Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Skrypty na Banowanie - dlaczego nie używać!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<---   Prawdopodobnie poczatek Reklamy!    :)
<--- 
<--- 
<--- 
<--- 
<--- 
<--- 
<---   Prawdopodobnie Koniec Reklamy!    :)

Witam, chciałbym uświadomić ludzi którzy używają skryptów na Banowanie lub na Banowanie gildii w przypadku skryptu na gildie. A więc tak gdy użytkownik który posiada na swoim serwerze skrypt na banowanie ten skrypt się do niczego nie nadaje. Dlaczego? Dlatego iż gdy zbanujemy danego gracz na serwer np Permamentnie lub Czasowo po restarcie skrypt tak jakby się restartuje i ten gracz co dostał bana może wejść na serwer ponieważ już ten ban został usunięty, tak samo jest to w przypadku kiedy posiadamy skrypt na gildie a w skrypcie znajduje się banowanie całej gildii jest to identycznie jak w przypadku skryptu na banowanie po restarcie ban zostaje usunięty i gildia może dalej grać na serwerze!

Pisząc ten temat miałem na myśli serwery które bezmyślnie używają takich skryptów. Pamiętajcie nie UŻYWAJCIE skryptów na Banowanie! :)

P.S: Nie Hejtuj ten temat mówiąc każdy o tym wie nikomu się to nie przyda, może posiadacz owego skrypt na banowanie przeczyta ten temat i usunie taki skrypt z swojego serwera i zastąpi go godnym pluginem! :D

d63.png

Opublikowano

Po pierwsze jest masa zaawansowanych pluginów do banowania które są lepsze, wydajniejsze i można je łączyć z Sql

Po drugie jest essentials który też posiada opcje banowania.

Pomogłem? Like?

Opublikowano

@matrox6 Ja o tym wiem, ty wiesz i dużo innych osób wie ale są też takie osoby co myślą że skrypt do tego jest lepszy że nie ma lagów i że będzie bardzo dobrze działał :)

d63.png

Opublikowano

Haha, nie znasz sie na akryptach.

Mozna zrobic z every 1 minutes

i bany dawac do {ban::*} i potem

remove 1 from {ban::%loop-value%}

Pozdrawiam

Opublikowano

aghh... jak nie przeczytają to ich problem nie nasz. Osoby które piszą skrypty nie biorą tego pod uwagę przez co jest taki problem ponieważ osoby banowane przez skrypty zazwyczaj zapisują listy w pamięci tymczasowej która czyści się po wyłączeniu serwera czy zrestartowaniu go(reload)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

aghh... jak nie przeczytają to ich problem nie nasz. Osoby które piszą skrypty nie biorą tego pod uwagę przez co jest taki problem ponieważ osoby banowane przez skrypty zazwyczaj zapisują listy w pamięci tymczasowej która czyści się po wyłączeniu serwera czy zrestartowaniu go(reload)

Po reloadzie nic się nie usuwa z pamięci tymczasowej.

Co do tematu.. wszystko można odczytywać ze zmiennych. :) One zapisywane są w pliku variable.csv.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

W skrypcie można nie wydajne:

on connect:

{ban.%player%} is true

kick player due to "{ban.%player%.powod}"

cancel event

albo:

ban player efekt...

Ja Wolę plugin FigAdmin

Opublikowano

Po reloadzie nic się nie usuwa z pamięci tymczasowej.

Co do tematu.. wszystko można odczytywać ze zmiennych. :) One zapisywane są w pliku variable.csv.

Jak by się nic nie usuwało to byś miał zapchaną pamięć ram te wszystkie wyniki pluginów są zapisywane w pamięci ram czyli taka pamięć tymaczasowa bo w chwilę usuwasz z niej dane oraz zapisujesz. Ja tam do końca nie wiem jak działają zmienne w skrypcie w pluginie po restarcie (czy reloadzie) wszystko co było w zmiennych integer czy string jest czyszczone chyba że podczas włączania zostają one ponownie zdefiniowane(czyli wczytają się dane np z configu)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

@ Z skryptów które widziałem i z tego co czytałem po restarcie zostaje pamięć kasowana i tym samym usuwają się bany :)

d63.png

Opublikowano

@mivlol12

W skrypcie można nie wydajne:

on connect:

{ban.%player%} is true

kick player due to "{ban.%player%.powod}"

cancel event

albo:

ban player efekt...

Ja Wolę plugin FigAdmin

@Alanpl3

A ja nie polecam FigAdmin, ma kilka błędów.

Jeżeli chodzi o pluginy dostępne publiczne szczerze polecam plugin MaxBans bardzo dobry ma dużo opcji. :)

d63.png

Opublikowano

Jest pełno sposobów na banowanie graczy w skrypcie..

Ja mam swój własny autorski sposób na sprawdzanie czasu przy pomocy jednej metody, z której korzystają inne skrypty.

Wszystko działa perfekcyjnie cały odmierzacz czasu, lecz i tak wolę używać pluginów.

Mimo to wolałbym się poświęcić i napisać plugin bo plugin na banowanie to kolejne niepotrzebne oraz mało zoptymalizowane dane do variables.csv a po co nam one skoro możemy wgrać plugin bez zaśmiecania tego pliku.

Opublikowano

Jest pełno sposobów na banowanie graczy w skrypcie..

Ja mam swój własny autorski sposób na sprawdzanie czasu przy pomocy jednej metody, z której korzystają inne skrypty.

Wszystko działa perfekcyjnie cały odmierzacz czasu, lecz i tak wolę używać pluginów.

Mimo to wolałbym się poświęcić i napisać plugin bo plugin na banowanie to kolejne niepotrzebne oraz mało zoptymalizowane dane do variables.csv a po co nam one skoro możemy wgrać plugin bez zaśmiecania tego pliku.

Ogl skrypty na takie rzeczy jak banowanie moim zdaniem się nie nadają zaśmiecają usuwają się po restarcie dlatego wolę pluginy na takie rzeczy jak Banowanie! :)

d63.png

Opublikowano

Po co zmieniać coś, co i tak jest już dobre?

btw. po cholerę ty i wiele innych osób wstawiacie to do tematów?

<---   Prawdopodobnie poczatek Reklamy!    :)
<---
<---
<---
<---
<---
<---
<---   Prawdopodobnie Koniec Reklamy!    :)

Jeżeli czyiś poziom IQ jest na tyle niski, iż delikwent nie umie zainstalować sobie AdBlock'a, to co dopiero, gdy przyjdzie rozmowa na jakiś temat? Jedyne co powodujecie to kurwice u niektórych użytkowników... (no bo ile może przypadać ludzi bez adblocka na tym forum 1 na 200/300 ?)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Po co zmieniać coś, co i tak jest już dobre?

btw. po cholerę ty i wiele innych osób wstawiacie to do tematów?

<---   Prawdopodobnie poczatek Reklamy!    :)

<---

<---

<---

<---

<---

<---

<---   Prawdopodobnie Koniec Reklamy!    :)

Jeżeli czyiś poziom IQ jest na tyle niski, iż delikwent nie umie zainstalować sobie AdBlock'a, to co dopiero, gdy przyjdzie rozmowa na jakiś temat? Jedyne co powodujecie to kurwice u niektórych użytkowników... (no bo ile może przypadać ludzi bez adblocka na tym forum 1 na 200/300 ?)

To jest dodawane automatycznie.

Opublikowano

Jak widzę te głupoty napisane przez TheBaden to mi się płakać chce, człowieku ogarnij się, najpierw naucz się pisać jakiś dobry skrypt to może w ten czas pogadamy, bo jak na razie to tylko wprowadzasz ludzi w błąd.

Opublikowano

Nie wiem po co ten poradnik skoro to wszyscy wiedzą . Co za człowiek sprawny umysłowo korzysta teraz jeszcze ze skryptów ? B) 

00768247823007970726.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...