Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grafika w minecrafcie

BlueXephos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio oglądając paru youtuberów grających w minecrafta zauważyłem ich ładną grafikę w grze tgz. nie widać pikseli etc. Wiem że jest to związane z ramem, ja gram na 2GB ram i wciąż mam brzydką grafikę.

Parametry mojego komputera:

Procesor Pentium Dual-Core E5200 @ 2,50 GHz

Ram 4 GB

64 bit Win 7 SP 1

Uczeń
Opublikowano

@SrNegro

To co pisze kolega świadczy o tym że nie do końca wie co i jak, a co za tym idzie to że napiszesz mu "to dzięki texturepackom + shaders" nie wiele mu pomoże. 

Teraz coś ode mnie:

Panowie na youtube często grają na tzw. texturepackach (czyt. tekstur pakach) czyli korzystają z paczki plików która zmienia grafikę i oteksturowanie gry. Takowe texturepacki możesz pobrać np. z tąd. Aby zainstalować taki texturepack musisz uruchomić program run a w nim napisać %appdata%. W środku folderu który ci się otworzy znajdziesz folder .minecraft, a w nim resourcepacks- do niego wrzucasz pobrany wcześniej texturepack w formie .rar  .

To chyba tyle. Jeżeli nie jesteś w stanie zainstalować texturepacka zajrzyj na jakiś poradnik na yt, coś na pewno się znajdzie.

Mam nadzieję że pomogłem i liczę na plusik.

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMuo

Dzięki za wypowiedź, gram bardzo długo w minecrafta i wiem jak się to instaluje. Ściągnę np. Fainthfula to i tak widać pixele (na sercach jedzeniu, narzędziach)

Opublikowano

Możliwe, że nie widać tych pikseli na YouTube, bo jest mniejsza rozdzielczość. Możliwe też, że mają w Minecraft włączone na przykład AF, AA, mimpapy i/lub używają jakichś filtrów na filmy.

Uczeń
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngmówię jak jest Jeżeli jest mniejsza rozdzielczość, to raczej widać pixele bardziej. :)

@BlueXephos Szczerze mówiąc, to nie mam pomysłu co to może być... A jakiś konkretny youtuber? Może po prostu jeszcze wyższa rozdzielczość, ale nie widziałem jeszcze żadnego texture packa ponad x512 pix... :|

Jeżeli się dowiesz co to, to powiedz, bo sam jestem ciekawy.

1792069e00b756d8gen.png

"insanity is doing the same thing over and over and expecting different results"

"głupim jest robienie w kółko tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"

Kliknij mnie!

Opublikowano

To moze tez być ANTYALIASING. Ściągasz Optifine ultra- tylko tam działa. Musisz mieć "panel sterowania nvidia", nie wiem jak z kartami amd. Wtedy pojawia ci sie "antyaliasing" w opcjach i ustawiasz na maxa. To usuwa WSZELKĄ pikseliozę z minecrafta ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

umotex12 dobrze mówi :) ja ci doradzę, żebyś jescze poszperał w ustawieniach graficznych minecrafta. Tam masz wiele opcji.

Oczekujesz ode mnie odpowiedzi? Wpisz: @rob99ert w poście, a się odezwę.

281sztz.jpg

Opublikowano

ANTYALIASING chyba nie na   moją kartę graficzną klikam przycisk OFF i nie wskakuje mi na ON, w lolu ANTYALIASING normalnie mi działa w mc nie chce się w ogóle wlączyć.

Opublikowano

To nie jest przez kompa. Ja sam mam podobnego kompa do twojego i też jestem w stanie taką grafe uzyskać, ale liczba fps przy tym to porażka...

A więc co wpływa na grafikę:

-Shadery

-Tekstury x64

-Ustawienia minecrafta (optifine, ustaw wszystko na "fancy" i "on"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...