Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna i zasilacz kilka pytań.

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, do tygodnia chce zakupić nową kartę graficzną i zasilacz tak więc mam parę pytań :)

Specyfikacja mojego komputera Teraz:

GeForce 8500GT

RAM 3GB

PŁYTA GŁÓWNA: K9N NEO V2

Amd athlom x2 dual core procesor 5000+

Zasilacz CodeGen 200x

Wiem bardzo dobrze że procesor będzie ograniczać kartę ale procesor wymienię za miesiąc/dwa na jakiś i3 oraz kupię nową płytę główną jak i 8 gb ram. W 2015 roku dopiero marcu/kwietniu będę mieć nowy komputer z r9 290 itd.. Tak więc ten komputer będzie wtedy jako zapasowy. Teraz muszę z tym wytrzymać rok niestety już teraz pojawiają się artefakty, a komputer zwyczajnie się zacina trzeba uderzyć w obudowę aby się odciął. Tak więc dokupuję tą kartę i zasilacz więc parę pytań:

Czy karta graficzna będzie pasować do płyty ? (chwilowo)

Czy zasilacz starczy i czy dobry ?

Czy procesor będzie teraz aż tak bardzo zawadzać ?

Zobaczę różnice w grach typu GTA 4? chodzi o to czy będę mógł grać na high teraz gram na medium

Odpalę bf3 Płynnie na niskich ? (teraz odpalam bf3 w 20-40 fps)

Wiem że mam za duże wymagania jak na taki komputer.

Karta: http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r7-250x-1gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-dp-r7250x-1gd5-630605/

Zasilacz: http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/

Zasilacz:

Opublikowano

odpuść sobie bo zmieniając teraz cokolwiek niewiele zmienisz na lepsze , lepiej kupować całość

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Robem nie zrozumiales zbytnio. Calkiem nowy komputer za rok niestety na ttym mam artefakty i musze wymienic karte. Przy okazji zasilacz. I pytalem czy to zmieni jakos wydajnosc.

Opublikowano

Nie opłaca się wymieniać teraz sprzętu na dużo lepszy. Co do karty to może to być Radeon HD 5770. Zasilacz Fortron 450W Lub Corsair VS450W

4043121350.png

Opublikowano

Ale potem wymieniam takze processor oraz plyte glowna. Processor na i5 a plyta do intela jakas. Na koniec 8gb ram i zrobilbym z tego zastepczy komputer na kiedys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...