Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zed moze sam wycarrowac gre na low elo?

Rocketeer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

orianka lepsza bo na low elo to ci sie wszyscy wpierdola w ulta a zedem to tylko single target burst

Opublikowano

Tak jak kolega dover mówił, Orianna będzie lepszym wyborem, ludzie nie patrzą na jej kulę i wchodzą w ulta, równie dobrze Ziggs zadziała, polecam jednak Oriannę :)

25jcw2w.jpg

Opublikowano

zedem możesz adc nuke ale jak twój team będzie tanka focusował to niezbyt.

Ale da się tylko musisz dobrze combo ogarniać.

Opublikowano

Wszystkim da się wycarrować na low elo.

Zedem też można, snowballujesz się na lini maxymalnie i robisz 5/0, a w tfach zabijasz w sekundę przeciwnego adc + bijesz resztę 4vs5 ze swoim teamem

Opublikowano

Orianka niszczy w early,mid oraz late game. Zed z tego co mi wiadomo tylko w late. A co do ziggsa......  on sam nic nie zrobi , dlatego polecam oriankę.

Opublikowano

Of kors że wycarrujesz. Co do up "Zed to śmieciowa postać", Ty chyba nigdy prawdziwego Zeda w grze nie widziałeś.

Wbijasz się w enemy carry z ulta, potem dobijasz kolejnego carry, Twój team ciśnie i razem czyścicie resztę. 

Tylko musisz mieć w miarę ogarniętą drużynę, bo jak sam się wbijesz na ulcie a Twój team będzie gunwo robił, to pozdrawiam.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Wystarczy tylko gankować linie które sobie nie radzą. W twoim przypadku jakim tu piszesz gankuj wszystko :D

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Zedem można spokojnie wygrać. Możesz splitpushować 24/7 a jak ktoś Ci przyjdzie zarzucasz combo i pushujesz dalej. 

Z tych dwóch postaci obie są dobre jednak Ziggs jest deczko trudniejszy a Orianna łatwiejsza dlatego Ci ją polecam. Jedyny minus to ult castuje się tam gdzie kulka a dmg ma potężny i jeszcze ta pasywka  :mellow: .

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Nawet Kayle z enemy przyznała, że wyccarowałem:

x9c0c7.jpg

Kolejna gierka:

ibp5d7.jpg

Wrzuciłbym więcej ale na tym screenshooterze szybko się usuwają screeny.

Opublikowano

Wbijasz się w enemy carry z ulta, potem dobijasz kolejnego carry, Twój team ciśnie i razem czyścicie resztę.

Tylko musisz mieć w miarę ogarniętą drużynę, bo jak sam się wbijesz na ulcie a Twój team będzie gunwo robił, to pozdrawiam.

Dlatego jednak Ori ziggsem i xerathem bd napierdzielac, o zedzie jednak pomysle w jakims goldziku lub cos
Opublikowano

Dlatego jednak Ori ziggsem i xerathem bd napierdzielac, o zedzie jednak pomysle w jakims goldziku lub cos

Ori jest dobrą postacią bo jednak ochroni łatwo siebie albo ADC. Pomaga teamowi. A połączenie jej z ogarniętym J4 jest świetną kombinacją. Tak samo Lux. 

Dawniej Mounthains... :/

Specjalista
Opublikowano

Zed smieciowa postac 300farmy 25/30min (max mialem400) to kosa ^^ Mainuje zeda i dobrze wiem co i jak, wbijasz do tf ultujesz na adc/apc a potem kilkoma AA zabijasz adc/apc :) A twoje AA w tf robia duzo ^^

@Tor

Polecam Zeda ale jednak trochę musisz pograć żeby coś z nim zrobić ^^ Trzeba wiedziec jak zachowac sie w tf itp

Opublikowano

dasz radę ale będziesz raczej eliminował po jednym celu a jak mówisz , że low elo to polecałbym orianne bo ludzie nie patrzą się na kulkę i dzięki ultowi możesz wyccarować gre / tf ;)

Opublikowano

dasz radę ale będziesz raczej eliminował po jednym celu a jak mówisz , że low elo to polecałbym orianne bo ludzie nie patrzą się na kulkę i dzięki ultowi możesz wyccarować gre / tf ;)

Niekoniecznie na low elo. W platynie jest podobnie. Ludzie próbują patrzeć na kulke ale średnio im to wychodzi bo są przyzwyczajeni do pilnowania championa. 

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

Of kors że wycarrujesz. Co do up "Zed to śmieciowa postać", Ty chyba nigdy prawdziwego Zeda w grze nie widziałeś.

Nie przepisuj akcji Fakera bo to nudne.

Lepszy Talon/Orianna. Talon kosi większość przez silence a Orianna napierdala ultami w 5.

Opublikowano

lol Talon papier brak escape tylko z ulta... Zed co z tego że jednego bierze jak ma op escape z W i ulta jak bronzy nie ogarniają.Grając nim drugą grę miałem quadre,ale wtedy nie rozumiałem jego mechaniki a teraz kombo W E Q i taki ziggs pół hp schodzi :P.Orianna ogarniesz kule i też ci coś wyjdzie.Według mnie na bronzy starczy Zed nauczysz się rzucać dwa shurikeny na early to masz wszystko pod kontrolą.

shockblade_zed_by_greenmotion-d73k92u.jp

///.. The Shadows Have Enlightened Me..\\\

Opublikowano

Nie przepisuj akcji Fakera bo to nudne.

Lepszy Talon/Orianna. Talon kosi większość przez silence a Orianna napierdala ultami w 5.

Jakiej k***a akcji Fakera? Człowieniu, Faker to nie jedyny dobry Zed na świecie. To co tam napisałem to imo najlepszy sposób do wbijania się. A to co wtedy Faker zrobił to i tak było z*******e, tylko Zeddy był jeszcze przed nerfami i robił co chciał. Teraz ofc jest gorzej, ale nadal mocno się trzyma i daje radę. Wystarczy myśleć ^^

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Jakiej k***a akcji Fakera? Człowieniu, Faker to nie jedyny dobry Zed na świecie. To co tam napisałem to imo najlepszy sposób do wbijania się. A to co wtedy Faker zrobił to i tak było z*******e, tylko Zeddy był jeszcze przed nerfami i robił co chciał. Teraz ofc jest gorzej, ale nadal mocno się trzyma i daje radę. Wystarczy myśleć ^^

My mówimy o low elo, a nie dobrych Zedach. Widziałeś dobrego Zeda w brązie/silverku? Ja nie, bo nigdy tam nie trafiłem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...