Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowość! Skrypt Alistar by Necek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy Zhonya sprawdziłbym czy jest enemy w promieniu < 500 (GetEnemyHeroes()), nie warto marnować jej jak klepią nas miniony, przynajmniej według mnie.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bug splata wywala , jak zbliżasz się do przeciwnika ,choć miałem wrażenie że to winna raczej używania skili przez wroga ale mogę się mylić .

a co do komentarza wyżej , nie sądzę że mało osób gra Alistarem , ogólnie to jest spoko champ :P

Opublikowano

beka ze ktos robi skrypt do championa którym nikt nie gra i liczy na milion dotacji xD

Bo buffie całkiem sporo osób nim gra. Ogólnie to jest to dobra postać, tyle że nie zawsze combo wyjdzie.

Opublikowano

beka ze ktos robi skrypt do championa którym nikt nie gra i liczy na milion dotacji xD

Nie chce dotacji, jak ktoś ma chęć to da mi 5 groszy, ja robie to z przyjemności, nieważne czy ktoś gra alistarem czy ktoś nie gra. Nikt Cie nie zmusza do używania mojego skryptu, bo ty umiesz lepsze robić. :)

Bug splata wywala , jak zbliżasz się do przeciwnika ,choć miałem wrażenie że to winna raczej używania skili przez wroga ale mogę się mylić .

a co do komentarza wyżej , nie sądzę że mało osób gra Alistarem , ogólnie to jest spoko champ  :P

Nie spotkałem się, żeby ktoś miał bugsplat na moim skrypcie. Może uzywasz innego skryptu i Ci wywala. Skopiuj jeszcze raz i zobacz czy będzie to samo. 

Opublikowano

Skrypcik na customie testowałem i działa przyzwoicie, jednak zastanowiłbym się co do tej zhonyi tak jak ktoś wyżej wspominał.

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Opublikowano

Skrypcik na customie testowałem i działa przyzwoicie, jednak zastanowiłbym się co do tej zhonyi tak jak ktoś wyżej wspominał.

Już zrobiłem tą zhonye, przy następnych update V1.4 będzie to naprawione. ;)

@1361622928-U485574.pngilemamtylejo Postaram sie, ale moje zdolności jak narazie są kiepskie, troche poćwicze, i będe powoli wykonywał te skrypty. :P

Opublikowano

Nie chce dotacji, jak ktoś ma chęć to da mi 5 groszy, ja robie to z przyjemności, nieważne czy ktoś gra alistarem czy ktoś nie gra. Nikt Cie nie zmusza do używania mojego skryptu, bo ty umiesz lepsze robić. :)

Nie spotkałem się, żeby ktoś miał bugsplat na moim skrypcie. Może uzywasz innego skryptu i Ci wywala. Skopiuj jeszcze raz i zobacz czy będzie to samo. 

no akurat umiem ale po c**j mam to wysylac jakims cebulom z najbardziej cebulowatego forum z polski lol

Opublikowano

No to chyba jesteś kilka apdejtów do tyłu, bo po zmianach Ali jest grany zarówno na solq jak i competitve, ope dajwy od 6lvla. Tym bardziej, że Braum dostaje nerfy z patcha na patch, a Morgana na PBE już powoli obrywa, więc Ali spokojnie jeszcze skoczy o tier. Inna sprawa, że skrypt pod niego w sumie nie jest potrzebny, bo combo W+Q jest bajecznie proste, a klikanie E nie wymaga zbyt dużo umiejętności.

@topic

Możesz dodać usuwanie hard CC (suppress etc.) R'ką + support SOW dla top/mid Alistara, jakieś auto Q gdy jest możliwość podrzucenia 3-5 osób (liczba osób do ustawienia manualnego w menu, auto-lvl skilli, może jakieś combo typu Q+W przeciwnika w stronę teamu (na zasadzie jak skrypt Lee Master of Insec). Auto interrupt ważnych channelingów przeciwnika (ult Katy, Nunu etc.).

Opublikowano

Ali atm raczej tylko na lane swapa lub z silnym adc typu cait. Laning dalej ma stosunkowo słaby.

3 razy d1 98 pkt eune bez bola :D

Opublikowano

@Secton AutoSkill level myśleliśmy z Neckiem, ale doszliśmy do wniosku, że jedni grają nim mida inni suppa, więc maxowanie auto będzie zbędne.

Zrobienie dwóch setów to nic trudnego, tylko trzeba będzie reloadować skrypt. 

Proponuję dodać jeszcze Auto R, sprawdzając myHero.health i GetEnemyHeroes. 

b_560_95_1.png

Opublikowano

@Secton AutoSkill level myśleliśmy z Neckiem, ale doszliśmy do wniosku, że jedni grają nim mida inni suppa, więc maxowanie auto będzie zbędne.

Zawsze można dodać więcej ścieżek do maksowania. Sporo skryptów ma taką możliwość, np. R-Q-E-W albo R-Q-W-E. Choć w sumie rzeczywiście na Alistara nie warto tego robić, bo są różne scenariusze na linii i czasem na 2lvlu warto wziąć W dla agresywnej gry, a czasem E, jeśli Twój ADC dał się obić na 1 lvlu.

Nad innymi opcjami, które zaproponowałem też pomyślcie, chociażby auto interrupt channelingów przeciwnika to dobra opcja na postać z dwoma hard CC. Oprócz tego co podałem to może jakiś skin hack itp. Ogólnie to polecam wycisnąć tyle ile się w tym skrypcie, bo obecnie ma za mało opcji, żeby warto było go używać.

Opublikowano

@Secton

Nie wymagasz od niego za dużo jak na start? Jest to jego 1 skrypt więc wiesz. O ile dobrze wiem to skrypty ze skin hackiem są raczej vip, a on nie chce narazie robić czegoś takiego, tylko chce, żeby ludzie go używali.

Opublikowano

@Secton

Nie wymagasz od niego za dużo jak na start? Jest to jego 1 skrypt więc wiesz. O ile dobrze wiem to skrypty ze skin hackiem są raczej vip, a on nie chce narazie robić czegoś takiego, tylko chce, żeby ludzie go używali.

To nie są wymagania tylko propozycje. Skoro się uczy to daję mu możliwość rozwinięcia zarówno siebie jak i jego skryptu, mam go klepać po plecach i pisać "dobra robota, samo combo W+Q i auto heal styka"? Nie musi robić wszystkiego co zaproponowałem, może zacząć od tych łatwiejszych rzeczy, może rzeczywiście combo Q+W z wybiciem przeciwnika do swojego teamu jest trochę trudne do napisania, ale auto interrupt czy przerywanie CC ultem raczej powinien ogarnąć, a na takim championie jak Alistar to raczej jest podstawa. Skin hack jest dla vipów, ale wciąż chyba można zrobić tak, ze skrypt będzie działał dla free userów, a vipy będą miały po prostu dodatkowe opcje, prawda? Jeśli uda mu się udoskonalić ten skrypt i wprowadzić większość wymienionych opcji, to wtedy pisanie następnych skryptów będzie dla niego dużo prostsze.

btw. jeszcze auto Q/W+Q jeśli przeciwnik złapie aggro pod turretem jest dobre. Oczywiście tak jak wcześniej to tylko propozycja.

Opublikowano

Brak lag free cirles, SOW orbwalkera, 

100-600 many oraz hp jest useless lepiej zrobić na % many.

W ogóle stwierdzenie "many" dla anglika lepiej byłoby dać "mana"

Mógłbyś dodać funkcje auto level - do wyboru 3, jak najprościej. 

#Hejt on

f1a327ea2f.png

Opublikowano

To nie są wymagania tylko propozycje. Skoro się uczy to daje mu możliwość rozwinięcia zarówno siebie jak i jego skryptu, mam go klepać po plecach i pisać "dobra robota, samo combo W+Q i auto heal styka"? Nie musi robić wszystkiego co zaproponowałem, może zacząć od tych łatwiejszych rzeczy, może rzeczywiście combo Q+W z wybiciem przeciwnika do swojego teamu jest trochę trudne do napisania, ale auto interrupt czy przerywanie CC ultem raczej powinien ogarnąć, a na takim championie jak Alistar to raczej jest podstawa. Skin hack jest dla vipów, ale wciąż chyba można zrobić tak, ze skrypt będzie działał dla free userów, a vipy będą miały po prostu dodatkowe opcje, prawda? Jeśli uda mu się udoskonalić ten skrypt i wprowadzić większość wymienionych opcji, to wtedy pisanie następnych skryptów będzie dla niego dużo prostsze.

btw. jeszcze auto Q jeśli przeciwnik złapie aggro pod turretem jest jest dobre. Oczywiście tak jak wcześniej to tylko propozycja.

Auto interrupt to zwykłe OnProcessSpell, prosta sprawa i powinien sobie poradzić.

Opublikowano

Ja grałem pare gier na suppie i tak szczerze 70% akcji dobrze zrobił. Często gubi combo.. w sensie za pozno Q daje a to często wkurwia bo wywalam przeciwników i się pyta team "wtf? why ?"

Ogólnie mógłbyś dodać inne combo także do wyboru :P Mianowicie często lepszy wybór to Q (if enemy near) i wywalenie z W do sojuszników. Myślę, że da się takie coś napisać. Ogólnie to taki "insec" heh.

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...