Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pierwsze włączenie komputera - monitor no signal

MPCTaylor

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

przyszedł komputer za co dziękuję @wakc34 i reszcie, która pomogła. Jeśli tu wejdziecie, to może uda Wam się mi pomóc.

Do kompa podpiąłem:

- USB dla klawiatury

- Zasilanie do kompa

- DVI do monitora 23MP65HQ

i monitor ma:

- DVI

- to zasilanie, żeby monitor działał.

I po włączeniu kompa na monitorze jest: No signal

Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V 

Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache

Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 630W 80+ Bronze (SPS-630MPCBEU) 

Samsung DVD -/+ R/RW 24x SH-224DB BLACK - SATA BULK - BEZ SOFTu BA SH-224DB/BEBE Wewnętrzny PC

Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 

Karta graficzna Asus Radeon R9 290, 4GB GDDR5 (512 Bit), HDMI, 2xDVI, DP (R9290-DC2OC-4GD5) 

Procesor Intel CORE I5 4690 3.5GHz LGA1150 BOX  - Haswell Refresh 

Płyta główna ASRock H97M PRO4 H97 LGA1150 (PCX/DZW/GALN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) mATX ( H97M PRO4 ) 

Montaż komponentów - zestaw komputerowy (od trzech elementów). 

Nic tu nie pobierałem, systemu nie instalowałem (mam na płytce aktualnie). Dopiero włączyłem kompa.

Pomocy

343731479829004887779.png

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może głupie pytanie, ale czy podpiąłeś kabel do karty graficznej czy do płyty głównej?

Sprawdź też czy podpiąłeś dodatkowe zasilanie do karty graficznej (2 wtyczki mają być wpięte).

Opublikowano

Kable z zasilaniem powinny być przy zasilaczu, a z racji tego że jest modularny to nie musza być wcale podpięte.

Skoro podpiąłeś do płyty głównej to nie ma prawa działać, bo automatycznie się wyłącza zintegrowana grafika jak podepniesz karte graf.

Jak to nie ma? Też mam R9 290, co prawda od sapphire no ale racze każda r9 290 posiada chociaż 1 port DVI. Jeżeli masz dokładnie tą kartę co z linku to ja tu widzę co najmniej 2 porty dvi :P

Opublikowano

Dałem do karty hdmi i do monitora. Teraz łączy się przez hdmi i do karty i nic, brak sygnału.

A zasilacz jest podpięty na dole, bo tylko tam jest wejście.

http://prntscr.com/488x11 Takie 2 kable musisz jeszcze podpiąć do zasilania tej karty.

Skąd mam to wziąć? W pudełku od karty już nic nie ma.

EDIT!

Mam to wpięte cały czas

@Rocki star12

Opublikowano

Mi to wygląda na uszkodzoną kartę ewentualnie monitor.

Spróbuj odłączyć kartę i podpiąć monitor tam gdzie wcześniej do płyty głównej i zobacz czy działa wszystko ok.

Opublikowano

Już działa wszystko. Zadzwoniliśmy do brata znajomych rodziny i przyjechał oraz pomógł. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba jakiś bios resetował czy coś takiego.

Coś tam jeszcze i działa. ;) Cls

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...