Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zły zasilacz?

domin3p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie bo kupiłem nowy zestaw z gtx 770 który potrzebuje 2x 8pin, do tego mobo msi b85 g43 z zasilaniem 24 pin i 8 pin na 12V, i takie pytanie mam w zasilaczu tylko 2x8 pin a 6 pin niestety nie jest to zasilacz TT smart modular 530W.

Powiedzcie mi czy dobrze rozumuje czy nie, bo może jeszcze wymienię ten zasilacz.

@Edit

Już pytałem parę osób ale zapomniałem spytać czy 24 pin do płyty wystarczy, czy ten 8 pin to przymus. Bo jak tak to nie podłącze karty. Lepiej martwić się na zapas. :D

Opublikowano

http://proline.pl/?p=ADAPTER+M4+PEG12V+8

Czegoś podobnego przy karcie albo zasilaczu nie było?

CPU Intel Core i7 3770K GPU SLI EVGA GTX 780 ACX SC RAM 4x4GB Corsair Dominator Platinum 16GB MOBO Asus Sabertooth Z77 COOLER CPU NZXT Kraken X60 @ Akasa Apache 140mm x2 SSD Plextor M5S 128GB + Curcial M550 128GB HDD WD Green 2x2TB PSU Seasonic Platinum 860W CASE NZXT H630

Kopsnij PLUSIKA :)

Opublikowano

Wszystkie części kupiłeś na morele do samodzielnego montażu, czy w różnych sklepach?

Wydaje mi się że okradli cię z kabli - w miejscu gdzie kupowałeś kartę graficzną. Jeśli karta graficzna potrzebuje dodatkowego zasilania, to producent defaultowo dorzuca odpowiedni kabelek.

A co do zasilacza. Zasilacz nie jest zły i nie jest winny zaistniałej sytuacji...

EDIT PS. Wg tej recenzji http://www.overclockersclub.com/reviews/msi_gtx_770/ producent dorzuca jedynie przejściówki 8-6, tak więc będziesz potrzebował dokupić przejściówkę molex-6pin

Opublikowano

Zestaw zamawiany w jednym sklepie, morele.net to link do zestawu:

- http://www.morele.net/inventory/info/6nae2U/

Chodzi mi o to że zasilacz ma 2x8pin a grafika bierze dwa i na płycie też jest wejście 8 pin i pytam czy to jest wymagane ?! Czy 24 pin wystarczy, wiem oczywiście że przy karcie dostane przejściówki z 6 pin na 8 pin a nie z molexa na 8 pin ale co mi to da jak w zasilaczu tego nie ma..

Pisałem temat czy kompatybilny zestaw i użytkownicy ocenili że dobry, ale teraz się zastanawiałem i zasilacz ma mało wtyczek. I nie wiem co zrobić

Opublikowano

Wejście na płycie do zasilania procesora to 8-pin EPS12V, które nie ma żadnego związku z wiązkami PCI-E 6+2 PIN. To jest oddzielny kabel w zasilaczu, którego w morelach zwyczajnie nie zamieścili w opisach bo to jest standard i praktycznie każdy nowszy zasilacz ma jedną taką wiązkę (starsze lub/i słabsze modele zasilaczy mają wiązkę 4pin EPS12V, jednak można je bez problemu podłączać do gniazda 8pin EPS).

Opublikowano

Jeśli jest tak jak mówisz to temat do zamknięcia, bo ja myślałem że jest tylko i wyłączenie w nim 2x8 pin, bo tak jak piszesz nie ma informacji o tym kablu od zasilania procesora. Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...