Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to dokładnie znaczy easy/medium/hard?

Lukass1496

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Grałem już na kilku serwerach prywatnych, ale nadal nurtuje mnie pytanie jakie są kryteria podziału serwerów na easy/medium/hard?  Polega to tylko na stopniu trudności serwera w porównaniu z globalnym metinem czy jak...?  I jakie są główne różnice pomiędzy np. easy a medium? Zwykle są takie same czy wszystko zależy od serwera?

Opublikowano

Tak jak w temacie. Grałem już na kilku serwerach prywatnych, ale nadal nurtuje mnie pytanie jakie są kryteria podziału serwerów na easy/medium/hard?  Polega to tylko na stopniu trudności serwera w porównaniu z globalnym metinem czy jak...?  I jakie są główne różnice pomiędzy np. easy a medium? Zwykle są takie same czy wszystko zależy od serwera?

Globalny metin ma exp, drop, yang 100%

Hard jest w przedziale 100%-200% - exp, drop, yang

Medium Jest w przedziale 200%-400% - exp, drop, yang

Easy jest w przedziale 400%-800% - exp, drop, yang

4Fun jest w przedziale 1000%- nieskonczonosc - exp, drop, yang

Dla mnie tak to wyglada, ale kazdy bedzie patrzyl na to inaczej. Dla jednego medium ktory bedzie mial 200% to bedzie easy a dla innego 200% + to bedzie hard

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Powiem w skrócie :P Chodzi o poziom zdobywania doświadczenia,eq,itp

~Easy~ Łatwy

~Medium~ Średni

~Hard~ Ciężki

:D pozdrawiam :3

Opublikowano

Siemka:)

Powiem ci tak:

Easy: szybki exp max poziom  250

Medium:pośredni najczęściej max poziom  od 150 do 175

hard: ciężki taki jak na pl

Liczę na + Jeśli pomogłem lub napisałem coś miłego:)

Opublikowano

Te nazwy to Angielskie odpowiedniki Naszych poziomów trudności :

-Easy = Bardzo Łatwy (Przyjemny Exp i wg. wszystko łatwo i szybko zyskać)

-Medium = Co raz większe schody w zdobywaniu Expa i Ekwipunku 

-Hard = ułatwiona wersja PL'a o tam parę % szybszy exp, trudniej zyskać dobry Ekwipunek :)

Jeszcze istnieje takie określenie jak 4Fun co oznacza serwer do/dla zabawy :)

Opublikowano

Easy to łatwy serwer - szybko się expi , łatwo zdobyć eq.

Medium to średni serwer - mieszanka easy i hard , cieżej sie expi i zdobywa eq niz na easy , ale łatwiej niż na hard.

Hard to trudny serwer - cięzko się expi i zdobywa eq , zbliżony do PL .

Różnice to troche zależy od serwa (głownie nowości) , ale są też różnice występujące zawsze czyli to np jak cięzko i długo sie expi , jak ciezko zrobić eq.

Ktoś up napisał że pomiędzyimi jest różnica max lvl - NIEPRAWDA

Na easy może być max 99lvl , a na hardzie 200lvl , tylko na easy wbijesz to w 2h , a na hardzie w 2 miesiącie :)

Opublikowano

Ok. Dziękuję wszystkim za pomoc :) Mam jeszcze jedno pytanie. Orientuje się może ktoś w tej liście http://metin2list.pl/?page=list ? Jeśli tak to co oznaczają te wartości "RATIO ONLINE" i "RATIO PKT."? Gdyby ktoś mógł mi to wyjaśnić byłbym wdzięczny ;)

Ps: Zastanawia mnie jeszcze co to znaczy "dedyk" przy nazwach serwerów?

Opublikowano

Ok. Dziękuję wszystkim za pomoc :) Mam jeszcze jedno pytanie. Orientuje się może ktoś w tej liście http://metin2list.pl/?page=list ? Jeśli tak to co oznaczają te wartości "RATIO ONLINE" i "RATIO PKT."? Gdyby ktoś mógł mi to wyjaśnić byłbym wdzięczny ;)

Wszystko masz tutaj wyznaczone pod koniec : 

http://metin2list.pl/?page=about

Opublikowano

Ok wielkie dzięki za link :) Dużo mi pomógł, ale niestety nie tam wytłumaczonego co to jest te "ratio pkt"... i "dedyk". Ktoś może wie?

Opublikowano

Ratio pkt. to na moje oko Ocena ludzi tamtejszej strony (średnia).

Sądzę, tak gdyż w takiej grze jak WarRock dla przykładu występuje takie coś jak Ratio KD i ono nalicza średnią z ludzi zabitych przez nas i nasze zaliczone "death".

Opublikowano

Ratio PKT to jest ocena jaka ktos dal :)

Zobacz server 4death.pl ma wszedzie 100% ratio ... A online pewnie ledwo 200-400

A zobacz na server Ascarial ktory ma 3k online + i ma po 97-98% ratio

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Easy - Łatwy drop, łatwy exp
Medium - Zrównoważony drop, zrównoważony exp
Hard - Trudny drop, trudny exp

701e5b581acb1.png

Gadu-Gadu: 11775833
Prywatną Wiadomość

Opublikowano

Easy= serwer latwy,exp przyjemny i szybki,latwo o eq i kase.

Medium= serwer w ktory trzeba wlozyc troche czasu a nad eq trzeba sie pomeczyc.

Hard=serwer trudny najczesciej przypomina serwer globalny z dodatkami,zeby cos osiagnac trzeba sie na trudzic.Ale najlepiej pln zarabia sie na hard bo sa na dluzej.

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...