Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer - laptop, Minecraft ! :D

arii123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie poniewaz mam takiego laptopa a minecraft mi laguje pod wzgledem tego ze jak np gram sobie i wlaczam shadery to 10 fps a jak bez shaderow to 80 i  wlasnie mam pytanie czy to jakos sie da poprawic lub cos dokupic xD nie znam sie z gory dzieki :) 

Producent Dell

Model Inspirion 5720

Klasyfikacja 5,9 

Procesor Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50Ghz 2.50 Ghz

Zainstalowana pamiec Ram 8,00 GB 

Typ Systemu 64 bit :D

Prosze o szybka pomoc :D

Opublikowano

Laptop raczej dobry, a raczej shadery jakieś słabe co obciążają dużo pc. Ja na moim pc (w sygnaturze) na shaderach do 350 fps a bez shaderów max miałem 180 fps a tak na ogól to mam te 50-80.

Opublikowano

Bez karty graficznej trudno będzie Ci pomóc :\ jeśli laptopa kupywałeś ze sklepu, to możliwe że masz dobrego lapka, ale kartę graf. Słabą :( która jest obciążana shaderami.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Laptop raczej dobry, a raczej shadery jakieś słabe co obciążają dużo pc. Ja na moim pc (w sygnaturze) na shaderach do 350 fps a bez shaderów max miałem 180 fps a tak na ogól to mam te 50-80.

Ok mam karte taka ! : Intel HD Graphics 4000  :)

Mam taka karte czy jak wymienie bo podobna da sie wymienic karte w lapku lecz trzeba kupic chlodzenie i jak wymienice na jakos lepsza to bende mogl grac na shederach.

Bo ja ogulnie nagrywam na yt i normalnie bez shaderow mam 30 fps z nagrywaniem a z nowa karta ile bym mial? :)

Opublikowano

To jest karta zintegrowana. Może być ciężko z shaderami. Nie dziwię się wcale, że masz mało fps.

I nie wiem, czy dałoby radę wsadzić też inną kartę. Może i tak, ale to zależy jaką byś chciał włożyć.

Specem w tym nie jestem, ale chyba może być problem z dołożeniem karty do lapka.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Z kartą do laptopa jest ciężko bo jest w nim bardzo mało miejsca, a jak masz jakieś ultra slim to już całkiem. Polecam pójść z laptopem do fachowca i zapytać się czy da się tam jakoś wepchnąć tą karte. A jak cie stać to po prostu kup stacjonarnego kompa bo do nagrywania, renderowania itd potrzebny jest mocny komp

Opublikowano

Ja mam lapka z podobnymi właściwościami, tylko procesor troche słabszy (0,2 GHz) i w minku na 32 chankach na optifine mam ok. 120 fps ;-)

A na superflacie to ok. 1000

Opublikowano

Ja mam lapka z podobnymi właściwościami, tylko procesor troche słabszy (0,2 GHz) i w minku na 32 chankach na optifine mam ok. 120 fps ;-)

A na superflacie to ok. 1000

Procesor z taktowaniem 0,2GHz i 120fps? Człowieku z takim czymś, to pasjans się zacina... Chyba coś źle napisałeś, bo niemożliwe żebyś miał procek 0,2GHz... I to jeszcze 120fps.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Wiesz masz komputer x10000 razy lepszy odemnie a ja mam stałe 200 fps ;-; jakim cudem ?...

Co do twojego problemu nie mam zielonego pojęcia min z Shaderami powinieneś mieć 600+ fps >.> ale też ważnym elementem jest karta graficzna której tu nie widze.Właściwie to najważniejszym. ;)

~~~Thor.owncraft.pl:3554 - Ksenon The Forest~~~

~~~

Opublikowano

A jaka kupic karte graficzna zeby bylo duzo fps z nagrywaniem na shaderach ? :P

Nie wlozysz tam karty graficznej pogodz sie z tym
Opublikowano

A jaka kupic karte graficzna zeby bylo duzo fps z nagrywaniem na shaderach ? :P

Nie da się włożyć karty dedykowanej do laptopa. Bezmyślność podczas kupowania laptopów ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Procesor z taktowaniem 0,2GHz i 120fps? Człowieku z takim czymś, to pasjans się zacina... Chyba coś źle napisałeś, bo niemożliwe żebyś miał procek 0,2GHz... I to jeszcze 120fps.

Chodziło mi o to, że mam procesor słabszy od arii123.... :D, mam Intel core i3 2,3 GHz

Opublikowano

Nie da się włożyć karty dedykowanej do laptopa. Bezmyślność podczas kupowania laptopów ;)

Wszystko się da. Wymienić procesor, grafike. Tylko będziesz musiał trzymać chłodzenie w dziurze w biurku i pożegnać sie z dolną klapą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...