Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Impedencja w słuchawkach - pytanie

zeus103

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak, zrobię taki mini wstęp. Ostatnio robiłem temat nt. słuchawek, i postanowilem poczytać o parametrach i 'trafiłem' na impedencje. Wyczytalem, ze im wieksza, tym lepiej slychac wysokie dzwieki. A im nizsza, tym nizsze dzwieki. A z racji tego, ze muzyki slucham metalu, rocka, core i dosc duzo gram, to jaka będzie najlepsza jednoczesnie do grania i takiej muzyki? Z góry dzięki. A, jakbyscie jeszcze mogli napisać, co sądzicie o słuchawkach ozone rage st. (120 zł, bo nie mam jakiegoś wielkiego budżetu), a mianowicie ta impedencja 24 ohm (ohm czy cos takiego) jest dobra do tej muzyki i grania. Z góry dzięki ;]

Opublikowano

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Impedancja słuchawek ma być odpowiednia dobrana dla źródła.

Jak masz karę dźwiękową 32 Ohm i podłączysz słuchawki 50 Ohm, to raz że będą one dużo ciszej grać (za mała moc by napędzić słuchawki), to jeszcze będziesz słyszał pierdzenie (przesterowanie).

Opublikowano

"suche" dane w sluchawkach tak naprawde sa nic nie warte, najlepiej jezeli jest taka mozliwosc przejsc sie do jakiegos media marktu i zobaczyc jak grają i czy są wygodne. Ewentualnie zobaczyc opinie i recenzje danych modeli.

Opublikowano

No ok, ale jak sprawdzic ta impedencje

#Edit: Mam obecnie słuchawki o impedencji 32, a te ozone to 24. Na moich obecnych (tracer octopus) nie bylo zadnych zaklocen, wiec jesli do tych ozon trzeba wiecej energii, to czy pojda?

Opublikowano

Ozony mają mniejszy opór (na 8 Ohmów mniej), tak więc będą nieco głośniejsze od tracera. 

Jaką ty masz kartę? Standardowe integry mają 32...

Opublikowano

Kolego, Twoja płyta główna da sobie z nimi radę ;)

Takie impedancje spokojnie dźwiga przeciętny odtwarzacz MP3 na baterię a co dopiero komputer i jego karta.

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...