie .

A nie bawiłeś się teraz, i przypadkiem nie zainstalowałeś systemu drugiego?

Być może, któraś z gier jak instalowałeś, pobrała sterownik, który Ci laguje na MT2 akurat.

Radzę Ci zrobić format.

Opublikowano

Daj temperatury podzespolow z hwMonitora. Najlepiej screen - odpal metina niech dziala z 10 min i zrob screena z programu

Jakiego masz antywirusa? Pobierz mbam, adwcleaner - skanuj i usuwaj smieci.

Opublikowano

I jak mam to zrobic wlaczylem clienta odpalilem program wcisnelem start i co mam ci podac?

CPM/MEM USAGE 43,4

TEMPERATURE 78 82

Voltage 16,42 

co mam podac ?

Niee, nie wciskaj Start ;) Uruchom mietina i ten program i po prostu sprawdź temperatury. Naciskając start obciążasz procesor w 100% co nie ma nic wspólnego z metinem. Co do temperatur, to tragedii nie ma. Na standardowym chłodzeniu są to w miarę normalne temperatury.

Tak więc podsumowując:

1. Odpalasz metina, logujesz się

2. Odpalasz program i bez naciskania niczego sprawdzasz temperatury i w ile % jest obciążony

Opublikowano

Dzieki wszystkim za starania ale ja sformatuje laptopa bo to mu sie przyda po takim czasie.

Temat mozna zamknąc.

Opublikowano

Dzieki wszystkim za starania ale ja sformatuje laptopa bo to mu sie przyda po takim czasie.

Temat mozna zamknąc.

Na prośbę autora zamykam.

Moim zdaniem to wynika przez zasyfione procesy.

Przeczyściłbym cały komputer + jeżeli masz taką opcję jak ja w Lenovo możesz włączyć "odkurzanie" i też będzie lepiej śmigało :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...