Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da się u mnie podłączyć pod lte?

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już testowałem internet z cyfrowego polsatu, tylko, że miałem HSPA+ -97 db, miałem antenę akc2 uni na parapecie, a jedno wejście było uszkodzone, więc działała jedna antena i była prędkość do 6 mb. Mieszkam na wsi. Odległość do najbliższego  nadajnika wynosi: 8 km i jest nim nadajnik hspa+, a nadajnik lte odległość wynosi: 9 km, z tym, że nadajnik hspa+ przechodzi przez góry, a tu to lte jest ich mniej, jest tylko las. Da się na antenie akc2 uni podłączyć się pod lte? A jeśli nie to może na innej? 

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

lte tylko w dużych miastach daje pełne możliwości. U ciebie lte nie będzie się zbytnio różniło szybkością przesyłu danych od zwykłej sieci hspa+.

polecam kablówkę i wifi :)

Opublikowano

lte tylko w dużych miastach daje pełne możliwości. U ciebie lte nie będzie się zbytnio różniło szybkością przesyłu danych od zwykłej sieci hspa+.

polecam kablówkę i wifi :)

Tak, tylko, ze lte jest teraz do 10 mb lub 20 mb lub bez limitu danych. Dlatego mi na tym zależy, bo ja 30 gb wykorzystam szybko. HSPA+ prędkość spada do 16 kilibitów po wykorzystaniu pakietu.  

Opublikowano

Tak, możesz podpiąć lte do tej antenty, ale przed zakupem polecam upewnić się co do tego. 

i btw. Współczuję lasu xD. Zmniejszy ci prędkość o kilka mb/s

Opublikowano

Tak, możesz podpiąć lte do tej antenty, ale przed zakupem polecam upewnić się co do tego. 

i btw. Współczuję lasu xD. Zmniejszy ci prędkość o kilka mb/s

Las nie jest zbyt wysoki. Teraz przy neostradzie mam tylko 2 mb. Stacja mobyland: 

LTE 1800
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

co odświeżasz, temat jest bez sensu założony bo nikt nie zna odpowiedzi

pytaj sobie sam  w salonie i sprawdzaj sam u siebie przez operatora czy zadziała LTE bo może ale i wcale nie musi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Osobiście miałem doświadczenie z LTE oraz HSPA+ na modemie Huawei E353-U2, LTE wcale nie jest takie 'szalone' jak o nim mówią, momentami jest drastycznie.

Na twoim miejscu radziłbym zaprzestanie korzystania z usług mobilnego internetu i przesiadł się chociaż na to wi-fi, LTE tak jak mówił przedmówca jest skuteczne tylko w większych miastach.

Opublikowano

ogólnie nie chodzi nawet o to czy antena pasuje bo zawsze będzie pasowała dla sieci komórkowych, chodzi tylko i wyłącznie o nadajnik  by był w pobliżu.

sama zmiana na LTE nic nie zmieni transferów jeśli takowego nadajnika nie będzie albo będzie działał nadajnik z ograniczonym transferem, dlatego trzeba sobie osobiście  koniecznie SPRAWDZIĆ W MIEJSCU UŻYWANIA LTE zasięgi i dostępność

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Wiem o tym, ale ja kiedyś miałem w orange tylko 1,5 mb/s i ping 70.  Teraz jest lepiej bo mam 4 mb/s i ping 25. 

Opublikowano

a masz LTE w zasięgu ?  bo to całkowicie odmienne nadajniki niż HSPA+

nawet mając jak napisałem wcześniej odbiornik czy telefon  LTE a nie mając odpowiedniego  nadajnika w pobliżu dalej będziesz miał takie samo łącze jak na HSPA+ i żadna antena tego nie zmieni, tak samo jakbyś nawet stał pod nadajnikiem to nie będziesz miał nadal LTE ( znaczy się transmisja będzie kokazywała usługę LTE ale prędkość ograniczy się tylko i wyłącznie do limitu HSPA+ albo i nawet HSPA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

a masz LTE w zasięgu ?  bo to całkowicie odmienne nadajniki niż HSPA+

nawet mając jak napisałem wcześniej  LTE a nie mając odpowiedniego  nadajnika dalej będziesz miał takie samo łącze jak na HSPA+

Około 9 km od nadajnika LTE. Wiem o tym, że prędkość nie będzie większa, ale LTE jest bez limitu w plusie i w cyfrowym polsacie. HSPA+ po wykorzystaniu pakietu zmniejsza się prędkość do 16 kb/s. Usługa w skrócie jest blokowana.  

Opublikowano

skoro masz nadajnik LTE to dlaczego pytasz na forum a nie u operatora gdzie chcesz kupić  usługę  LTE ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nadajnik LTE jest daleko. W biurach nic nie widzą, a dzwonienie na infolinię kosztuje bardzo dużo pieniędzy. 

Opublikowano

to sobie pożycz na tydzień, chyba jest taka opcja wypróbowania

zresztą w razie nie działania możesz rozwiązać umowę, czytaj dokładniej papiery co dają do podpisania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...