Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Unturned] Optymalizacja Unturned

Canna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym mini tutku przedstawię wam jak zoptymalizować grę Unturned.

Tak więc zaczynamy.

1.Pierwszym i podstawowym krokiem jest aktualizacja sterowników. 

Windows 7 (wpisujemy w start -> aktualizuj sterowniki urządzeń) i aktualizujemy to co jest najpotrzebniejsze do gry (czyt. karta graficzna, procesor, karta dźwiękowa, karta sieciowa)

2.Wyłączamy zbędne programy żrące zasoby komputera.

Takie jak: skype, gg, utorrent, ts (chyba, że go potrzebujemy do gry, wtedy go oczywiście zostawiamy), i resztę niepotrzebnych programów. 

3.Ustawienia graficzne.

W tym celu odpalamy naszą grę, wchodzimy w options i graphics. Ustawiamy wszystko tak jak niżej w celu osiągnięcia lepszej wydajności.

Draw distance 50% (zasięg rysowania/renderowania)

Sameful lighting (to są cienie, oczywiście wyłączamy je)

Shading (również cienie tyle, że obiektów)

Highlights (lepsze oświetlenie wyłączamy)

Smoothing (rozmazanie, ustawiamy wedle gustu)

Rays (promienie wyłączamy)

Buffering (szczerze mówiąc nie wiem co to jest, jednakże ja mam to wyłączone)

Foliage (ustawiamy na shameful)

Water (ustawiamy tak jak wyżej, shameful)

Focus (wyłączamy) 

4. Aktualizacja Dx itp.

Oczywiście aktualizujemy dx do najnowszej wersji, to samo robimy z flash playerem.

5. Antywirus

Wyłączamy go, podczas gry nie będzie nam on potrzebny, a jego wyłączenie pozwoli osiągnąć większą wydajność.

To tyle odemnie mam nadzieję, że te wskazówki pozwolą wam czerpać z gry jak największą przyjemność.

Proszę również (o ile to możliwe) o zdjęcie kilku%.

Jeśli trzeba by było coś poprawić piszcie w komentarzu. 

Opublikowano

Mógłbyś też napisać, że można wyłączyć synchronizację pionową, czasami pomaga :)

A tak bardzo fajny tutorial. 

U każdego są inne efekty po wyłączeniu tejże opcji, jednak fakt, czasami pomaga. 

Opublikowano

Wchodząc w ten poradnik myślałem że dowiem się jakiś fajny odkryty sposób na przyśpieszenie gry. Podałeś tylko punkty które powinno się robić przy każdej grze jeżeli mamy słaby komputer, np. "wyłącz wszystkie niepotrzebne programy".

Opublikowano

Wchodząc w ten poradnik myślałem że dowiem się jakiś fajny odkryty sposób na przyśpieszenie gry. Podałeś tylko punkty które powinno się robić przy każdej grze jeżeli mamy słaby komputer, np. "wyłącz wszystkie niepotrzebne programy".

Fajny sposób? Kupić lepszy komputer, nie wiem co za złoma trzeba mieć, żeby tej gry nie udźwignąć na minimalnych. 

Opublikowano

Bardzo fajny tutek na pewno się każdemu przyda kto ma cegłokomputer xD

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Bardzo dobry tutorial gra ma około 100 fps chociaż gdybyś napisał temat jak zoptymalizować Unturned tylko ze grzebaniem w sprzęcie pozdro

Powiem tak, nie ma co grzebać dla takiej gry, lepiej kupić nową maszynę i zaoszczędzić sobie nerwów i problemów. 

Opublikowano

Fajny sposób? Kupić lepszy komputer, nie wiem co za złoma trzeba mieć, żeby tej gry nie udźwignąć na minimalnych. 

Czyli mówisz że twój poradnik w niczym nie pomaga? (oczywiście mówi żeby ustawić grę na minimanalne ustawienia - tak jakby nikt na to nie wpadł).

ps. Mam dobry komputer i Unturned na najwyższych chodzi mi bez problemu ale gdybym miał bardzo słaby to ten poradnik w niczym by mi nie pomógł.

Opublikowano

Czyli mówisz że twój poradnik w niczym nie pomaga? (oczywiście mówi żeby ustawić grę na minimanalne ustawienia - tak jakby nikt na to nie wpadł).

ps. Mam dobry komputer i Unturned na najwyższych chodzi mi bez problemu ale gdybym miał bardzo słaby to ten poradnik w niczym by mi nie pomógł.

Nie, po prostu chodzi mi o "średniawe" komputery. 

Poza tym tytuł tematu brzmi optymalizacja,a nie "uruchamianie na słabych komputerach" 

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Unturned] Optymalizacja Unturned

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...