Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o nowych przepisach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie już prawie każdy słyszał o tym że za kebaba czy co innego możemy dostać 500 zł mandaciku.

Tak samo z efajką i czymś jeszcze.

Mnie ta sprawa bardzo zaciekawiła. Ale taki przepis to dosłownie żeby mieć hajs z czegoś.

E-Fajka w autobusie rozumiem ale na przystanku ? Komu ma to przeszkadzać kiedy ktoś pali na zewnątrz.

A kebab ? Poprostu idiotyzm.

Ponoć podobnie jest z jakimkolwiek jedzeniem i piciem.

Kiedy to usłyszałem to czara się przelała.

Dzieciaki jadą np. na wycieczke czy ktoś inny.

Jest teraz około 30 stopni i ktoś chce się napić.

A tu taki c**j mandat.

Jak dla mnie to tego kutasa co to wymyslił to dać go do autobusu z 20 ludzmi 30 stopni na zewnątrz i zakaz picia nawet wody.

Bywalec
Opublikowano

Z e-papierosami się zgadzam, strasznie denerwują.

A co do jedzenia, również. Bardzo dobrze, tępić buractwo. 

Zabronione picie? Od kiedy?

Opublikowano

Ale, że co? Że nie można mieć kebaba na przystanku? XDDDDDDDDDD Jebłem.E-fajki jeszcze są do przebolenia, ale zakaz jedzenia i picia w autokarach, to przegięcie.Czasami podróże trwają kilka godzin i co w 30 stopniowy upał nie mogę się napić, bo ktoś mnie uważa za idiotę, który zaleje cały pojazd?

Opublikowano

Lel, to za ugryzienie kebaba dostanę większy mandat niż za jazdę bez biletu?

K***A KISNĘ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

To na 100% prawda? Ktoś potwierdzi i poprze dowodami?

Bo o niczym takim nie słyszałem.

Zabronione picie w miejscach publicznych? W to nie uwierzę.

Kebaby? Przynajmniej w autobusach powinno być coś takiego zabronione. Śmierdzi i ludzie jeść często nie umieją.

Jakich miejsc dotyczą i na co są założone zakazy?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

jakie nowe przepisy? moze jakis link, jakies oficjalne dane? Dyskusja juz goraca, a nawet nie sprawdziliscie tej informacji. Co do e-fajek na przystankach to faktycznie cos tam bylo, ale jedzenia nie można było i nie będzie można wnosić do autobusów, tramwajów itp. Na przystanku na pewno mozna

Opublikowano

Nie wiem o co dokładnie chodzi ale jeśli mają zakazać jedzenie w transporcie publicznym, co zresztą od zawsze jest zakazane a ludzie i tak jedzą to bardzo dobrze, tak samo z e-fajkami.

76561198053546969.png

Opublikowano

Podaj mi dokładny paragraf opisujący ten przepis.

Nie mogę jeść i pić? Czy w tym kraju popierdoliło już całkiem? Jeszcze trochę i dostane zakaz oddychania w miejscu publicznym bo wydmuchuje dwutlenek węgla..

POWTARZAM: Podaj paragraf

; )

Opublikowano

http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,500-zl-za-kebaba-w-autobusie-Nowe-prawo-w-Warszawie,wid,16783770,wiadomosc.html?ticaid=11335a

I dobrze, w autobusie nie powinno się jeść.

Potem tłuste świnie narzekają, że wszystko upierdolone i wina państwa.

I dobrze, że efajki też zabronione na przystankach. Idzcie zgrywać hipsterów na swoje podwórko do kolegów z gimnazjum.

Opublikowano

Może od razu niech nas pozamykają w psychiatrykach i za 3 minuty na świeżym powietrzu będziemy płacili. Chu*owy sposób na zarobek sobie szma*y znalazły.

Dobrze, że za rok osiemnastka i spier*alam z tego pseudo państwa.

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Nwm czemu ludzie tak nadskakują na te efajki. W autobusie ok ale na zewnątrz na przystanku? Zresztą taka osoba może odejść parę kroków. A osoby starsze też palą efajki bo chcą zerwac z nałogiem (niby bo one sa gorsze od fajek prawdziwych). A to sie nie tyczy tylko kebaba tylko kazdego jedzenia co potrafi ubrudzic pojazd przystanek lub wspolpasazerow. Aha i jeszcze może być mandat za skorzystanie z wyjsc ew. Ok ale niedawno bylem w centrum handlowym i sie popsuly schody ktore jada w dol i byl zakaz postawiony. To jak k***a mam zejsc zeby wyjsc co ??

Opublikowano

Nwm czemu ludzie tak nadskakują na te efajki. W autobusie ok ale na zewnątrz na przystanku? Zresztą taka osoba może odejść parę kroków. A osoby starsze też palą efajki bo chcą zerwac z nałogiem (niby bo one sa gorsze od fajek prawdziwych). A to sie nie tyczy tylko kebaba tylko kazdego jedzenia co potrafi ubrudzic pojazd przystanek lub wspolpasazerow. Aha i jeszcze może być mandat za skorzystanie z wyjsc ew. Ok ale niedawno bylem w centrum handlowym i sie popsuly schody ktore jada w dol i byl zakaz postawiony. To jak k***a mam zejsc zeby wyjsc co ??

W takiej sytuacji wołasz jakiegoś grubasa na dole i skaczesz na niego ;)

Opublikowano

XDDDDD i dostanę mandat za ominięcie zakazu

Skoro nie korzystasz ze schodów to za co mandat? Grubaskowi postawisz kebaba byle nie na przystanku lub w autobusie bo mamy chore państwo i mandat poleci ;)

Opublikowano

Bije od Was cebulą na kilometr.

Już nie macie sie do czego przypierdolić.

Wiem, że Polsza jest jaka jest ale niedługo zaczniecie spamować, że to przez państwo krzaki rosną nierówno.

ps Pisząc o śmierdzeniu cebulą miałem na myśli wszystkie osoby wypowiadające się w tym temacie, a nie państwo.

Opublikowano

Bije od Was cebulą na kilometr.

Już nie macie sie do czego przypierdolić.

Wiem, że Polsza jest jaka jest ale niedługo zaczniecie spamować, że to przez państwo krzaki rosną nierówno.

No i mandat za krzywe krzaki dla właściciela posesji + 3 przechodniów obok bo oddychali i się patrzyli ;)

Opublikowano

Najpierw działki (takie ogrodki poza miastem) na dolnym sląsku teraz żarcie w Warszawie a potem to za picie coli czy coś lub jedzenie lodów potem za wyrzucanie papierosów byle gdzie potem za spocenie się i na końcu oddychanie kichanie kaszlenie.

Opublikowano

Najpierw działki (takie ogrodki poza miastem) na dolnym sląsku teraz żarcie w Warszawie a potem to za picie coli czy coś lub jedzenie lodów potem za wyrzucanie papierosów byle gdzie potem za spocenie się i na końcu oddychanie kichanie kaszlenie.

"Narasta ustrój faszystowski."

Opublikowano

Jeśli to prawda, że chodzi też o picie (nie wierzę), to przesada. A co do jedzenia, to powiedzcie to cukrzykowi, który czasem coś zjeść po prostu musi ;)

Z tego co wiem to zakaz jedzenia tyczy się tylko sytuacji, kiedy możemy coś nim uwalić, czyli jeśli ktoś jeść potrafi, to nie powinno mu się nic stać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A kebab ? Poprostu idiotyzm.

Ponoć podobnie jest z jakimkolwiek jedzeniem i piciem.

Kiedy to usłyszałem to czara się przelała.

Dzieciaki jadą np. na wycieczke czy ktoś inny.

Jest teraz około 30 stopni i ktoś chce się napić.

JAPIERDOLE ZAMKNIJCIE GO W KLATCE I NIE WYPUSZCZAJCIE xD. K***A WYCIECZKI MIEJSKIM XDDDD JA TUTAJ CZEGOŚ NIE ROZUMIEM. BEKA XDD

Ziomek a jak byś jechał gdzies daleko i jesteś głodny nie możesz zjeść to co ? NAWET KANAPKI NIE MOŻESZ

JAPIERDOLE AHAHAHAHHA JEBŁEM. PATRZ, BO K***A DALEKO ZAJEDZIESZ AUTOBUSEM ALBO TRAMWAJEM MIEJSKIM XDDDD. NO K***A, MOŻE JESZCZE Z GDAŃSKA DO WARSZAWY. NIE NO BEKA Z TYPA. JEŻELI NIE OGARNIASZ TO PO OK. 50 MINUTACH JAZDY JEST KOŃCOWY PRZYSTANEK ( o ile nie mylę się to w wawie mogą być dłuższe ). JEŻELI NIE MOŻESZ WYTRZYMAĆ TYCH 10-30 MINUT BEZ ŻARCIA TO CI WSPÓŁACZUJĘ.

@antywarn.

i tak powinno być, jak się wraca ze szkoły po 15 przynajmniej nie będzie tyle syfu. I jeszcze jedno, kto ci się broni napić w busie? to tyczy się żarcia i tylko żarcia. Nie wiesz co się dzieje gdy ktoś je w autobusie kebaba. wszystko w promieniu 1,5m jest upierdolone sosem Po za tym pod siedzeniami jest śmietnik, dosłownie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...