Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] EULA - Wyjaśnienie i temat do dyskusji

EULA  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. EULA - przyda się czy nie!?

• Tak jest w 100% potrzebna, cieszę się że ją wprowadzili.
    • Nie!
    • Rubmy petycje ! Napewno mojang sie tym przejmie! Bendziemy zarabiac miliony!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od tego co to jest EULA

(ang. END USER LICENCE AGREEMENT)

Eula jest jakby regulaminem Minecrafta. Jeśli jej nie akcpetujesz - nie pograsz na serwerach. Od najnowszego snapshota silnik minecraft'a został wyposażony w funkcję akceptowania i odrzucania EULI.

d30f8c6722ee7ef4ed55cd2ffbb11be0.png

EULI nie akceptujesz - serwera nie aktywujesz ( ;) <----- taki rymik soł macz)

EULA zakazuje sprzedaży wszystkich "ulepszeń" których gracz nie może zdobyć.

P2W odpada, Non premium staje się nielegalne.

EULA obowiązuje WSZYSTKICH użytkowników gry. Nie ma znaczenia czy jesteś z Polski czy z Chin. Akceptujesz albo nie grasz.

Proszę też nie szukać jakichś luk czy niedociągnięć w EULI.. Mojang jest dość dużą firmą żeby pomyśleć aby nie zostawić furtki :)

MINUSY EULI

- prawdopodobnie upadnie wiele firm hostingowych

- "piraci" z non premium będą mieli ból dupska

PLUSY EULI

- mniej serwerów

- więcej oryginalnych serwerów

- walka z piractwem (non prem)

(plusy i minus będą wyłapywane dodawane na bieżąco podczasz dyskusji która zapewne tutaj się rozwinie)

PS: Wieczorem poprawie ogólnie całokszałt. Dodam grafikę itd.

Proszę o nie zakładanie kolejnych tematów . Sądzę że rozjaśniłem trochę o co chodzi z EULĄ. Wszystko chciałem opisać tak, aby to każdy zrozumiał. Jeśli coś pominąłem przepraszam. Zwróć uwagę w komentarzu - poprawię ;) Jeśli moderator mógłby proszę o podpięcie jako temat informacyjny.

Opublikowano

@Graihia po 1. Twoja nazwa tematu brzmi jakby to było pytanie. 2. Wieczorem dodam grafikę i wierz mi że będzie to lepiej wyglądało niż twoje i aktualne ;). Dodatkowo jak sam napisałem ty ostrzegasz żeby usunąć VIPY . Ja dodałem ankietę, plusy/minusy.

Temat zamykam iż jest już jeden lepiej opisany temat którego nie widziałem (http://www.mpcforum.pl/topic/1238534-eula-czyli-mojang-odpowiada/#entry10577981)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...