Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemik z włączeniem metin2

andrzej199943

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Problem z Mt2 gdy włączam grę po  3-8 sec komp mi się wyłącza i włącza nie sądzę  żeby mi się coś przegrzewało mam tak tylko z metinem... Gram w Lola inie mam żadnych problemów... wcześniej grałem w metina bez problemu dopiero po postawieniu system (miałem stawiany nowy system) tak zaczęło się robić ... wiec proszę o pomoc bo tak mam tylko z metinem...

!!!!!POMOCY!!!!!
Opublikowano

Czy jakiś antywirus nie ma nic z tym wspólnego ?

Może jednak warto sprawdzić to chłodzenie bo ja miałem taki sam problem i zamontowanie dodatkowego wiatraka pomogło.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Podaj parametry PCta.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

mój komp

Procesor- intel Pentium 4 CPU 2.80GHz,

0,99GB ram

katy graficzne - Intel 82915G/GV/910GL EXPRESS CHIPSET FAMILY

Wiem bardzo slaby komp ale wszystkie metiny zawsze chodziły dopiero po postawieniu systemu tak się zaczęło dziać... morze czegoś brakuje >???  

DODAM ZE GRAM W LOLA NA TYM KOMPIE I LOL ŚMIGA BEZ PROBLEMU CO MNIE DZIWI ... a metin ma słabsze wymagania od lola wiec nie wiem o co chodzi 

Opublikowano

Moim zdaniem to nadal może być błąd wynikający ze spalenia się zasilacza :)

Wymień zasilacz i daj odpowiedź :) Jak nie to przyjże się temu problemowi bardziej :)

Opublikowano

@Hajda™
Spalenie zasilacza? ;o Co Ty brałeś? Gdyby spalił mu się zasilacz to komputer by się nie uruchamiał ;o (zasilacz oczywiście również może być przyczyną problemu, jednak na pewno nie jest spalony :D)

Do autora

Przyczyn może być wiele. Dziwne, że dzieje się to tylko przy metinie. Możesz spróbować ściągnąć program OCCT i sprawdzić jak wyglądają temperatury procesora pod obciążeniem i czy pod obciążeniem komputer się nie wyłącza. Jeżeli wszystko będzie ok, to ściągnij program do przetestowania karty graficznej pod obciążeniem. Po tym wszystkim jeśli się nie zdiagnozuje problemu można myśleć dalej :)

Opublikowano

@Hajda™

Spalenie zasilacza? ;o Co Ty brałeś? Gdyby spalił mu się zasilacz to komputer by się nie uruchamiał ;o (zasilacz oczywiście również może być przyczyną problemu, jednak na pewno nie jest spalony :D)

Do autora

Przyczyn może być wiele. Dziwne, że dzieje się to tylko przy metinie. Możesz spróbować ściągnąć program OCCT i sprawdzić jak wyglądają temperatury procesora pod obciążeniem i czy pod obciążeniem komputer się nie wyłącza. Jeżeli wszystko będzie ok, to ściągnij program do przetestowania karty graficznej pod obciążeniem. Po tym wszystkim jeśli się nie zdiagnozuje problemu można myśleć dalej :)

Monitora :) Gdy jest przepalony wyłącza on komputer.

Opublikowano

Gdy zasilacz jest przepalony komputer w ogóle nie wstaje, bo nie ma takiego prawa.

Zasilacz może się zużyć, bo pewnie jest to chińczyk bez certyfikatów i przez to nie przekazuje stabilnego napięcia i to właśnie może być jedynie przyczyna wyłączania się komputera z powodu zasilacza. Bajki opowiadasz mówiąc, że może być spalony/przepalony ;o

Zasilacz jest jednak dość wątpliwy, bo autor ma problem jedynie podczas metina.

Opublikowano

Dobra już rozwiązałem ten problem nic mi się nie spaliło komp jest w pełni sprawny... wiec ja pisze ze  miałem stawiany system no właśnie nic niezaktualizowałem  wczoraj zrobiłem wszystkie aktualizacje jakie się dało i wszystko pięknie chodzi.... jak ja na to nie wpadłem ...... ale wszystko działa i mogę se pograć na najlepszym serwie easy/medium czyli... 

xx

zapraszam !!!!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...