Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na większych fpsach

rob99ert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka Mam pytanie,tylko zaznajomcie się z moim kompem,:

Procek Intel Pentium  4CPU 3.00 GHz

karta graficzna Asus Extreme AX700

Pamięć RAM: 1GB

Otóż słuchajcie, kiedy gram w minecrafta, to mam bardzo mało fpsów,

I pytanie, czy jeśli dokupie sobie dodatkowe 1GB RAMu do pieca, to czy na 2GB RAMu wycisnę z Mc więcej fpsów?

Jak myślicie, czy będzię więcej fpsów, i czy kupować kostkę 1GB ?

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

Napewno będzie więcej FPSów niż przy 1GB ;) ja mam obecnie 1GB a na 3GB mam ponad 200 FPS ;)

U mnie w tematach 1 post = 1 like  :) 

Opublikowano

Co ma ram do fps? Ram jest chyba tylko do renderowania świata - więcej ram szybszy render

Procesor: Intel Core i5 4690

Płyta główna: MSI B85-G43

Zasilacz: Thermaltake 530W

RAM: Crucial Ballistix 8 GB

Karta Graficzna: MSI GTX 770

Dysk SSD: Plextor 128 GB M6S

Opublikowano

Maximus dzięki za odp. :)

dinek300 - Minecraft jest napisany w Javie, która wymaga więcej RAMu niż zwykle, a RAM to pamięć, jeśłi mamy go zamało to minecraft będzie wykorzystywał małą ilość RAMu  przez co proces zwalnia, chyba że przydzielimy Mc dużo RAMu, więcej niż powinniśmy, to się spali kostka. za rendering chyba odpowiada karta graficzna, lub procek, ale tego nie wiem.

281sztz.jpg

Opublikowano

Co ma ram do fps? Ram jest chyba tylko do renderowania świata - więcej ram szybszy render

Szybszy render mówi samo przez siebie - Szybciej generowany jest Obraz. Na dobrą sprawę wszystko zależy od VRAM na układzie GPU. Jak masz 1GB VRAM to zalecał bym zainwestować czas w instalację Linux'a. Ja Polecam Fedora lub Ubuntu. Więcej wyciśniesz z takowej konfiguracji. U mnie to była kolosalna różnica z 20/30 kl./s na Ubuntu osiągi zatrzymywały się do 70 kl./s A Oba Unix'y nie są trudne w instalacji i obsłudze. Obecnie nie mam potrzeby bo mam Małą Krowę - GTX750 zamiast GF 7300GT

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Uczeń
Opublikowano

Napewno będzie więcej FPSów niż przy 1GB ;) ja mam obecnie 1GB a na 3GB mam ponad 200 FPS ;)

@Maximus1221

200 fps na 3 GB? Co ty masz za sprzęt?...

@iVecti

Wydaje mi się że to jest jakieś 50% jeżeli nie więcej...

@topic

Jeżeli chcesz zwiększyć wydajność, to możesz zrobić to kosztem grafiki- pobierz optifine.

+ możesz odinstalować wszystkie rzeczy które spowalniają pracę twojego procesora. ;)

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

@Maximus1221

200 fps na 3 GB? Co ty masz za sprzęt?...

źle ci się wydaje ;x

@iVecti

Wydaje mi się że to jest jakieś 50% jeżeli nie więcej...

@topic

Jeżeli chcesz zwiększyć wydajność, to możesz zrobić to kosztem grafiki- pobierz optifine.

+ możesz odinstalować wszystkie rzeczy które spowalniają pracę twojego procesora. ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMuo ten komputer jest świeżo po formacie. Optifine mam, i daje mi niewiele fpsów więcej. Kiedyś śmigałem na tym samym sprzęcie a miałem więcej o wieleee fpsów. Bo Minecraft wymaga teraz więcej RAMu.

#EDIT jak myślisz, czy dodatkowa kostka RAM 1Gb da więcej ?

281sztz.jpg

Opublikowano

Sciagnij najnowszy snapshot- przepisano tam podobno pół kodu chunków i gra chodzi szybciej.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Uczeń
Opublikowano

#rob99ert Ram zawsze spoko, na pewno poprawi jakość gry, tylko pytanie czy nie opłaca się bardziej kupić lepszej karty graficznej... :)

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

Kliknij mnie!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMuo lepsza karta graficzna na pewno by to dała :D, ale już próbowałem zamontować dobrą kartę graficzną, ale mój procek jest już troszku za słaby na lepsze modele kart graficznych :( przez co nie wyrabiał.

@umotex12 spróbuje :)

281sztz.jpg

Uczeń
Opublikowano

@D3monic Zapewne masz po prostu dobry sprzęt... Java ogólnie jest trudnym tematem do poprawy wydajności, bo nie jest to silnik stworzony do gier... Mogli by popracować nad czymś własnym, bo jakoś java nie wyrabia. ;)

1792069e00b756d8gen.png

Kliknij mnie!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMuo

Dobry i jakiś super nowy sprzęt to nie jest.

Procesor:Intel® Core™2 Duo CPU E7200 @ 2.52GHz (2 CPUs), ~2.5GHz

Karta graficzna:NVIDIA GeForce GTS 250                       

Pamieć RAM:4096MB DDR2 2GB|1GB|1GB 

Uczeń
Opublikowano

@D3monic W takim razie nie mam pojęcia od czego to wymaga, ale na pewno nie jest to tylko ram. ;)

1792069e00b756d8gen.png

Kliknij mnie!

Opublikowano

GangsterHobo ma racje 

ale fps lubią spadać w zależności co masz włączone w trakcie gry :) 

Powyłączaj wszystko zanim wchodzisz do gry to też pomaga w szybkości.

273311426008082588388.png

Opublikowano

Chyba sobie dokupuę trochę RAMu :) dzięki za pomoc.

281sztz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...