Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[War Rock] Wykorzystanie błędu z CE na serwerach prywatnych (opartych na publicznych plikach serwerowych)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Postanowiłem wyjawić wam pewien ciekawy błąd, który udało mi się znaleźć w publicznych plikach serwerowych. Owa luka dotyczy możliwości dodawania wszelkich przedmiotów (broni, px'ów oraz statusu premium) za pomocą prostego i większości znanego programu zwanego jako Cheat Engine.

Większość osób przeczytawszy ten wstęp napisałaby coś typu.: "Ale to przecież tylko wizualnie, zrestartujesz grę i wszystko będzie jak przed użyciem CE.". Nic bardziej mylnego, gdyż przy tym błędzie wszystkie zmiany dokonane za pomocą CE, zapisują się.

Dobrze, skoro skończyłem już swoją standardową pogadankę... Pora przejść do demonstracji (cały poradnik zamieszczam w spoilerze, gdyż jest on dość obszerny...).

Pierwszą czynnością, będzie uruchomienie klienta gry i zalogowanie się do jej serwera. Następnie należy uruchomić program Cheat Engine i wybrać odpowiedni proces (w tym przypadku jest to oczywiście proces WarRock'a).

823631407396596195558.png

571051407396596195558.png

Po wykonaniu powyższych czynności, przechodzimy do Item Shop'u i zakupujemy jakikolwiek przedmiot przy użyciu waluty "Cash". Zalecam oczywiście zakupić jak najtańszy przedmiot, bo po co się wykosztowywać...

484541407396596195558.png

359031407396597195558.png

Przechodzimy z powrotem do Cheat Engine i w okienku "Value" wpisujemy ID zakupionej przez nas broni / przedmiotu (w poradniku pokazuję wykorzystanie błędu na przykładzie Desert Eagle, którego ID to DB02).

303761407396597195558.png

Po wpisaniu odpowiedniego ID broni / przedmiotu, rozwijamy listę "Value Type" i wybieramy z niej "String".

847831407396597195558.png

Powtarzamy czynność, którą należało wykonać przy "Value Type - 4 bytes" tzn. w okienku "Value" wpisujemy identyczne ID broni / przedmiotu.

360821407396598195558.png

Wykonawszy poprzednią czynność, wybieramy opcję oznaczoną jako "First Scan".

398881407396598195558.png

Po wywołaniu komendy "First Scan" i pomyślnie zakończonym skanie, ukazuje się lista adresów wraz z ich konkretnymi wartościami. Zaznaczamy kursorem dowolny adres i używamy skrótu klawiszowego Ctrl + A, celem zaznaczenia wszystkich uzyskanych adresów.

884871407396598195558.png

Klikamy odnośnik z ikoną czerwonej strzałki, aby skopiować wszystkie uzyskane adresy do listy adresów (tak wiem, masło maślane, ale tak właśnie musi być).

896151407396599195558.png

Po prawidłowo wykonanej czynności, wszystkie uzyskane adresy powinny znaleźć się w dolnej części interfejsu graficznego programu, tak jak na zrzucie poniżej. Wykonujemy identyczną czynność jak dwa punkty wyżej tj. zaznaczamy dowolny adres i używamy skrótu klawiszowego Ctrl + A, celem zaznaczenia wszystkich wyników.

838141407396599195558.png

Prawym przyciskiem myszy, klikając na dowolny wynik, wywołujemy listę i poruszamy się po niej, tak jak na zrzucie poniżej.

775931407396599195558.png

Jeżeli czynność została wykonana prawidłowo, powinno ukazać się nam okienko z ID broni / przedmiotu wprowadzonym przez nas na samym początku "zabawy" w Cheat Engine". Wpisujemy w niej ID dowolnej broni / przedmiotu (ja pokazuję to na przykładzie Desert Eagle [DB02] > Gold Premium [CC41], który chcemy uzyskać. Po wprowadzeniu, zatwierdzamy zmiany przyciskiem "OK".

357391407396600195558.png

Zostawiamy CE w spokoju i przechodzimy z powrotem do gry. Zamykamy nasz Out Box i otwieramy go ponownie. Naszym oczom, zamiast zakupionego wcześniej przedmiotu, powinna ukazać się broń / przedmiot, który chcieliśmy uzyskać.

505401407396600195558.png

Oto i efekt końcowy, który udało mi się uzyskać po prawidłowym przeprowadzeniu wszystkich czynności (na pierwszym zrzucie możecie zauważyć Gold Premium na okres 59 dni, natomiast na poniższym ta wartość wynosi już 89).

949381407396600195558.png

Kilka istotnych uwag, które należy wziąć pod uwagę, podczas całej tej "zabawy".:

- Nie odpowiadam za wszelkie blokady nakładane na konta osób, które będą korzystały z przedstawionej przeze mnie metody na pozyskiwanie broni / przedmiotów.

- Podczas zmiany broni / przedmiotu na broń, uzyskamy pożądaną przez nas broń, lecz zamiast jej oryginalnej nazwy będzie widniała nazwa początkowej. W tym przypadku należy wyłączyć i uruchomić ponownie grę.

- Podczas wysyłania broni / przedmiotu z Out Box'a do Inventory, może dojść do crash'a gry. Jednakowoż po ponownym uruchomieniu gry broń / przedmiot znajdzie się w naszym ekwipunku.

- Podmieniana przez nas broń / przedmiot nie ulegnie wyłącznie zmianie w naszym ekwipunku. Dokonana zmiana będzie widoczna także w Item Shop'ie. W celu przywrócenie właściwej broni / przedmiotu, należy ponownie uruchomić grę.

To by było na tyle, życzę miłej zabawy. :v

Opublikowano

Odkąd tylko zobaczyłem to w postaci filmiku na innym forum wiedziałem, że w końcu ty to dodasz :D W końcu War Code.

Warto też dodać, że można sobie dać tam też przedrostek [GM] za pomocą owego programu.

Chętnie dam ci lajka za włożoną w to pracę jak tylko powrócą mi lajki ;_;

Cieszy mnie również to, że zrobiłeś to sam z własnymi SCR itp. Większość osób pewnie dałaby sam filmik z YT ..

A ja lecę bawić się na WarCode :D

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Odkąd tylko zobaczyłem to w postaci filmiku na innym forum wiedziałem, że w końcu ty to dodasz :D W końcu War Code.

Warto też dodać, że można sobie dać tam też przedrostek [GM] za pomocą owego programu.

Chętnie dam ci lajka za włożoną w to pracę jak tylko powrócą mi lajki ;_;

Cieszy mnie również to, że zrobiłeś to sam z własnymi SCR itp. Większość osób pewnie dałaby sam filmik z YT ..

A ja lecę bawić się na WarCode :D

Poważnie ktoś wstawił filmik demonstrujący wykorzystanie tego błędu na innym forum? Nawet o tym nie wiedziałem. W każdym razie... Dobrze. Im więcej osób wie o tej luce, tym głośniejszy jest mój śmiech, gdyż nikt już tam nie będzie w stanie naprawić tego błędu. Stracili swojego najlepszego kodera, który jest dość dobry w tym co robi. Przeszedł on do naszego zespołu (mam oczywiście na myśli NexusWar). ;)

Opublikowano

No to jednak się nie pobawię, gdyż WarCode zostaje wyłączony :l Rejestracja już off ...

Cóż poradnik na forum zabawi tylko 4 dni :P

@ down

Nie naprawiaja juz nic, bo serwer leci do kosza 8 sierpnia :D

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

ten hiphophup to hack grałem dziś na tym servie i trafiłem na niego jak i pare innych :>

To Twoje zdj w miniaturce ?  xD 

Opublikowano

Kasma na islandWar nie działa a za włączenie CE od razu leci bann . wiem bo własnie dostałem :D

Działa, działa... Trzeba tylko po prostu wykazać się większym sprytem. ;)

Poniżej zamieszczam mały dowód (mój znajomy dodał sobie ham radio i wysłał wiadomość).:

502791407222481195558.jpg

• Aive zmienił(a) tytuł na [War Rock] Wykorzystanie błędu z CE na serwerach prywatnych (opartych na publicznych plikach serwerowych)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...