Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o nowych przepisach

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Jeśli to prawda, że chodzi też o picie (nie wierzę), to przesada. A co do jedzenia, to powiedzcie to cukrzykowi, który czasem coś zjeść po prostu musi ;)

Z tego co wiem to zakaz jedzenia tyczy się tylko sytuacji, kiedy możemy coś nim uwalić, czyli jeśli ktoś jeść potrafi, to nie powinno mu się nic stać.

Taki cukrzyk ma zaświadczenie o swojej chorobie i jemu wolno.

Btw. pić na 100% można...jeść jakieś małe drobiazgi typu ciasteczka również.

Opublikowano

Też popieram ten zakaz.

Potem jadąc autobusem siadasz na plamie z sosu albo resztkach sałatki po nocnym melanżu. Nie wierzę że ktoś jest aż tak głodny, żeby wytrzymać 15/20 minut jazdy autobusem z jednego końca miasta na drugi. Zresztą kebsa możesz zjeść na przystanku.
Epapieros został zabroniony, ponieważ dymek który wypuszczamy nie jest w 100% czysty i zdrowy jak to na początku każdy myślał, mi osobiście nie przeszkadza no ale im mniej złych rzeczy w powietrzu tym lepiej. Dodatkowo chodziło pewnie o sam dym, który w dużych ilościach (3 osoby palące) mógł rzeczywiście drażnić.

Co do wycieczek szkolnych - w autokarze wynajętym prywatnie jeść można, jeżeli uzgodni się to z przewoźnikiem i kierowcą, nie rozumiem skąd posty o wycieczkach szkolnych ? :D Sprawa dotyczy transportu publicznego, głownie miejskiego i podmiejskiego. Nie wiem jak to wygląda w PKSach na dalszych trasach (jak będę miał okazję takim jechać zapytam kierowcę jak oni podchodzą do tego przepisu przy dłuższych trasach i co można jeść a czego nie). Na 90% zjedzenie kanapki czy ciastka nie złamie zakazu, dwa często robione są postoje.

Nic tylko cieszyć się i pogratulować, bo może wreszcie autobusy będą czystsze :)

f.png

Opublikowano

ToræZ Ja jechałem 4 godziny z wrocka do kołobrzegu i miałem tylko 2 przystanki.. Nie jeden pewnie tak miał

patrz, bo uwierzę, że miejski wyjechał 400 km poza powiat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...