Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unikanie nieuczciwych metod policji

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to fragment poradnika o pościgach, który był napisany dla akcji Wielki Poradnik. Część musi się znaleźć w osobnym poradniku.  

2769614072400501000808.png

Pościg. Na mapie są punkty rozpoczęcia pościgu. Ten tryb w tym różni się od ucieczki, że uczestniczymy w nim sami
i możemy uciekać po całym świecie gry. Jest pięć poziomów intensywności pościgu. Tym większy to działania policyjne
są większe. Pasek uspokojenia (Ucieczki wypełnia się dłużej).

3879314072400501000808.png 

Podczas pościgu możemy, a nawet powinnyśmy korzystać
z spowalniaczy pościgów. Są do różne elementy do zniszczenia np: stacje. Są one zaznaczone na mapie czerwonymi
trójkątami. Musi być przy nas jak największa liczba radiowozów, żebyśmy mogli jak najwięcej ich zniszczyć. 
Żeby przebić się przez blokady musimy walić w tył radiowozu, bo tam radiowozy mają mniejszą masę. 
Żeby zgubić pościg musimy oddalić się od glin na kilka sekund i wtedy wypełni się pasek odległości. Po tym
włączy się pasek ucieczki. Przez ten czas gliny nie mogą nas zobaczyć. 

9360614072400501000808.png

W NFS World zgubić pościg jest naprawdę ciężko, ponieważ policja oszukuje. Nawet jeśli wejdziemy w tryb ucieczki
to i tak nas jakby widzą. Wszędzie wokół nas na wysokim poziomie pościgu rozstawiają blokady, dlatego, żeby ich zgubić
najlepiej stać w miejscu. To jest najgorsze: co jakiś czas na wysokich poziomach pościgu
po prawej stronie ekranu piszę Wykryto Suvy!. Te Suvy chcą z nami się zderzyć czołowo. W tym polega problem, że
nawet w trybie ucieczki oni wiedzą gdzie jesteśmy. Gdy sobie stoimy to suvy i tak nas znajdą, dlatego warto oddalić się
od Policji jak najszybciej po wykryciu suva. Są różne miejsca ukrycia w grze, gdzie
wjazd powoduje szybkie wypełnienie się paska. Nie warto tego używać, bo jak pisałem
policja zna naszą pozycję nawet po oddaleniu się od nich. Tylko do nas oprócz suvów nie jadą blisko, ale są blokady. 

7737314072400511000808.png

Są dwa miejsca, gdzie możecie w 100% zgubić pościg, nawet jeśli was widzą!

Pierwszy to parking. który jest pewniejszy od drugiej miejscówki, potem wyjaśnię dlaczego.

4386814071900391000808.jpeg 7873814071900391000808.jpeg

Wjeżdżamy za te barierki a potem w prawo, żeby stać po środku od wjazdów za barierki. Można również wjechać drugą stroną co może być wygodniejsze dla niektórych. 

Druga miejscówka to wjazd do miejsca ukrycia za deskami. To miejsce jest gorsze, bo jeśli suvy będą stać blisko to pościgu nie zgubicie. 

5467914071897841000808.jpeg
7852814071900391000808.jpeg

Uwaga! Do obydwóch miejscówek policja nie może wjechać, na tym polega ten błąd! 

Jak widać porady są bardzo ważne, tryb pościgu Offline został olany przez twórców i  przedstawiłem metody, żeby dało się grać.

Grafikę wykonał: @CrevaN

8902314106109971000808.jpeg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja jeszcze czasem chowam się na parkingu przy stadionie, jak najbliżej ściany oddzielającej mnie od autostrady i jak najbardziej w kącie ;) w razie, gdy mam jeszcze ogon, to wjeżdżam na stadion rozwalając pierwszą czerwoną łapę. Jeśli próbują zajechać od drugiej strony, rozwalam drugą łapkę i szybko na wstecznym wjeżdżam na stadion, gdzie mam dużą szansę na przeczekanie pościgu (bo przecież radiowozy nie wjadą jak leżą rozwalone łapy).

57199140501148694665.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ciekawe i przydatne, niedługo wykorzystam mam nadzieję że zadziała ! :P 

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...