Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Unturned] Tworzenie serwera dedykowanego na własnym komputerze

MisterCrisu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Chciałbym wam pokazać sposób robienia na tą chwilę serwera dedykowanego Unturned!

Jest to bardzo proste i każdy potrafi to zrobić!

Na początku wchodzimy w steam > bibliotekia i po lewej stronie mamy swoją grę Unturned.

Więc klikamy na Unturned ppm i wchodzimy w własciwości > pliki lokalne > przeglądaj pliki lokalne i robimy skrót Unturned.exe i przeciągamy go w dowolne miejsce.

Kiedy zrobiliśmy już skrót Unturned.exe klikamy na niego ppm i w Element Docelowy i na końcu robimy spacje od " i wklejamy taką frazę :

-normal -sync -pvp -player:12 -port:25444 -pei -sv

Możemy tutaj pozmieniać :

1. - na easy , normal , hardcore , gold

2. - na sync , nosync

3. - na pvp , pve

4. - na dowolna liczbe graczy

5. - na jaki chcemy port

6. - na pei , arena

7. -sv należy to zostawić i tego nie ruszać!

Następnie klikamy zastosuj i zrobiliśmy nasz serwer dedykowany Unturned!

Co zrobić kiedy na serwer chce wejść nasz kolega?

Musisz odlokować porty , wyłączyć zapore systemu windows i podać swojemu koledze ipv4 z Karty bezprzewodowej sieci LAN twojego internetu gdzie możemy to zobaczyć wpisując w menu start "cmd" a w cmd wpisujemy "ipconfig" i znajdujemy ipv4 Karty bezprzewodowej sieci LAN.

Odblokowywaniu portów itp znajdziecie sobie już na internecie :) 

Opublikowano

pogubiłem się zrób poradnik na yt . :(

Jak mogłeś się pogubić? To są 3 kroki. Robisz skrót, wklejasz to zaznaczone na biało w element docelowy oraz przez cmd wyciągasz IPV4

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Mam łatwiejszy sposób :)

1. xxx - Klikamy w to

2  Kopiujemy nasz adres IP i podajemy koledze

3  Włączamy Unturned , klikamy w PLAY, później w Host

4  Ustawiamy PvE lub PvP i inne opcje wedle uznania ( nie zmnieniamy portu)

5  Klikamy Host, czekamy aż wejdziemy na serwer

6  Kolega wpisuje w zakładce Join (nad Host) IP które podaliśmy i port (najpewniej 25444)

7  Cieszymy się z gry :)

Ten sposób nie ma prawa nawet działać .. Twoje IP z kompa nei jest IP, które jest od serwera. JEst to tylko i wyłącznie IPV4, które można znaleźć w CMD. NA dodatek trzeba wykonać dobrze co kolega napisał w pierwszym poście i będzie działać. 

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ta fraza trzeba zastąpić cały element docelowy czy jakiś kawałek? Bo jak zastępuje całość to nie da się zastosować bo wyskakuje błąd :(

Opublikowano

@SugarPotato

Kiedy zrobiliśmy już skrót Unturned.exe klikamy na niego ppm i w Element Docelowy i na końcu robimy spacje od " i wklejamy taką frazę

Nie zmieniasz, tylko stawiasz spację i wklejasz tą frazę.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

Hehe napewno zrobiłem tak i mam czarny obraz i mały ekran mi się zrobił nwm czm ..

Włączam 2gie unturned i mi się odrazu łączy xD Zobaczymy czy kolega się połączy.

EDIT : Kolega ma timed out przed odblokowaniem portów a teraz sprawdzę czy po odblokowaniu portów nadal tak jest. I takie pytanie czy trzeba mieć ip wewnętrzne czy tam zewnętrzne ? Oraz czy muszę antywirusa wyłączać.

Opublikowano

Hehe napewno zrobiłem tak i mam czarny obraz i mały ekran mi się zrobił nwm czm ..

Włączam 2gie unturned i mi się odrazu łączy xD Zobaczymy czy kolega się połączy.

EDIT : Kolega ma timed out przed odblokowaniem portów a teraz sprawdzę czy po odblokowaniu portów nadal tak jest. I takie pytanie czy trzeba mieć ip wewnętrzne czy tam zewnętrzne ? Oraz czy muszę antywirusa wyłączać.

Antywirus i zapora systemu musi byc off. IP obojętnie.

MAL

Opublikowano

@Pikix245

Nie pozostaje nic innego jak hamachi no cóż :( Poradnik może działa nie którym osobom ale nam nie. Nie chciałem hamachi no aleeeeee wole hamachi i grę z kumplem a nie singleplayer :)

Opublikowano

@Pikix245

Nie pozostaje nic innego jak hamachi no cóż :( Poradnik może działa nie którym osobom ale nam nie. Nie chciałem hamachi no aleeeeee wole hamachi i grę z kumplem a nie singleplayer :)

To dodaj mnie na skype xD

Opublikowano

Sam dokładnie nie wiem czemu wam działa :/

Ja tak jak napisałem.

Porty odblokowane itp i mi działa ale nie wiem czemu wam ;[

Cieszę się że nie którym działa.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [Unturned] Tworzenie serwera dedykowanego na własnym komputerze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...