Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozmiar mapy

ProFistach11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio pobrałem mapkę na serwer minecraft, która zajmowała 800 kb, chciałem zrobić działki ale budowle na tej mapce były wykonane na single player - na płaskim, więc mapa miała zaledwie 3 poziomy - za mało na działki. Dlatego też podniosłem wszystkie budowle o 30 kratek w górę przez kopiowanie i wklejanie. I nagle z  800 kb zrobiło się 18 mb - a mapa dalej będzie sie rozwijać. i mam do Was pytanie - czy można jakoś zmniejszyć rozmiar tej mapki? Czy może ona sama się jakoś zmniejszy po jakimś czasie?

I czy dajmy na to mapka z  rozmiarem 30 MB to dużo na serwer, który ma pojemność 2304 MB?

Opublikowano

Napisz Do mnie na Skype szperak21

Zapraszam Na Mój Serwer Minecraft 1.7.2-1.7.9

Posiadamy Gildie+Działki+SurvivalGames :)

IP: polskiserwermc.ench.pl

Zapraszamy Serdecznie :D

Opublikowano

To jest prosta logika, im więcej bloków jest postawionych/położonych tym więcej będzie mapa zajmować a zanim uzbierasz 2gb na mapę to jeszcze Sporo milionów bloków do postawienia

Opublikowano

30 MB to bardzo mało. ;) Osobiście moja mapa miała rozmiar 400 MB i nie było żadnego problemu. ;) Ze spokojem możesz ją wrzucić na serwer i się nie martwić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...