Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ramem.

ResieK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ludzie. Mam mały problem z przydzieleniem ramu do MC. Po 1 powiedzccie mi, czy to jest dobra scieżka docelowa "C:\Users\User\Desktop" Po 2 jak próbuje odpalic moje start.bat, to szybko pojawia sie i znika. Jest ktoś kto by mógł pomóc w jakiś sposób ?

Jeszcze chciałem dodać, że nie mam nigdzie folderu MC gdzie w środku jest ikonka Minecraft.exe

Opublikowano

o_0 z tego co się orientuje start.bat jest tylko dla serveró bukkit... Żeby pograć w minecrafta pobierz jakiś launcher który uruchomi samą grę.

Radzę ci pobrać KeiNett launcher ponieważ brak w nim błędów i w miare łatwo się w nim ogarnąć... Jeżeli jednak wolisz prostotę pobierz McByZyczu jest piekielnie łatwy w obsłudze i nawet 5latek by się w nim obeznał...

Co do ścieżki ścieżka gry powinna być tutaj --> Klawisz Windows +R --> %appdata% --> .minecraft

Jeżeli tego nie masz to wgl nie masz Minecrafta pobranego i żadna ikona ci nie pomoże

TEMAT

Opublikowano

Oczywiście mam premium. Mam 4gb ram. Mó start.bat wygląda tak: javaw -Xmx2048m -Xms2048m -jar "C:\Users\User\Desktop"
Na moje oko zła jest ścieżka. Nie wiem jaka będzie dobra w .minecraft nie mam "Minecraft.exe". Ta ścieżka która podałem uzyskałem z launchera z pulpitu. Dziwna śćieżka -.-

Tutaj macie screena z mojego folderu .minecraft i właśćiwośći launchera z pulpitu:
39754676524543704890.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...