Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy spodobał by wam się taki tryb ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Mam do was pytanie, które już się wiele razy powtarzało na tym forum. 

Jednak tworze i zarazem zbieram ekipę do stworzenia czegoś czego nigdzie indziej nie znajdziecie.

Tryb polega na obronie zamku, ilość osób broniących jak i atakujących zależy od wielkości zamku.

Rasy:

Obrońcy [ ludzie ] / Atakujący [ potwory ]

Obrońcy: 

Obrońcy dzielą się na klasy: ( na początkowe i te do kupienia )

czyli np,: łucznik, wojownik, mag.

Atakujący:

Atakujący dzielą się na klasy: ( na początkowe i te do kupienia )

czyli np,: zombie, szkieletów, wiedźma.

Tryb Gry:

Obrończy oczywiście bronią zamku, a dokładnie [ Kryształu ] który posiada życie.

Do pomocy Atakującym dochodzą zwyczajne potwory.

Są tylko 2 dojścia do zamku + lochy. ( przeważnie tak powinno być 

Punktacja:

Punktacja będzie zależna od tego czy wygrasz/przegrasz ilu zabijesz.

Dodatkowo za czas grania na arenach np. Po przegraniu 1 godz. dostajesz 10 pkt itp.

Punkty:

Za co możesz wymieniać punkty?

Na Gift-Cody, ulepszenia postaci ( klasy ), nowe postacie ( klasy ), Zwierzątko w lobby jak i w grze. 

Wszystko to co będziemy dodawać w aktualizacjach serwera.

Sądzę, że jest to unikalny pomysł. Reszty nie będę wypisywał bo to niespodzianka ;)

Do Pracy również potrzebował bym Administrację Grafików i Nowych Pomysłodawców.

Nazwa serwera będzie Cube4Fun puki co siedzimy pod landcrafters.pl

logo.png

Opublikowano

Czuje, RPG.

Zagadka.

Użytkownik MPCForum.pl tworzy serwer RPG, czy mu się to uda... ?

a)Nie bo nie ogarnia pluginów

b)Tak bo ogarnia pluginy

c)Wypali bo tamtejsze serwery też wypalały

d)Sam niewiem

Powiem, Ci tak mi się podoba takie coś i jak wypali to będę no-life

Opublikowano

Czuje, RPG.

Zagadka.

Użytkownik MPCForum.pl tworzy serwer RPG, czy mu się to uda... ?

a)Nie bo nie ogarnia pluginów

b)Tak bo ogarnia pluginy

c)Wypali bo tamtejsze serwery też wypalały

d)Sam niewiem

Powiem, Ci tak mi się podoba takie coś i jak wypali to będę no-life

Dziękuje za opinię myślę, że Beta Testy mogą być ciężkie, ale bez nich nie wyjdzie serwer.

logo.png

Opublikowano

Na serwerze MineGówno jak to mówicie jest to Wojownicy vs Potwory. Ip podam na PW, sprawdź.

Tak chyba już wiem o co chodzi, jednak moje będzie "troszkę" inne.

logo.png

Opublikowano

Nic nowego... Zgapiłeś pomysł od MineFox.pl    MineSerwer.pl      RoyalCraft.pl 

Tylko zmieniłeś nazwy ;d

Sami sprawdźcie! Wojownicy vs. potwory

Opublikowano

@kuba5989 No może skopiował, ale zapowiada się fajnie, wreszcie oryginalny pomysł i nie jest to FB ani SV+G. Jakby wypalił taki serwer i by była ogar administracja, dobre pluginy i dobrze skonfigurowane grałbym godzinami. To takie RPG w klimatach Minigames :D

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

@kuba5989 No może skopiował, ale zapowiada się fajnie, wreszcie oryginalny pomysł i nie jest to FB ani SV+G. Jakby wypalił taki serwer i by była ogar administracja, dobre pluginy i dobrze skonfigurowane grałbym godzinami. To takie RPG w klimatach Minigames :D

Pozdrawiam

Dziękuję za wypowiedź ;) 

Po za tym jak już pisałem to będą BETA TESTY, a więc Gracze bedą nam pomagali udoskonalić ten serwer. 

Tylko zmieniłeś nazwy ;d

Jak już pisałem nie podałem wszystkiego co mam w swojej głupiutkiej główce ;) to co napisałem wygląda jak tamte serwery ( może bo nie sprawdzałem ), ale zapewniam, że będzie oryginalnie ( może z lekką nutką innych serwerów ) lekką

logo.png

Opublikowano

@Xeander A Serwer masz już gotowy ? Kiedy będziesz startował serwer czy masz już maszynę ?

@TheBeden Maszyna to nie problem, czekam na programistę, aż skończy swój projekt i dokończy mój ;) Poszukuje puki co programistów i Budowniczych. Jutro wrzucę post z reklamą serwera ;)

logo.png

Opublikowano

Takie coś już jest a zapoczątkowały to naprawdę profesjonalne serwery angielskie, w Polsce też ostatnio taki serwer widziałem.

Wymyśl coś oryginalnego bo od razu widać, iż to nie jest twój pomysł bo opisanie jest identyczne..

Jeżeli masz naprawdę chęci to wymyśl coś innego, minecraft jest tak elastyczną grą, że możesz zrobić wszystko.

Np: Wojny statków kosmicznych 2 statki w kosmosie, każdy ma jetpacki z paliwem i strzelacie do siebie jakimiś laserami czy coś podobnego..

Opublikowano

@Qwant1 Jest tak serwer? Prosiłbym o wysłanie IP chciałbym zobaczyć ten tryb czy rzeczywiście jest taki sam :) + Fajny pomysł z tymi wojnami statków :)

Nie pamiętam ip i nie chce mi się teraz zbytnio szukać, lecz mogę to krótko opisać.

Gracze mają jeden minecraftowy dzień na zdobycie przedmiotów, którymi będą się bronić.

Jest to realizm odwzorowanie średniowiecza ścinania drewna i w ogóle.

Jak nastaję noc pojawiają się potwory, które muszą zniszczyć kryształ, który jest tak naprawdę sercem całego zamku.

Gracze mają dużo armora i muszą tego zamku bronić.

Potworami także są gracze mogą sobie wybierać klase typu zombie creeper szkielet czasem uda się im dostać także bossa.

I to cały tryb o ile się nie mylę jest też podobny Polski ;P

Jak chcesz mogę za parę godzin jak wstanę refnąć i wysłać IP.

Opublikowano

@Qwant1 Nie miałem pojęcia, że takie oś istnieje nawet na serwerach Polskich. Myślę iż i tak będę dalej kontynuował mój projekt ponieważ, mam możliwość go rozwinięcia tak, aby nie wyglądał jak inne serwery.

logo.png

Opublikowano

Tylko zmieniłeś nazwy ;d

Ja na PW już podałem IP, ale sam powiedział to ma być trochę inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...