Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z artefaktami

Wilczek

Pytanie

Opublikowano

Cześć, w sumie od nowości chyba mam taki problem z pikselami... To znaczy jak coś oglądam na youtube albo innych stronach to wyskakują mi często takie piksele dziwne, nie wiem jak to nazwać.

gwrthn.jpg

r47dti.jpg

546dsx.jpg

ibv7cx.jpg

7iyhgx.jpg

Z czasem naprawdę to zaczyna irytować, wie może ktoś w czym problem? Jak coś to pisać, odwdzięczę się.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, zrobiłem to co kazałeś. Na razie żadnych błędów nie ma, lecz myslę, że to kwestia kilku dni obserwacji czy wystąpi :P

Dam znać 

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Karty niereferencyjne są podkręcane przez producenta, przez co czasami mogą występować własnie artefakty, bo karta po prostu nie daje rady. Ściągnij program MSI Afterburner i zwiększ power limit. Jeżeli to nie pomoże, spróbuj zmniejszyć takty. Jak na moje oko to właśnie wina tego.

Opublikowano

Ale kurna, to ma działać na wszystkich możliwościach ;_;

To karta ma się dostosować pode mnie xD Mam rozumieć, że jest walnięta?

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

A jak w środku, może zakurzony radiator, patrzyłeś tam? I jak z temperaturami?

Opublikowano

Niektóre mają po prostu słabsze kości, przez co nie ogarniają aż takich taktów jakie dał producent.

Jak dla mnie to albo zmniejszyć, albo serwis ;)

Opublikowano

ja bym sprawdził kable sygnałowe, monitor na HDMI podłączony? w/e po prostu pożycz od kogoś kabelek do monitora i ogarnij, może w środku kabelek się złamał lekko czy zgiął a każda deformacja czy skaza może mieć wpływ

167161466687770313241.png

Opublikowano

Nowy PC, od nowości raczej tak jest. temperatury są jak najbardziej w porządku, kurzu bardzo mało, co dwa tygodnie rozkręcany i czyszczony. Wydaje mi się, że to nie jest powód... może jest coś walnięte? Bo jak coś to będę reklamował na morelach?

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Troszkę bez sensu bo nie wszyscy ludzie (tego egzemplarza R9 270x) mają problemy ;f

No nic, będę się kontaktował z Morele

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Skoro tak się dzieje tylko w przeglądarce, może to jej wina? Jakiej używasz?

Własnie nie tylko w przeglądarce, aplikacje, gry, przeglądarka. Spotify, WarRock, GTA, ETS, BF3... ;/

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

A próbowałeś czegoś w stylu "wyjmij, włóż"? Może karta nie do końca łączy w slocie? Wyjmij, przetrzyj delikatnie szynę i włóż. 

P.S. Czego się spodziewałeś jak od nowości miałeś walnięte USB?  :huh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...