Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Spowolniony Pomocy

kuchar2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóż odpalam grę metin2 chodzi wszystko świetnie ale po 15 minutach coś się dzieje i strasznie zamula np. pisze cos na czacie pokazuje się to po paru sekunach mam na myśli (3-4 sek ) dzieje się tak tylko w grze ponieważ net smiga prawidłowo ps .net (12mb)

Opublikowano

Korzystasz z laptopa lub słabszego sprzętu komputerowego ? Jeśli tak być może przegrzewa się procesor i żeby go schłodzić system obniża napięcie co powoduje spadki klatek. W rezultacie ty odczuwasz to w grze.

Opublikowano

Tak korzystam z  laptopa Asus R500V 8gb ram i3 (2,5ghz) win 8 :)  czyli co zrobić żeby go schłodzić ?

Użyj podkładki z wiatrakiem jeśli nie masz. Laptopy już takie są że się grzeją możesz jeszcze go wyczyścić. Najlepiej podaj temperatury w stresie z porgramu HWmonitor i bedziemy mieli pewnosc czy to temperetura.

Opublikowano

Ps kolego dodam to że jak wyłączę i włącze internet to jest przez chwile normalnie wtf nie czaje tego :D a laptop chyba mi się nie przegrzewa bo ma dopiero 4 mieszki i wydaje ciągle zimne powietrze :O

Opublikowano

No ok jeśli tak twierdzisz to temperatury możemy wykluczyć i spadek napięć nimi spowodowane. Internet ? zostaje przeczyścić rejestr ccleanerem i posprzątać dysk. Możesz też zresetować modem lub karte sieciową.

Sprawdź tez ilość połaczeń może ktoś siedzi ci na łączu :P

Opublikowano

Jeśli to w stresie to spoko są ale jeśli system jest ustawiony że po danej temperaturze ma obnizyc napiecie to klatki beda spadac nawet jak bedzie zimy. A jak w innych grach ?

Opublikowano

Lagi są tylko i wyłącznie winą neta lub problemów z serwerami metina. To drugie raczej można wykluczyć, jeżeli u innych podobny problem nie występuje, więc zostają jedynie problemy z netem.

Przegrzewanie się laptopa, spadek taktowania procesora może skutkować jedynie ścinami gry, NIGDY lagami.

Musisz zdiagnozować co Ci tego neta obciąża. Sposobów jest wiele, wujek google najlepiej Ci w tym pomoże. Możesz spróbować przy użyciu programu NetLimiter - tam jest wyświetlone jaki proces ile neta aktualnie zużywa.

Opublikowano

Dziękuje za pomoc już działa normalnie KAT miał racje zeby pobrać net limitera chodziło o to ze proces hosta dla usługi systemu zabierał mi cały internet zablokowałem tera dostaje te 5mb a metek smiga idealnie dzięki za pomoc !!! :D 

Opublikowano

Tylko pamiętaj, że jest to płatny program, więc pewnie po 30 dniach będziesz musiał kupić lub kombinować ;) Jeśli Ci się chce to na jakimś forum komputerowym spróbuj dociec dlaczego ten proces zjada Ci internet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...