Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czasowy limit internetu

Gość Masao

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witam serdecznie. Mam problem i zarazem pytanie, z moim internetem a mianowicie o czas w którym go mam. Otóż mój rodzić, który jest informatykiem nałożył mi karę w sposób taki, że internet na kompie uruchamia mi się od 18:00 do 23:59 (śmieszne prawda?) Zostało to nałożone przez stronę internetową - tplink, czy jakoś tak. Z tego co mi wiadomo można tam założyć konto i w ogóle, niestety dostępu do owego konta nie mam i nic nie mogę zdziałać w tej sprawie. Teraz czas na moje pytanie, czy istnieje jakaś możliwość ominięcia tego?  
Z góry przepraszam, jeżeli nie mogłem do końca tego wytłumaczyć :)

Opublikowano

Istnieje, bez pojęcia jak założono blokadę, hasła do strony routeta i pozostaw znajomości Windows nie odblokujesz bo nie potrafisz. Wystarczy zalogować się do routera i przestawić w konfiguracji czas albo ustawić sobie IP komputera na nie blokowane limitem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W jaki sposób mam zalogowac sie do routera?

@Edit

Poczytalem troche na necie i zeby zalogowac sie do routera na stronie trzeba znac haslo. W moim przypadku jest to niewykonalne gdyz nie mam zamiaru resetowac routera i hasla do niego.

Opublikowano

czyli pojęcia nie masz jednak jak w terminalu zalogować się do routera

masz google, fora itp szukaj sobie opisów czy tutoriali dla twojego routera jak to się robi i zmienia konfigurację

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Gdybym mial jakie kolwiek doswiadczenie z routerami i wszelakimi terminalami jak wejsc do owego routera to bym tutaj nie zakladal tematu.

Opublikowano

powtórzę ponownie : to sobie poszukaj i znajdź jak to zrobić w przypadku twojego modelu routera bo każdy ma inny sposób dostępu i zmian konfiguracji, jeśli się tylko da to zrobić przez terminal. to samo dotyczy konfiguracji, trzeba wiedzieć co i gdzie zmieniać by nie zawiesić routera po uruchomieniu

ja za ciebie nie będę szukał przecież  do jakiego nieznanego routera który masz  a tym bardziej to mi nie jest potrzebne tylko tobie a nie chcesz resetować routera i ustawiać od nowa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Stary, nie pluj mi się tutaj tak bo od tego nie jesteś. Jak mi masz takie rzeczy pisać, to po jaką cholerę się w ogóle wypowiadałeś? Doskonale wiedziałeś na co się piszesz po tym jak wypowiedziałeś się pod moim pierwszym postem. 
Temat do zamknięcia, sam sobie poradzę bez zbędnych bachorów. 

Opublikowano

Spróbuj 192.168.1.1 lub 192.168.2.1 lub 192.168.0.1. Tak jak kolega powiedział, każdy router ma inne ip. To IP najczęściej jest na dolnej pokrywce routera.

4043121350.png

Opublikowano

Temat do zamknięcia, sam sobie poradzę bez zbędnych bachorów.

. Bachorów? Naprawdę? Napisał ten któremu rodzice blokują internet. Skoro działa ci tylko od tej godziny do tej to twoi rodzice musieli mieć powód >.<

Opublikowano

. Bachorów? Naprawdę? Napisał ten któremu rodzice blokują internet. Skoro działa ci tylko od tej godziny do tej to twoi rodzice musieli mieć powód >.<

Heh, ale nie od oceniania tu jesteśmy.

4043121350.png

Opublikowano

Ip do zalogowania na stronę znam, ale jak pisałem wcześniej - nie znam hasła do dostępu. Podstawowym hasłem z tego co wiem jest admin/admin. 
@1361622928-U485574.pngKaszke
Przygarniał kocioł garnkowi, wypowiadasz się na temat wieku chociaż w profilu nawet nie uzupełniłeś tego pola. Post był nie na temat i został zgłoszony. 

Opublikowano

Ip do zalogowania na stronę znam, ale jak pisałem wcześniej - nie znam hasła do dostępu. Podstawowym hasłem z tego co wiem jest admin/admin. 

Przygarniał kocioł garnkowi, wypowiadasz się na temat wieku chociaż w profilu nawet nie uzupełniłeś tego pola. Post był nie na temat i został zgłoszony. 

No to wiesz wszystko. Hasło standardowe to admin. IP znasz. To masz tylko jedną opcję. Ale jest ryzykowna.

4043121350.png

Opublikowano

Zapewne ta jedyna opcja to reset routera, ja tego robić nie chcę bo z netem będzie wtedy jeszcze gorzej ;> 
Zapomniałem dodać, mam 20 lat i to co się dzieje z moim internetem i dlaczego tak mam to raczej mało powinno Cię obchodzić. Pilnuj swoich spraw.

Opublikowano

@"Kaszke"

Nie mam wypełnionego bo jestem Anonimowy ^^ Like A Boss. Dobra to sie wypowiem na temat. Do routera "wtyknięta" xD jest Wtyczka znaczy kabel Ethernet . Podłącz ją bezpośrednio do kompa i gotowe! Chyba że nie masz sprawnej żadnej karty sieciowej to nie pomoge

No to wiesz wszystko. Hasło standardowe to admin. IP znasz. To masz tylko jedną opcję. Ale jest ryzykowna.

Na krawędzi
Opublikowano

Dobrze, jeżeli chodzi o sam kabel to nie ma szans żebym go podłączył do kompa. Router znajduje się w zupełnie innym miejscu niż mój pokój, więc to raczej odpada.

Opublikowano

@"Kaszke"

Zapomniałem dodać, mam 20 lat i to co się dzieje z moim internetem i dlaczego tak mam to raczej mało powinno Cię obchodzić. Pilnuj swoich spraw.

. Skąd wiesz że nie? Może jestem twoim fanem!? Daj mi autograf !!
Opublikowano

i do tego z kompletną nieznajomość podstaw, ciągle chce sie logowac na ta piepszoną stronkę do obsługi routera kiedy ja mu wyraźnie napisałem że musi się zalogować DO TERMINALU czyli użyć programu do usług terminalowych z obsługa SSH , putty i takie inne pierdoły

tak przy okazji, adres terminalowy nie zawsze pokrywa się z adresem strony, czyli jego problemem jest sobie poszukać jaki to adres i jak dalej konfigurować serwer w terminalu. w sumie to proste bo konfiguracja to zwykły plik tekstowy a do edycji czasem wystarcza zwykły notatnik

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...