Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ograniczyć komuś dostęp do internetu, nie odcinając go.

blacc2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, parę miesięcy temu mój komputer korzystał z największego możliwego łącza (chodzi mi o to, że mając internet 6mb 3mb wędrowały do mojego komputera a pozostałe 3mb na inne urządzenia typu laptop kolejny PC, telefony itp.) Jednakże ostatnio to się niestety zmieniło, podajże teraz jest 10mb internet (tak wiem lepiej ) ale mam bardzo słabe łącze gdy laptop i drugi PC jest włączony. Internet jest na tyle wolny, że przeglądając strony internetowe potrafi wyskoczyć informacja, że nie udało się połączyć czy coś takiego. I teraz mam takie pytanie czy mógłbym to jakoś zmienić korzystając z komputera, który jest "podłączony" do internetu za pomocą wi-fi.

Opublikowano

Poszukaj w opcjach routera.

Powinno być QoS albo coś takiego.

Ale jeśli przy 2 innych urządzeniach podłączonych do routera nawet strony nie chcą się ładować to:

a) albo ktoś zamula całe łącze jakimiś torrentami

b ) masz słaby zasięg z routera

c) coś jest nie tak z linią

Opublikowano

No właśnie teraz zauważyłem jedną rzecz, przedtem miałem siłę sygnału znakomitą a teraz mam tylko dobrą, a router jest praktycznie w tym samym miejscu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...