Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cheat gracza Zombie, sprawa która zastanawia mnie do dzisiaj.

Thetubson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :) sprawa która mnie zastanawia do dzisiaj, mianowicie jak na filmie widać gracz jest nieśmiertelny i na hita zabija graczy. To był bardzo znany serwer survival dużo osob na nim grało. Miałem do czynienia z tym cziterem, gdyż pisałem do niego na msg skąd ma tego czita, on odpisał " :) " Spamowałem do niego jak nie opamietany czy mogę sojusz :P. na spawnie jak widać jest takie miejsce (taki kwadracik gdzie można się zdrowo bo bić tam był ten  cziter jak widać na filmie. Z mojego doswiadczenia potem przez 10 minut z nim grałem, wyszedł poza spawna zaciekawiona setka ludzi pobiegła za nim dając mu fragi :D zabijał ludzi w procie 4 na hita, dał mi itemki ale przypadkowo mnie zabił (chyba :D) i potem już nie miałem z nim sojuszu.

Teraz moment kulminacyjny :) Dostał perma ale po 20 minutach wbił ponownie na serwer, cały serwer zdziwiony kim on jest ! czego używa ! grał na serwie 3 dni potem znikł... serwer miał ranking był pierwszy mając 40.000 ranku ! 2 gracz miał tylko 2.000 ranku więc to jest dosyć kolosalna liczba. Czemu wstawiłem post ? chcę sie dowiedzieć czego on używał ! 

Powodzenia :)

film : https://www.youtube.com/watch?v=wVNq7QlfbJg

Opublikowano

To mial byc troll czy niechcacy wstawiles cave sounds? :v

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

A, i co to znaczy "na hita"?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Po pierwsze chyba zły filmik ;) Obstawiam, że to mógł być Nodus - taki hack

A, i co to znaczy "na hita"?

To znaczy, że ktoś kogoś zabija za 1 uderzeniem.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

nodus pozwala na swobodne latanie.

Jeśłi to co napisałes to prawda, to sądzę, że ten typ był dobry w pisaniu skryptów :D bo mógł sobie sam napisać cheata do Mc na to co opisałeś, tym bardziej że potrafił sobie zmienić ip skoro wszedł na serwa po banie permamentnym :) Chyba że zmyśłiłes tą historie :D

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Może serwer był ze słabymi zabezpieczrniami, a koles mial "kill aura", albo mial potiony i nienaturalnie podbity miecz przez np. naprawę (wszystkie mozliwe ulepszenia, to chyba mozliwe jak sie polaczy dwa enchantowane itemy w kowadle)

Opublikowano

Może serwer był ze słabymi zabezpieczrniami, a koles mial "kill aura", albo mial potiony i nienaturalnie podbity miecz przez np. naprawę (wszystkie mozliwe ulepszenia, to chyba mozliwe jak sie polaczy dwa enchantowane itemy w kowadle)

kill aura działa tak, że cheater nie musi nic robić a gracze wokół niego będą otrzymywać obrażenia.

Jednak z tymi potkami jest możliwe. mieczyk diax na sharp 4 daje mocne hity, a jeśli użył potki na siłe 2 to zada naprawde dobre uderzenia. 

281sztz.jpg

Opublikowano

@rob99ert no pomysl: ludzie otrzymuja obrazenia od kill aury, a on ich dobija dzieki temu tylko jednym hitem.

Opublikowano

@rob99ert no pomysl: ludzie otrzymuja obrazenia od kill aury, a on ich dobija dzieki temu tylko jednym hitem.

nie sądze. Bo kill aure łatwo zobaczyć, bo cheater z ka nie musi nic robić, dlatego to wygląda tak, że nawet jak stoi w miejscu, to innych bije nie patrząc się na nich. Dodatkowo, kill aura odpycha innych,  dlatego nie da się walczyć jednocześnie samemu i z kill aurą bo to nie wychodzi. 

281sztz.jpg

Opublikowano

Rzeczywiście, na kill aurę to nie wygląda. Ale nie miał speed hacka, ty miałeślaggi, i go tak jaby tepało. Miał diax sharp mieczyk, i zabijał na dwa hity, bo typy nie mieli zbrpji :) Jednak najbardziej mnie zastanawia parę momentów: Mianowicie wtedy, kiedy zabija wszystkich jednocześnie. Możliwe że ktoś zrobił nowego cheata, albo sam napisał skrypt, coś w rodzaju fali.

#EDIT: Jak stoi w miejscu, to widać jak lecą od niego bąbelki, czyli zażył jakąś potke. Prwdp. na niewidzialność. Ale jeśli miał mieczyk sharp5 i wziął potke na siłe to bez cheatów deda ludzi bez zbroji na hita :)

281sztz.jpg

Opublikowano

Widocznie ktoś mu dał jakiś miecz, który normalnie w grze nie istnieje typu Sharpness 1000 i do tego killaura.

Wszystko ma swoje logiczne wytłumaczenie..

Opublikowano

Wątpię aby mieczem sharpnes 5 i potą dało się zabić kogoś w full procie na hita. CO MNIE NAJBARDZIEJ ZASTANAWIA PANOWIE !!!! on był niesmiertelny, jak on to zrobił ???

ps: to nie moj film :)

Opublikowano

Napewno to był Nodus, teraz jest Huzuni, lub WeepCraft. Pomylileś filmiki chyba. Mógł zabić 1 hitem włączył killaure, criticalsy wypił potkę na strengtha II i speeda II i jechał może nie 1 hitem ale dwoma napewno ;)

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Uczeń
Opublikowano

Na pewno nie był to cheat. Żaden cheat (jak na ten moment) nie jest w stanie ingerować w pliki servera, ponieważ nie ma do niego dostępu. Najprawdopodobniej była to komenda /enchant all, bądź po prostu użył wyższego enchantu niż ogólnie dostępny np sharpness X. Nie ma możliwości żeby jeden hit zabierał 10 serduszek, cokolwiek byś nie zrobił. Więc: Albo miał fory i administracji, albo jakiś IS. 

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

Zatanawiają mnie 2 rzeczy. Jak on niby był niesmiertelny(na sharpness 5 go się nie dało zabić serią ciosów a widać nie miał zbroi.) i jak się odbanował ?

Opublikowano

Zatanawiają mnie 2 rzeczy. Jak on niby był niesmiertelny(na sharpness 5 go się nie dało zabić serią ciosów a widać nie miał zbroi.) i jak się odbanował ?

. Odbanować się mógł za pomocą zmiany ip. A co do nieśmiertelności to nwm. Chyba że miał admina, i na gejmodzie latał :D

281sztz.jpg

Opublikowano

On sie nie odbanowal pewnie ma zmienne ip w tunelu itp. wiem bo moj kimpel tez tak robil jak go z tsa banowali :P nie ma chuja zeby na hita bral kazdego jesli potrafil zmienic ip tom usi byc dobry w te klocki :) wiec mogl napisac ten skrypt bo tak zmianai ip to nei jesdt latwa a te programy typu real hide ip to guwno i dzial tylko na strony a nie na serwery np. mc   tsa   czy innych gier

CHEAT 100% !

Wiem bo sam testowalem te programy ;)

76561198125755300.png

Opublikowano

@top

To nie była potka na siłę gdyż partiklesy (te wstążki dookoła gracza) były żółte, gdyby wypił potke na siłę to by była pomarańczowo-bordowa. Wypił tylko fire resistke.

@Q-BANN

Zmiana ip według Ciebie to "haker"?? Wystarczy zresetować router przy neostradzie ;_; 

MPC Love<3

Opublikowano

@top

To nie była potka na siłę gdyż partiklesy (te wstążki dookoła gracza) były żółte, gdyby wypił potke na siłę to by była pomarańczowo-bordowa. Wypił tylko fire resistke.

@Q-BANN

Zmiana ip według Ciebie to "haker"?? Wystarczy zresetować router przy neostradzie ;_;

też tak myślałem. z tymi bąbelkami. Ale zawsze mógł mieć adma, i być na vanishu z potką na fire. A dzięki pluginowi enchantować mieczyk na Np. Sharp 20

281sztz.jpg

Opublikowano

o jezuu czy powiedzilem ze zmiana ip to haker xDDD czytaj uwaznie powiedzial ze napewno to haker i ze napisal sam skrypt

a co do tego resetu routera to nie chodzilo mi o to.... widocznie nie masz pojecia... mozna utworzyc taki tunel i miec zmienne ip i lokalizacja inna moze ci sie zmieniac ip automatycznie co 2 min.  naprzyklad albo w innym odtepie czasowym ;) i w tym tynelu miec 2 ip i one sie zmieniaj raz np 192.44.4..4 a raz 157.99.44.4 (podalem dla przykladu:P) a i mozna sie zabezpieczyc przed pewnym atakiem ktory przeciaza ci siec nadmierna iloscia pakietow co dziala jak efekt lustra odbija ten atak do atakujacego :P ale to tak z innej beczki :D

76561198125755300.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...