Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinien mieć dobry parkour?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo mam bardzo fajny pomysl na mapke, ale generalnie nie siedze w temacie (ba, wrecz nie lubie tych map) i nie wiem co tam zrobic oprocz lodu, drabinek i zwyklych klockow ;p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Lawe i wode obsa i dirta plecam chmara graczy bedzie pobierac mapke

Obsa i dirta? Jakie znaczenie ma material po ktorym skaczemy? xD

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Polecam soul sand jeszcze ;) Możesz też używać command block'ów/dispenserów do dawania potionów i boosta na speeda i jumpa. Może też jakieś tleportacji do różnych lokacji jak nether

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Polecam soul sand jeszcze ;) Możesz też używać command block'ów/dispenserów do dawania potionów i boosta na speeda i jumpa. Może też jakieś tleportacji do różnych lokacji jak nether

Okej ;) a teleport nie wchodzi w grę, bo rzecz dzieje się w mieście :)

Opublikowano

parkour? soul sand jak pan powyżej powiedział :) - ale pobaw się comand blockami, a jeśli nie ogarniasz ich, to rób mechanizmy z tłoków. Na pewno MUSISZ wykorzystać slime blocki które są w nowej wersji :)

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

@rob99ert Jakie mechanizmy? Jakie są najpopularniejsze?

Opublikowano

@rob99ert Jakie mechanizmy? Jakie są najpopularniejsze?

na przykład takie, że tłoki za pomocą "zegarka" z redstone przesuwają sięco sekunde lub dwie. Zazwyczaj się to wykorzystuje tak, że jest droga nad lawą bez podłogi. I np. z prawej śćiany wysuwa się droga z cobbla. Jednak za pomocą lepkich tłoków wysuwają się na sekunde, tworząc droge którą trzeba szybko przejść.

Polecam ci obczaić na youtubie, te mechanizmy, i zobaczyć co jeszcze do parkoura można dać :)

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Dzieki, temat do close :)

Opublikowano

Sa tez plotki, szyby, kraty... elementy 180, 2x180 ...  skoki 5 kratek (polegaja na tym, ze skok ma dlugosc 5 kratek w przod i 1 w dol, skacze sie go zwyklym sprintem bez skakania i da sie na to wskoczyc

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Gdy parkour jest budowany w miescie. Polecam skoki z okień ładnie to wygląda ;) też niezbyt jestem w temacie parkouru , dlatego więcej ci nie podpowiem , ale nie rozumiem osób które piszą : Z Dirta Obsa Wody.Jakie to ma znaczenie po czym skaczemy ?.

~~~Thor.owncraft.pl:3554 - Ksenon The Forest~~~

~~~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...