Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się kupować w tej chwili premium tanka ?

Michas303

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie bierz IS-6 bo bez premki gówno zarobisz. Tu chodzi o zarobki rzędu 70-100k a bez premki pozarabiasz 20-40... Polecam FCM, pestki kosztują u niego 200 kredytów, jest mobilny, ma dobrą penę, dużo zarabia nawet bez premki.

Opublikowano

powiem ci ze sie nie oplaca czemu ?

bo wot to gowno a dokladnie zagraj sobie w WarThunder jak ci sie nie spodoba po wbiciu t-50 to wracaj na wota tak  a propo jak nie masz na co kasy wydac to kup sobie FCM najlepszy czolg i mozna sie nim nauczyc  naprawde niezle grac :)

zarobki nim tez sa dosc ladne :P podswietlac nim mozna atakowac kampic zajechac kogos ;d a jgtig ? kampisz  albo jedziesz do przodu i cie rozwalaja :C nie badz jak jurek ;d

Dział WT masz niżej.

Do FCM'a trzeba mieć Skilla.

Nie wydaję mi się. Ładnie zarabia z i bez. ;)

kurde gdybym mial moda to zrobil bym specialnie dla ciebie dzial pomidory :)

Opublikowano

@_Dudix3 Szkoda tylko że JgTig ma świetny pancerz i podobne działko z lepszą celnością, przez co znacznie lepiej nadaje się do zarobków.

PS: Jak będziesz mówił że WoT to gówno, to długo w tym dziale nie pożyjesz

Opublikowano

bo wot to gowno a dokladnie zagraj sobie w WarThunder jak ci sie nie spodoba po wbiciu t-50 to wracaj na wota tak  a propo jak nie masz na co kasy wydac to kup sobie FCM najlepszy czolg i mozna sie nim nauczyc  naprawde niezle grac :)

zarobki nim tez sa dosc ladne :P podswietlac nim mozna atakowac kampic zajechac kogos ;d a jgtig ? kampisz  albo jedziesz do przodu i cie rozwalaja :C nie badz jak jurek ;d

Dział WT masz niżej.

Do FCM'a trzeba mieć Skilla.

Nie bierz IS-6 bo bez premki gówno zarobisz. Tu chodzi o zarobki rzędu 70-100k a bez premki pozarabiasz 20-40... Polecam FCM, pestki kosztują u niego 200 kredytów, jest mobilny, ma dobrą penę, dużo zarabia nawet bez premki.

Nie wydaję mi się. Ładnie zarabia z i bez. ;)

Opublikowano

KV-5 :) Jeżeli jest do zakupienia w sklepie... Super pancerz 100 ton robi swoje ! A jeżeli nie to powiem ci tyle , każdy premium jest dobry do zarabiania.... Nie ma lepszych lub gorszych. Wybierz czołg którym będziesz grał i ci się spodoba , przetestuj maszyny na serwerze testowym i poźniej kupuj :)

Liczba postów : 50 - 100 - 150 - 200 -250 - 300+

Opublikowano

@Bugizwaxd Serwer testowy nie działa; poza tym są lepsze i gorsze premki, i jest to oczywiste dla gracza mającego jakiekolwiek pojęcie o grze. Na serwerze testowym starczy golda na przetestowanie max. 2 najtańszych czołgów VIII poziomu, a zresztą on się rządzi samodzielnie swoimi prawami. A KV-5 proste ani tanie nie jest.

Opublikowano

kurde gdybym mial moda to zrobil bym specialnie dla ciebie dzial pomidory :)

Fan WT wykryty .

Przechodzę w tryb obrony terytorium.

Idź hejtować wota gdzie indziej. Naprawdę pisząc w dziale o wocie że ta gra to jest gówno raczej nie narobisz sobie przyjaciół . WT masz dział niżej i zapraszam cie tam serdecznie , ewentualnie na oficjalne forum (naprawde jadą po nas jak po psach ...)

IMO WT jest mało grywalne.

FCM jest trudnym tdekiem , nawet bardzo .Działo fajne ale potrzeba 2-3 strzałów na czołg co oznacza 12 sek strzelania (12 sek na 3 tierze to śmierć) bez siaty , załogi na 100% ani rusz.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

@kamil9848 O czym ty piszesz? Tu dyskutuje się o FCM 50 t, czyli ciężkim. A FCM36Pak40 jest bardzo prosty do ogarnięcia.

Opublikowano

bierz T34 najbradziej opłacalny zakup premium tanka dla średniego gracza, jeśli w czymś wyjątkowo dobry możesz szukać czegoś innego. Premium konto jest spoko ale się kończy, premuium tank zostaje

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLUKASCHELS Najbardziej opłacalny dla nowicjusza. Ma dobry dmg, mocną wieże i dużą penę co nowi łatwo potrafią wykorzystać, ale dla średnich najlepszy jest JgTig8.8.

Opublikowano

Opłaca się teraz kupować jakiś czołg premium VIII tieru ? Czy nie lepiej poczekać aż dodadzą jakieś nowe ? Potrzebuje pojazd stricte do zarobków jak największych. No i oczywiście żeby się nim dobrze grało. Na dniach doładuję sobie golda i nie wiem co brać. Doradzicie ?

Jeżeli to jest Twój pierwszy czołg premium lub nie jesteś dobrze obyty z innym czołgami oraz TD to zapomnij o tak zachwalanym (nie wiem czemu) jagdtigerze88. Nie nadaje się dla graczy którzy nie potrafią tym grać. Jest to wielka wolna kobyła której nie schowasz. Działo ze stosunkowo słabą penetracją na kolana nie powala. Pancerz jest dobry tylko do pewnego stopnia. Każde mocniejsze działo 8T+ bez problemu spenetruje górną płytę. Czołg zdecydowanie dla bardziej rozgarniętych graczy. Jeżeli nauczysz się nim grać to zarabia kokosy. Lecz przy słabej grze wrażenia nie zrobi.

Osobiście też nie polecam eksperymentów z KV-5. Podobnie jak jagdtiger88 jest niebezpieczny tylko w rękach doświadczonego gracza. Noobek będzie łatwym fragiem.

Czołgi które zawsze zarabiają to T34 oraz Lowe. Gra się nimi raczej jako wsparcie trochę z tyłu. Kilka bitew i się nauczysz. Najlepszy wybór dla każdego kto nie jest pewien co kupić. Czołgi przyjemne w rozgrywce i zawsze zarabiają.

Co do tych wynalazków typu is6, 112, t-34-3 to nie wiem czy warto inwestować. Is jeszcze jako tako sobie radzi, 112 zwykle jest łatwym fragiem (dość niefortunny pancerz) a t-34-3 to med z przeładowanie HT... Ale konkrety. Czołgi te kosztują podobnie co T34 i Lowe, a wymagają od gracza dużo większych umiejętności dlatego wydaje mi się iż lepszym wyborem było by zakupić amerykanina lub niemca.

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Jeżeli to jest Twój pierwszy czołg premium lub nie jesteś dobrze obyty z innym czołgami oraz TD to zapomnij o tak zachwalanym (nie wiem czemu) jagdtigerze88. Nie nadaje się dla graczy którzy nie potrafią tym grać. Jest to wielka wolna kobyła której nie schowasz. Działo ze stosunkowo słabą penetracją na kolana nie powala. Pancerz jest dobry tylko do pewnego stopnia. Każde mocniejsze działo 8T+ bez problemu spenetruje górną płytę. Czołg zdecydowanie dla bardziej rozgarniętych graczy. Jeżeli nauczysz się nim grać to zarabia kokosy. Lecz przy słabej grze wrażenia nie zrobi.

Mam pytanie: jak do cholery ma się nauczyć tym grać, skoro nie pozwalasz mu tym grać? -_-

Nie wiem, czy czołgi których mechanika jest identyczna w kaaaaaażdej bitwie i kiedy czołg nie pozwala robić nic innego od stania z tyłu i pudłowania (T34) albo stania z tyłu i trafiania (Loewe) się nie nudzą...

Pewnie nie masz żadnego z tych czołgów - to zwyczajowe myślenie. T34 najleprzy!!!1

JgTiger jest trochę trudny w ogarnięciu. Fakt. Sam go sporo ogarniałem. Fakt. Bez dobrej załogi nim nie pojeździsz. Fakt. Ale na miłość boską - jest po prostu genialnym tankiem na EU. Na NA się tak dobrze nie sprawuje, ale na EU nie ma sobie równych.

Opublikowano

Mam pytanie: jak do cholery ma się nauczyć tym grać, skoro nie pozwalasz mu tym grać? -_-

Tak bo mam moc zabronić komuś grać... Zastanów się co piszesz i naucz czytać ze zrozumieniem. "Jeżeli to jest Twój pierwszy czołg premium lub nie jesteś dobrze obyty z innym czołgami oraz TD" resztę wywnioskuj sam...

Pewnie nie masz żadnego z tych czołgów - to zwyczajowe myślenie. T34 najleprzy!!!1

Mimo Twojego kiepskiego mniemania o mnie to mogę powiedzieć tak: Nie wypowiadam się w żadnym temacie w którym ni mam choćby minimum rzetelnej wiedzy. Na T34 mam około 800 bitew. Lowe i jagdtigerem grałem niewiele leczy na tyle by wyrobić sobie o nich zdanie.

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Z mojej jak że skromnej strony wtrące tylko tyle:

Fcm50t > inne prem tanki VIII*

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Z mojej jak że skromnej strony wtrące tylko tyle:

Fcm50t > inne prem tanki VIII*

Racja, ale troszkę trzeba zmienić to co powiedziałeś:

Ogarnięty FCM50t > wszystko na T8

I przyznaje, FCM nie ma sobie równych. Bardzo mobilny, świetne działo (ale czasami strzela kartoflami), pancerz boczny - <3, zasięg widzenia 400m.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...