Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry z Allegro - "cyfrowa dystrybucja" - jak?

Reph3at

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem PS4 :)

Patrzyłem sobie na allegro na ciekawe tytuły pokroju The Last of Us i oczywiście wśród aukcji można znaleźć za <100 zł, jak i BF4 za 140 zł co dla mnie jest ludzką ceną. Niestety, mimo że miałem PS3 i dalej mam Vitę, to kompletnie nie orientuję się jak postępować po zakupieniu takiej ekhm "cyfrowej gry". Czy ktoś może mi to krok po kroku opisać? Wiem tylko że trzeba chyba konto przelogować, ale jeszcze nie jestem bardzo obeznany w menu ps4, a w razie ewentualnego zakupu chciałbym już wiedzieć co i jak :) Będę bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam

Opublikowano

To działa na takiej samej zasadzie jak w przypadku PlayStation 3, zresztą na Vite jest tak samo...

Sprzedawca poda Ci login i hasło do konta. Ty na swojej konsoli zakładasz nowy profil, przy zakładaniu profilu system zapyta czy posiadasz juz konto czy chcesz założyć nowe, Ty wybierasz pierwszą opcje i logujesz się danymi podanymi przez sprzedawcę.

Następnie udajesz się do PS Store, wchodzisz w zakładkę pobranych materiałów i wybierasz grę którą kupiłeś, klikasz na "pobierz" i gra zaczyna pobierać się na dysk. Grać możesz na swoim koncie.

Instrukcja powinna być wysłana na email wraz z passami do konta.

Pamiętaj o tym, że sprzedawcy po pewnym czasie zmieniają passy do konta. W przypadku gdy coś się stanie z konsolą albo danymi, to stracisz możliwość grania... po prostu nie będziesz mógł ponownie pobrać gry nie znając hasła.

Nie opłaca się kupować gier w taki sposób od allegrowiczów, jak już chcesz kupować gry w wersji cyfrowej jakoś taniej, to popytaj wśród znajomych co posiadają lub będą posiadać PS4. Wtedy płacisz mniej i masz pewność, że grę będziesz mógł pobierać po wielokroć.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

To działa na takiej samej zasadzie jak w przypadku PlayStation 3, zresztą na Vite jest tak samo...

Sprzedawca poda Ci login i hasło do konta. Ty na swojej konsoli zakładasz nowy profil, przy zakładaniu profilu system zapyta czy posiadasz juz konto czy chcesz założyć nowe, Ty wybierasz pierwszą opcje i logujesz się danymi podanymi przez sprzedawcę.

Następnie udajesz się do PS Store, wchodzisz w zakładkę pobranych materiałów i wybierasz grę którą kupiłeś, klikasz na "pobierz" i gra zaczyna pobierać się na dysk. Grać możesz na swoim koncie.

Instrukcja powinna być wysłana na email wraz z passami do konta.

Pamiętaj o tym, że sprzedawcy po pewnym czasie zmieniają passy do konta. W przypadku gdy coś się stanie z konsolą albo danymi, to stracisz możliwość grania... po prostu nie będziesz mógł ponownie pobrać gry nie znając hasła.

Nie opłaca się kupować gier w taki sposób od allegrowiczów, jak już chcesz kupować gry w wersji cyfrowej jakoś taniej, to popytaj wśród znajomych co posiadają lub będą posiadać PS4. Wtedy płacisz mniej i masz pewność, że grę będziesz mógł pobierać po wielokroć.

Czyli przy starcie systemu jak mam swój to tworzę nowy, tam daję creditalsy sprzedawcy i daję jako konsolę niepodstawową, czy jakoś tak?

Opublikowano

Czyli przy starcie systemu jak mam swój to tworzę nowy, tam daję creditalsy sprzedawcy i daję jako konsolę niepodstawową, czy jakoś tak?

Tak

Opublikowano

Co ciekawe w cywilizowanych krajach działa to jak steam - dostajesz kod, taniej niż byś musiał zapłacić  za grę wklepujesz i pobierasz, gra przypisywana jest do konta jakbyś ją kupił w PSS. U nas niestety tego nie widziałem. 

Opublikowano

Co ciekawe w cywilizowanych krajach działa to jak steam - dostajesz kod, taniej niż byś musiał zapłacić  za grę wklepujesz i pobierasz, gra przypisywana jest do konta jakbyś ją kupił w PSS. U nas niestety tego nie widziałem. 

Takie kody można kupić w Sony Center, co prawda nie w każdym oddziale i nie zawsze mają, mi kiedyś babka oferowała gierkę Rayman Origins za pół ceny właśnie w formie kodu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...