Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Logowanie na spawnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak ustawić aby gracz podczas logowania pokazywał się na spawnie a później wrócił tam gdzie był ostatnio.

Mam plugin LogIt do logowania

oraz essentials i jak to ustawic ?

Opublikowano

nie, o to mi chodzi

ja chce żeby to było tak 

gram sobie survival mam baze i wychodze z gry - następnie ktoś teraz może wejść z mojego nicku na serwer i sprawdzic kordy i iść tam gdzie jestem 

i dlatego chce aby podczas logowania gracz pokazywał się na spawnie a gdy już sie zaloguje to go pokazuje tam gdzie był wcześniej

Opublikowano

chodzi ci o to żeby gracz wpisujoc /spawn teleportowało go na spawna ? i tak samo jak wejdzie pierwszy raz ?

jeśli tak to /setspawn

jesli nie działa to /setspawn i nazwa grupy/rangi np. /setspawn gracz

pamietam że jak robiłem serwer z innom osobom to mieliśmy problem i ze czeba było wpisać /setspawn i coś aby teleportowało cie na spawna jak pierwszy raz się zalogujesz jeszcze poszukam to dam znać.  

Opublikowano

Boże co tu są za dzieci ...

@Temat

Chodzi ci oto że gdy wychodze z serwera i wejde ponownie to podczas logowania pojawić się na spawnie?

Opublikowano

To już nie wiem spróbuj:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/teleporter-spawn/

/authme setspawn

/spawnpoint

/mv setspawn

Ogarnij się, bo ani nie potrafisz czytać z zrozumieniem ani pomóc w sensowny sposób.

Tak samo up...

Jeśli dobrze pamiętam to

teleportUnAuthedToSpawn: false

na true w cfg authme.

Opublikowano

jemu chodzi ze gracz na czas rejestracji/logowania pojawia się na spawnie a jak się zarejestruje czy tam zaloguje to wraca do poprzedniego miejsca w którym się wylogował ...

spróbuj 

/logit config set waiting-room.location $
/logit config set waiting-room.enabled true

41099282381060526874.png

Opublikowano

jemu chodzi ze gracz na czas rejestracji/logowania pojawia się na spawnie a jak się zarejestruje czy tam zaloguje to wraca do poprzedniego miejsca w którym się wylogował ...

spróbuj 

/logit config set waiting-room.location $
/logit config set waiting-room.enabled true

Dzięki działa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...