Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FPS] Spadek FPS przy smoke.

Rekreative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam pytanie do tych, którzy mieli taki problem i go rozwiązali, bądź do tych, którzy znają się na tym ;d

Sytuacja wygląda tak, krótka i na temat:

Podczas, gdy ktoś rzuci smoke, mam straszny spadek FPS z 40-60 do 8-10, i strasznie mnie to denerwuje, gdyż z AWP nawet nic ustrzelić przez to nie mogę... Czym może być to spowodowane? Możliwe, że powoduje to procesor, który jest dość stary i niezbyt dobry, czy również może być inna tego przyczyna?

~ Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc :)

Opublikowano

Spróbuj zmniejszyć detale , tekstury , cienie itp. Ściągnij najnowszą aktualizacje do karty graf. lub jeżeli problem nie ustąpi sprawdź temperaturę procesora jakimś programem możliwe , że masz racje co do niego , iż jest starszy i nie wytrzymuje tego obciążenia , dym w grach to od dawna był problem ze spadkami fps . 

3621780428.png

Opublikowano

CPU: 42°C, Płyta główna: 50°C, Karta graficzna: 59 - 60°C, Dysk twardy: 39°C, zmniejszyłem na najniższe detale, lecz dalej to samo, najlepiej wymienię procesor na dniach i zobaczę, czy będzie jakaś poprawa :) Ale dzięki Vprezes

Opublikowano

CPU: 42°C, Płyta główna: 50°C, Karta graficzna: 59 - 60°C, Dysk twardy: 39°C, zmniejszyłem na najniższe detale, lecz dalej to samo, najlepiej wymienię procesor na dniach i zobaczę, czy będzie jakaś poprawa :) Ale dzięki Vprezes

Nie ma sprawy , podałem tylko ogólne kroki jakie mógłbyś zrobić, poszperaj trochę jeszcze na googlach , tam może znajdziesz bardziej detaliczne porady co i jak (jest tego dużo) jak confingi itp. Btw. jaki posiadasz procesor ?  ;)

3621780428.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...