Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Java (pluginy) vs HTML (strony)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma co tutaj porównywać, są to dwa inne języki, które służą do zupełnie innych funkcji.

Java to język programowania do tworzenia programów natomiast HTML służy do stron internetowych.

Porównywanie co jest lepsze jest bezsensu.

To jak porównywać czy lepiej jest być mechanikiem czy informatykiem.

Jest to zupełnie inny dział.

Nie zgodzę się - java może zastępować html'a :#

Opublikowano

Nie zgodzę się - java może zastępować html'a :#

Zastępować HTML???

Chłopie.. bez obrazy, ale osoby, które nie mają kompletnego pojęcia na temat tych środowisk lub ich wiedza jest znikoma po prostu mnie denerwują.

W javie strony internetowej nie zrobisz..

No chyba, że masz jakąś kosmiczną technologie czy coś -_-

Jest jedynie JavaScript, ale on nic o tym środowisku nie wspominał..

Java służy do tworzenia programów a HTML do stron internetowych.

Opublikowano

Qwant, istnieją applety w których można zrobić pseudostrone [bardziej program który będzie wyświetlał się w przeglądarce niż stronę]. Więc trochę w tym jest racji.

Polecam naukę PHP - nauczysz się tworzenia stron i myślenia obiektowego, które w Javie jest bardzo ważne. Np. ja teraz zaczynam pisać w Javie i składnia czy myślenie obiektowe nie sprawia mi problemów. 

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Zastępować HTML???

Chłopie.. bez obrazy, ale osoby, które nie mają kompletnego pojęcia na temat tych środowisk lub ich wiedza jest znikoma po prostu mnie denerwują.

o k***a, całe życie w błędzie.... całe życie mam dostęp do kosmicznej technologii i nawet nic o tym nie wiem, no ja pier******

a mogłam tyle zrobić :(

Dlaczego nie powiedziałeś mi wcześniej że to kosmiczna technologia! no k***a! mogła bym to sprzedać do NASA czy coś... a teraz już po ptokach... ech ;/

PS: polecam douczyć się o możliwościach "Kosmicznej technologi"

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@_const

Java a JavaScript to zupełnie inne języki!

@mulkus

Jeżeli znajdziesz klienta to cena za taką strone spokojnie może być większa niż 200zł

Oczywiście taką strone nie zrobisz w 2 godziny. Php nie jest aż takie trudne.

Lecz jeżeli chcesz zająć się Php to musisz napoczątku pojąć język html jeżeli go wgl nie umiesz :P

Owszem Java i JavaScript to dwie rozne rzeczy , al

e pominal

es JSP :>

Opublikowano

A ile mogę zarabiać średnio na stronach HTML <3

Widzę że wszyscy chcą ciągnąć $$, ale żeby to robić trzeba się najpierw tego nauczyć! 

oczywiście że java, bardziej ci sie przyda. html jest proste, a strona w HTML SAMYM warta jest max 5 zł

Max 5 zł? To chyba jakaś tylko z nagłówkiem, to zależy od wykonanej pracy :P,

Pomijam fakt, że w Javie również da się napisać stronę :)

Tak, da się, ale tego trzeba też się nauczyć :P,

Co do tematu to html jest bardzo prosty, a efekt czasami może być zaskakujący :), co do Javy, to racja że więcej zarobisz, ale to również zależy od wykonanej pracy :), a nie zrobić jakiś denny projekt :)

Opublikowano

Zastępować HTML???

Już chyba smerfa Ci wyjaśniła, że java to potężna machineria ;) Możesz zrobić wszystko, a najlepsze jest to, że user nie widzi kodu src tej strony ;)

Opublikowano

Java 9 zdecydowanie, bo w 8 jeszcze tych bibliotek nie dodali, które to podobno mają być bardziej przyjazne dla programisty.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...