Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Main jungli

pęki890

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy warto cały czas grać jako jungler i tylko na tym się skupić żeby rankedy szły lepiej?

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

Jeśli to Twoja linia i idzie Ci na niej najlepiej, to jak najbardziej. Ja staram się wymainować do perfekcji ADC, lecz nie zawsze mogę iść na tę linię, więc puszczam kogoś i gram gdzie indziej. Jungla i Mid to podobno najlepsze linie do wygrywania gier, roam + lot of assists. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ja polecam Ci mainować Topa i Junglę, albo Mida i Junglę.

Junglę bardzo opłaca się mainować, jeśli sobie radzisz, bo od Ciebie często może zależeć, czy wygracie mecz.

Ja do jungli polecę Ci 4 junglerów, którzy dla mnie są najlepsi.

Ewka : robi cholerną presję, nie je tak dużo many, ma spory dmg, ogólnie fajny champ.

Udyr : mobilny jak żaden, stunuje, szybko bije. Z nim dragon czy baron to nie problem.

Vi : Escape, niesamowite ulti, które wygra niejeden TF. Prosty clear i tak jak up, dragon i baron szybki.

Amumu : Najlepiej współgra z Leoną i podobnież będzie dobrze działał z nową postacią. Ma dwa stuny, DPS. 

­

809131449509880369478.gif
Opublikowano

Junglę bardzo opłaca się mainować, jeśli sobie radzisz, bo od Ciebie często może zależeć, czy wygracie mecz.

Ewka : robi cholerną presję, nie je tak dużo many, ma spory dmg, ogólnie fajny champ.

Udyr : mobilny jak żaden, stunuje, szybko bije. Z nim dragon czy baron to nie problem.

Vi : Escape, niesamowite ulti, które wygra niejeden TF. Prosty clear i tak jak up, dragon i baron szybki.

Amumu : Najlepiej współgra z Leoną i podobnież będzie dobrze działał z nową postacią. Ma dwa stuny, DPS. 

Lee jest bardziej mobilny niż Udyr :v A Amumu to gówno, to nie jest sezon I gdzie nikt nie wie o counterjungli.  <_<

Ja mainuje jungle i mida, ponieważ te dwie linie mają największy wkład w grę. Innych lini nie gram, czasem tylko ADC, ale bardzo rzadko. Polecam J4:

+mini ward

+shield dodaje armor i mresy

+slow

+świetne ganki

+dobry inicjator

+dobry dmg

+mobilny

@Upss Nie jestem unrankedem -.-

Opublikowano

Lee jest bardziej mobilny niż Udyr :v A Amumu to gówno, to nie jest sezon I gdzie nikt nie wie o counterjungli.  <_<

Ja mainuje jungle i mida, ponieważ te dwie linie mają największy wkład w grę. Innych lini nie gram, czasem tylko ADC, ale bardzo rzadko. Polecam J4:

+mini ward

+shield dodaje armor i mresy

+slow

+świetne ganki

+dobry inicjator

+dobry dmg

+mobilny

A ty jesteś unranked, do platyny (i włącznie) spokojnie wygrasz nim rankedy. Ja mumią conterjungluje i wygrałam nim jakieś 30 rankedów, więc nie mów mi, że jest słaby.

W sumie do tej 4, dorzuciłabym jeszcze Jarvana. Bardzo silny w mid/late. 

­

Opublikowano

@Upss po co polecasz mu Eve, skoro to jest znerfione i nie ma juz takiej mocy jak przez patchem?

Nie ma już takiej mocy ? Przed chwilą grałem Evelyn i jakoś dobrze mi się nią gra :) , nie odczuwam różnicy ;)

212z9rs.jpg

Opublikowano

A ty jesteś unranked, do platyny (i włącznie) spokojnie wygrasz nim rankedy. Ja mumią conterjungluje i wygrałam nim jakieś 30 rankedów, więc nie mów mi, że jest słaby.

Uuu groźnie się zrobiło xD I taka uwaga Jarvan nie jest do late'a... Jarvan to early/mid wtedy ma największego powera

@top Opłaca się mainować bo masz duży wpływ na gre, dobry jungler wycarruje linie. A jak sam chcesz potem carrowac to na soloq postacie pod flare typu Shaco/Yi są dobre no i mogą solo barona zrobić wcześnie taki suprajs dla enemy :x

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@Upss po co polecasz mu Eve, skoro to jest znerfione i nie ma juz takiej mocy jak przez patchem?

Też nie polecam jej. Obecnie lepsi są Lee Sin, Elise i Xin. Dla mnie najlepsza trójca. Podrzucenie, stun + poke. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Też nie polecam jej. Obecnie lepsi są Lee Sin, Elise i Xin. Dla mnie najlepsza trójca. Podrzucenie, stun + poke. 

Lee i Elise znerfieni również w tym patchu. Xin ciągle był dobry, ale dla weteranów. A skoro kolega jak widać chyba nie gra dość długo, to lepiej mu go nie polecać. 

Poza tym są lepsi junglerzy. 

­

Opublikowano

Ludzie mówiący, że po nerfach postacie są do dupy, to chyba serio nie umiece grać... Kassa po nerfie ciśnie mocno dalej. Nagle Lee Sin traci DMG, przez nerf długości trwania tarczy? Please...

Na junglę na obecną metę polecam J4/Vi/Lee Sina i Elise (Nerf kokona, to dla mnie buff, moje zdanie). Evelynn wg mnie musi pasować do team comp'u. W TF'ie wg mnie aż tak dużo nie robi, chociaż Elise podobnie w sumie... Nie wiem, moje zdanie :) Mainuję junglę (J4 main odkąd nim zagrałem 1 raz) i raczej z niej nie zrezygnuję. Niestety moja dywizja nie pozwala na grę Elise, bo idąc pod tanka... Po prostu teamu nie uciągnę.

Jak grasz na jungli, wg mnie jest kilka zasad: counter gankować kiedy widzisz, że enemy jungler gankuje .Ci Twojego midera, to nie kończyć Wraithy czy coś, tylko zapieprzać. Chociaż się pokazać. Pokazać przeciwnej drużynie, że nie jesteś drewnem. Wg mnie farmienie dużo daje tak czy siak, gankuję tylko kiedy linia dostaje, albo wiem, że można zabić/sprawić, żeby przeciwnik spalił flash'a/heal'a/barierę itp. Dobierać się do team'u. Jak jest Jax na topie, na bocie Draven np., to branie WW/Xin'a/Udyr'a (Robienie pod flarę) besensowne. Aż tyle postaci late-gamowych chyba niepotrzeba. Wolałbym wziąc Lee Sina i w early agresywnie zagrać, żeby mój top i bot się sfarmiły i były zabójcze w mid i late. Gra z głową po prostu. Tu nie masz presji, że dostaniesz zharassowany podczas farmienia, ale możesz zostać z counterjunglowany. TIMERY! To trzeba znać. Nawet jak te zakichane timery dodali, ja wolę sobie napisać na czacie 2000 dragon czy baron. Wiedzieć, że jeśli enemy jungler, zrobił blue w 2:10 w przybliżeniu, a respi się 5 minut, to o 7:05 campić na jego buffa. Nie dość, że straci buffa, to jeszcze cenniejszy exp = będzie w plecy, Ty więcej możesz zgankować = masz przewagę = TWÓJ TEAM JĄ MA. To takie porady do jungli wg mnie chyba słuszne :)

Opublikowano

Lee i Elise znerfieni również w tym patchu. Xin ciągle był dobry, ale dla weteranów. A skoro kolega jak widać chyba nie gra dość długo, to lepiej mu go nie polecać. 

Tylko, że to był nerf Lee na topa/mida ;)

Do jungli polecam jeszcze Rengara

+szybka jungla

+świetny dmg

+heal

+stun

+slow

+manaless

+świetne ganki

+presja

+efekt zaskoczenia

@jehory Lee Sin nadal jest w top junglerów, bo jego nerf polegał, na tym, że E już nie zmniejsza prędkości AA i shield został skrócony o 2 sec. Nadal jest topowym pickiem na jungle. ;-)

Opublikowano

SAMOUCZKA K***A PRZEJŚĆ A POTEM PISAĆ, OK?

RENGAR AKTUALNIE NAJSILNIEJSZY JUNGLER JAK WIESZ JAK ZAGRAC EARLY GAME!

Opublikowano

Co do Lee się zgodzę, Elise nadal mocna, jeśli ogarnia swojego picka i formy przemiany. Xin dla weteranów? Niekoniecznie. Udyrem mógłby zagrać, lecz trzeba ogarniać jego skille, co, kiedy, jak. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Boże, widać, że na tym forum znajomości robią swoje, bo jak dla mnie i wielu innych osób nie zasługujesz na kidmoda i są dużo bardziej odpowiednie osoby na twoje stanowisko...

Aktualnie Amumu, Maokai, Warwick, Wukong, Jarvan IV, Vi są najlepszymi pickami do jungli, po ostatnich zmianach Lee i Eve spadli do Tier I, bo nie są już najlepszymi pickami do jungli... Lee głównie ze względu zmian jego E, Eve ogólnie jest shitem nie licząc niewidki i dostała nerfy na dmg jak dobrze pamiętam...

Mao ma op ulta który jest przydatny w tf, ww po 30min z feralem jest prze op, j4 w early/mid miażdży a Vi to po prostu Vi ;)

@Merceddes

Jak dla mnie ten nerf co dostał lee sin wykluczył go z topki junglerów, ale to tylko moja opinia... Brak "spowolnienia" as na E w late był op i pozwalał mu zdjąć nawet nafeedowanego adc, teraz niestety to stracił i jak dla mnie inni junglerzy są bardziej "op" od niego, ale w sumie w dobrych, sprawnych rekach nadal mógłby zdziałać cuda, ze względu na jego ogromną mobilność, więc to kwestia tylko własnych umiejętności ;) Dla kogoś może nadal być op, dla kogoś już nie jest(dla mnie) i na tym poprzestańmy  ;)

Opublikowano

k***a mobilny bo ma dodatkowy movement speed? no to draven też jak nikt jest mobilny.

"a Ty jesteś unrankedem"

a ty lepsza bo gold?

Ty k***a jesteś goldem, gówno do powiedznia to samo moge powiedziec

wygrałaś mumią 30 rankedów? ja wygrałem lee sinem ponad 90 w tym sezonie, o czym to świadczy?

mainuj jarvana i rengara oni niszczą teraz wszystko

<>

Opublikowano

heh tak kłótnia bo brąz wymyślił main jungli spokojnie.J4 ciekawa opcja a ja kupiłem gragasa pierwsze dwie gry wygrane na jungli 6/3/3 i 4/2/3,ale jak tak polecacie to pójde w jarka i vi,trochę dla mnie słabo bo przyzwyczajony do healów z w xina i w lee.

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

Od kiedy Xin jest dla weteranów. Wciśnięcie byle jak wszystkich klawiszy QWQWEQRWQEWRQWEQRWEQ w typa wymaga jakiegoś doświadczenia czy coś? Xin to najprostsza postać w tej grze prostsza od mastera Yi 

Gdzie Ty masz poke u Lee Xina i Elise? Lol ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć

Opublikowano

Lee po nerfie stracił również na counterjungli,niestety. Kto zostanie nowym królem jungli? Jarvan,zapamiętajcie to ;)

Chcesz carować nobów? Xin i Rengar,eliminujesz cel:najsilniejszego przeciwnika/ów,Lee( raczej pod ad w tym przypadku niżli w tanka ),Jarvan,Warwick i Vi również. Reszta junglerów przeznaczona jest dla diamentów,z wyjątkiem Lee Sinka,bo tam wygrywasz dobrym zagraniem (kopniakiem), dmg nie jest potrzebny ;)

Opublikowano

Od kiedy Xin jest dla weteranów. Wciśnięcie byle jak wszystkich klawiszy QWQWEQRWQEWRQWEQRWEQ w typa wymaga jakiegoś doświadczenia czy coś? Xin to najprostsza postać w tej grze prostsza od mastera Yi 

Gdzie Ty masz poke u Lee Xina i Elise? Lol ciekawych rzeczy się tu można dowiedzieć

Choćby pająki Elise i Q Lee Sina albo kokon Elise. To nie jest "poke" (zaczepka)? Pewnie się dowiem, że nie. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Choćby pająki Elise i Q Lee Sina albo kokon Elise. To nie jest "poke" (zaczepka)? Pewnie się dowiem, że nie.

ta bo w elise bije miliony q lee sina tez i oczywiscie nie da sie uniknac. E elise nie zadaje obrazen

<>

Opublikowano

Ja zaczołem grać jungle lepiej mi idzie

gralem mida dupa bota dupa

top i jungla mi dobrze w miare idzie 

gram lee sinem i mi się spoko gra ze względu na comba itp 

ff904a2e.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...