Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sadzicie o nowym POLSKIM typie serwera? Fantasy Life

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myslicie o takim serwerze?
Co myslicie o serwerze Fantasy Life?

Co to jest ?!

Jest to zwykle zycie. Dzialki, samochody, narkotyki, prace itp. Jednak jest cos jeszcze.
  • Na serwerze mozna byc POTWOREM! W sklepie kupicie jajko, klikajac na nie zostajecie wybranym potworem!
  • Oprocz potworow, za wiekszy CA$H kupicie Czarodzieja :D Nowe komendy, potki!
  • Spawnem jest ogromny zamek, kazdy w nim znajdzie cos dla siebie!
Do tego serwer bedzie sie wyrozniac:
  • Brak Pay2Win! Jedyne co bedzie to UnBan!
  • Rangi mozna zdobyc na eventach i konkursach!
Opinie prosze bardziej rozwinac, tzn. Co dodac i co usunac :)
Pomysl moj, zakazuje powtarzanie dopoki serwer nie bedzie publiczny ;)

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

dam ci znac gdy bedzie gotowy.

uwaga, jest jedna tajmnicja (juz nie)

W wiekszosci serwer bedzie zbudowany z skryptow.

No i nie bedzie zbyt duzo slotow :/

Opublikowano

Serwer może i mógłby wypalić ale trzeba by było w niego włożyć dużo pracy i dużo czasu...

Moim zdaniem można by było dodać że na początek każdy gracz wybiera sobie zawód, oczywiście potem można by było zmienić zawód ;)

d63.png

Opublikowano

dam ci znac gdy bedzie gotowy.

uwaga, jest jedna tajmnicja (juz nie)

W wiekszosci serwer bedzie zbudowany z skryptow.

No i nie bedzie zbyt duzo slotow :/

Jeżeli serwer będzie głównie ze skryptów to daleko tak nie zajdziecie, skrypty się bagujom nie lepiej zainwestować w programistę lub znaleźć kogoś takiego do pomocy żeby napisał kilka pluginów ? :)

http://www.mpcforum.pl/topic/790310-inne-szukasz-programisty-do-tworzenia-serwera-lub-oferujesz-takowa-pomoc-pisz-tutaj/

W tym temacie możesz napisać post o tym że szukasz programisty! :)

d63.png

Opublikowano

dzieki, dzieki :) sprawdzilem duzo razy czy nie ma takiego serwera, nic nie znalazlem. @TheBeden bedzie tak, lecz szukam skryptera, nie umiem zbyt dobrze tworzyc skrypty a jak nie znajde to duzo postuff nabije :P

ze co? nic nie jest za darmo, nie jestem taki bogaty zeby za plugin kilka dych dac!

Opublikowano

Nie za bardzo odpowiada mi ten pomysł z "potworami'.Serwerów Real-life jest coraz więcej, a więc i konkurencja jest większa (tzn. będziesz musiał się bardzo postarać, aby się wybić z takim serwerem).Jednak jestem ciekawy czy coś z tego wyjdzie.

Opublikowano

potworami? czemu? :) moglbym zmienic pomysl tylko rozwin troszke... dokonam wszelkich staran aby serwer byl najlepszy :>

Opublikowano

Bez Vipów serwer upadnie po miesiącu ;d Nie myl Pay2win z Vipem.

Vip może mieć estetyczne dodatki :)

Opublikowano

nie myle, vip to przeciez pay2win, np. ma lepszy drop- trzeba placic, hamstwo!

Przeciez bedzie unban, zawsze moze sie cos znalesc ;)

Opublikowano

@GerbyCraft

ovh.pl
sprintdatacenter.pl

Jak masz jakieś pytania dot. dedyków pisz na pw :)

@top Skrypty to nie najlepszy pomysł.. Skript nie lubi przetrzymywać dużo informacji w sobie, gdyż nie można nim zapisać danych do pliku.. Przy większej ilości osób będzie masakracja (<--- pozdro na kumatych xD)

Opublikowano

Pomysł całkiem fajny i myśle że mógłby się wybic gdybyś miał jakiegoś programiste w javie + 1000 zł za zaplacenie reszty :D

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

cieszę się ;) nie wiem jaki hosting wybrać! :(

lvl up sam tam mam serwer Biomsphere ;-♡.Napisz im list o pomysle i juz masz sponsoring my. mamy od nich pakiet Witchera

Polecam!.

Opublikowano

@topic

"Brak Pay2Win! Jedyne co bedzie to UnBan!"

No i tu masz ode mnie plusa. Nareszcie serwer nie Pay2Win :>

Projekt powinien wypalić, z chęcią sam bym zagrał :)

Opublikowano

Co sądzę? Sądzę, że jest to zajefajny pomysł! Pierwszy raz widzę taki innowacyjny i oryginalny pomysł. Moim zdaniem jakby to wypaliło, cieszyłbyś się dużą popularnością serwera ;) Jednak musiałoby być od 1000-2000 slotów coś około tego. Zagrałbym od razu po premierze serwera jakby była. Musisz się za to zabrać.

Pozdrawiam

sygnaturka.png
Opublikowano

Niestety - unban w grę z tego co wiem także nie wchodzi. Każdy gracz ma mieć możliwość wejścia tę samą (każdy płaci lub każdy ma dostęp). Jeżeli ktoś płaci, a inna osoba nie - naruszasz EULA - a jednak unban to dostęp do serwera, gdzie zbanowani nie mogą wejść ;/ GŁUPIE EULA :D

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...